Vasa iskustva sa epiduralom, za buduce mamice :)

Started by mango, May 14, 2009, 10:50:26 AM

Previous topic - Next topic

martina

pa stajaznam... prirodno je i da umremo od raka...

tako otprilike ja gledam na tu ideju o "prirodnom"

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Lani

I to što kaže martina, a i prirodno je prilično rastegljiv pojam, te nema smisla pričati o tome jer nešto što je meni prirodno ne mora da bude drugima i obrnuto.

linga

Ja sam vam svoje iskustvo pricala, ybog loseg prvog puta drugog sam se dvoumila *pa dasa odlucio za mene, jer je pozurio* treci put nisam ni pomislila na epidural. A nisam neki vaterni pristalica prirodnog porodjaja, samo mi je lose iskustvo nekako budilo loše uspomene, i nisam htela ponovo taj rizik.

Finalina

ja sam htela da probam epidural, ali ne na prvom porodjaju, to stvarno nisam razmatrala kao opciju iako sam zvanicno pristalica svih olaksica koje mogu da se primene
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

pred kraj druge trudnoce pocela sam da se pripremam i informisem, ali mladjani je dosao tri nedelje ranije na brzinu i tu nije bilo sanse za ideju bezbolnog porodjaja jer jedva sam i doktora navatila da dodje u porodiliste

Summer

Hypo, super  :bighug:

Ja sam prvi put sve dogovorila, ali nije uopste bilo vremena za anesteziologa, jedva je i dr stigla u zadnjem momentu  :rofl: Od jednog do 3 prsta je trajalo kao vecnost, a onda je pukao vodenjak i ja sam brzinom svetlosti dosla do 9-10  :crazy:

Drugi put uopste ne znam sto nisam razmatrala, valjda mi je sam karlicni polozaj bio dovoljan stres nisam smela da pomislim da jos nesto eventualno napravi problem. Znam da sam u sred visesatnog mucenja kukala mm-u: Zasto ja ne uzeh epidural, umrecu  :rofl:

Sad jos ne znam, bliza sam opciji da ga zelim. A ako bude karlicno, ne pristajem vise na prirodan porodjaj, ne zbog mene, nego zbog bebe.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

monochrome

Quote from: Lani on October 01, 2013, 03:33:55 PM
I to što kaže martina, a i prirodno je prilično rastegljiv pojam, te nema smisla pričati o tome jer nešto što je meni prirodno ne mora da bude drugima i obrnuto.

slazem se  :good:
recimo da meni nije bilo toliko vazno kako ce mi biti...

bubi

Summer,
meni je dr. rekla da se kod karlicnog ne daje epidural.

hypolina

Prirodno ili  neprirodno, ja sam na ovom porodjaju uzivala (do napona) u odnosu na prvi i ako se odlucim na treci necu razmisljati treba li mi epi ili ne.  :innocent: Ja sam ga nekako dozivela kao 'ocuvanje zeninog dostojanstva'.  :lol: :lol: :lol: Cak je i mm bio potpuno sokiran kako sam porodjaj izgleda i podsetio me kako sam izgledala na prvom u agoniji od bolnih kontrakcija. Bila sam bleda kao krpa. Sad sam kontrakcije samo po CTG-u videla, nista nisam osetila. Sve vreme opustena atmosfera, zezali se sa Dr, sa babicom, telefonirala, ma milina. Inace je porodjaj po duzini trajanja, po tome kako sam se otvarala, ma po svemu bio isti kao prvi osim sam kraj koji je bio tri puta tezi. Oci su mi ispale i sva sam bila u ispucalim kapilarima po licu od napona.

Naravno svako bira kako misli da treba, ali s obzirom da sam se ja premisljala drugi put treba li mi epi jer sam prvi izgurala bez drago mi je da sam ga na kraju primila.

monochrome

Quote from: hypolina on October 01, 2013, 04:22:29 PM
Prirodno ili  neprirodno, ja sam na ovom porodjaju uzivala (do napona) u odnosu na prvi i ako se odlucim na treci necu razmisljati treba li mi epi ili ne.  :innocent: Ja sam ga nekako dozivela kao 'ocuvanje zeninog dostojanstva'.  :lol: :lol: :lol: Cak je i mm bio potpuno sokiran kako sam porodjaj izgleda i podsetio me kako sam izgledala na prvom u agoniji od bolnih kontrakcija. Bila sam bleda kao krpa. Sad sam kontrakcije samo po CTG-u videla, nista nisam osetila. Sve vreme opustena atmosfera, zezali se sa Dr, sa babicom, telefonirala, ma milina. Inace je porodjaj po duzini trajanja, po tome kako sam se otvarala, ma po svemu bio isti kao prvi osim sam kraj koji je bio tri puta tezi. Oci su mi ispale i sva sam bila u ispucalim kapilarima po licu od napona.

Naravno svako bira kako misli da treba, ali s obzirom da sam se ja premisljala drugi put treba li mi epi jer sam prvi izgurala bez drago mi je da sam ga na kraju primila.

:good: i neka je tebi porodjaj bio divan  :love32:

Finalina

Quote from: hypolina on October 01, 2013, 04:22:29 PM
mislim da bih te potpisala da sam ga probala na drugom porodjaju