Vasa iskustva sa epiduralom, za buduce mamice :)

Started by mango, May 14, 2009, 10:50:26 AM

Previous topic - Next topic

linga

Kad sam se ja poradjala sa Aleksom, bila je priča tih 28.000 plus  ANESTEZIOLOGU  ispod ruke.
edit: nije 28.000, tada je (kraj 2007) bilo 10.000

Lani

To ne znam.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

disco2000

Quote from: rafa on April 24, 2013, 03:12:42 PM
Nisam se poradjala sa epiduralom vec cr uz totalnu, pa nije uputno da savetujem.
Verujem da bih zelela sebi da olaksam koliko mogu. :think:

Ali ako zelis negativna iskustva ili misljenja, zvacemo disco da svrati na temu.  :lol:
Gle, ovo sam ja :lol:

edit: boldirala :girl_haha:

AnaK

Janko 23.7.2002.

senka

Mislim da je i meni bila Vladanka jednom prilikom  :think:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

hypolina

Danas sam isla na pregled za epidural, kicma je ok, koagulacija ok. Sto se dr tice mogu da primim epidural, ALI nema katetera za davanje epiduralne anestezije. Ona to nije smela da mi kaze nego mi je rekao Dr. Kad sam nju pitala potvrdila je da imaju samo neke setove za epidural koje ne zele bas da koriste jer se nisu pokazali kao dobri, imali su problema. Ne znam ni sto me je pregledala...  :wall:

Rece mi da mogu da kupim neki Braun kateter (taj set za epidural) ali da njega nema bas svuda po apotekama. Jel neko od vas kupovao sam set, koliko to kosta i gde se uopste kupuje? Pri tome ako ne bude slobodnog anesteziologa kao sto nije bilo kad sam se prvi put poradjala sta cu sa tim setom, da ga cuvam za uspomenu...  :lol:

Bas sam se nesto iznervirala, muka mi je vise od svih tih peripetija za nasim zdravstvom. Te nema Rhogan da se nadje nigde a nema ga u porodilistu, a ja Rh negativna, te nema seta za epidural, kao da smo u 19 veku.  :'(

Lani

Jao bezveze...  :hm: Nisam kupovala ništa za drugi porođaj (2010, Gradska bolnica), a koliko se sećam ni za prvi... (2006) :think:
Gde ti beše vodiš trudnoću?

hypolina

Bas tamo gde si se i ti poradjala - Zvezdara, Gradska bolnica.

Imam utisak da mi nista ne ide od ruke. Dr na odmoru 3 nedelje, babica ide uskoro na odmor, ne znam sta cu sa tim epiduralom, glupo mi da kupujem taj set sigurno nije jeftin, jedva sam ujurila Rhogan da imam za posle porodjaja jer svaki cas je nestasica. Toliko sam se tom logistikom opteretila da mi je danas pukao film, ima da odem na bum pa ko god bude bio tamo porodicu se kako znam i umem. Nije mi prvi put.  :shout: Ovako se samo opterecujem i nabijam sebi presiju.  :'(

Lani

Čekaj... :bighug: prvo vidi koliko to čudo uopšte košta, možda i nije mnogo pa onda donesi odluku.
A ovo za anesteziologa, možeš li da se dogovoriš sa njom/njim da dođe kad krene porođaj ili je to sad kao zabranjeno, da se dolazi mimo redovne smene, na to mislim.

hypolina

Zvanicno koliko ja znam im nije zabranjeno, to se zove neki dopunski rad.

Lani

Jao uvek nešto...  :hm:

hypolina

mozda vojka zna gde da trazim taj set, da vidim koliko uopste kosta...   :turpija:

gasha

stvarno je totalno glupo , a i glupo je sto oni ne kazu otvoreno kako stvari stoje
:bighug:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Lani

Ma da bre, grozno je to, osećaš se totalno bzvz, kao da moliš nekoga da ti učini nešto ne znam kako specijalno.
Kao da ti to nećeš dobrano platiti... i kao da je ne znam kakvo čudo u pitanju a ne uobičajena medicinska procedura koja se najnormalnije primenjuje u celom svetu bez problema.
Nadam se da će se dr vratiti do porođaja.  :bighug: Razmišljaj pozitivno, meni je anesteziolog otputovala na 5 dana van zemlje 2 nedelje pre mog termina.  :nokti2: Pa sam izdržala nekako.
Ti imaš još više od mesec dana da guraš, taman će se vratiti do tada.

hypolina

Quote from: Lani on August 27, 2013, 07:26:44 PM
Ma da bre, grozno je to, osećaš se totalno bzvz, kao da moliš nekoga da ti učini nešto ne znam kako specijalno.
Kao da ti to nećeš dobrano platiti... i kao da je ne znam kakvo čudo u pitanju a ne uobičajena medicinska procedura koja se najnormalnije primenjuje u celom svetu bez problema.
Nadam se da će se dr vratiti do porođaja.  :bighug: Razmišljaj pozitivno, meni je anesteziolog otputovala na 5 dana van zemlje 2 nedelje pre mog termina.  :nokti2: Pa sam izdržala nekako.
Ti imaš još više od mesec dana da guraš, taman će se vratiti do tada.

hvala ti sto me tesis.  :) Trebalo je odmah da odem na onu temu 'pozalite se'.  :crazy: Iskukah se ovde.  :-[

Quote from: gasha on August 27, 2013, 07:19:51 PM
stvarno je totalno glupo , a i glupo je sto oni ne kazu otvoreno kako stvari stoje
:bighug:

Najludje je sto ako porodjaj krene za vreme radnog vremena tu su dva anesteziologa i onda ne placas nista, daju epidurale svima koji traze, osim sto bi opet trebalo da imas taj set kod sebe jer ga nema u bolnici. Ukoliko porodjaj krene posle 16h tj posle njihovog radnog vremena onda je druga prica, sve je 'dogovor'. Samo jos da natempiram da pocnem da se poradjam ujutru.  :D Cujem da je u NF skroz druga prica, moze epidural i nocu i danju da se primi, nema razlike u odnosu na doba dana tj noci.  :hm: