Main Menu

vege week:)

Started by monochrome, March 06, 2012, 10:34:01 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

pravila sam vec par verzija, a ova mi je najbolja :good:

2 zelene tikvice (courgettes)
6 paradajza

pesto od avokada i bosiljka:

1 zreo avokado
2 solje svezeg bosiljka
1 solja spinata
1/3 solje pinjola
1 limun
so
vode po potrebi

sir od brazilskih oraha:

1/2 solje brazilskih oraha
2 kasike nutritional yeast (proguglaj...ne bih znala nas naziv)
1 kasika maslinovog ulja
malo svezeg ruzmarina
1 limun
so
vode po potrebi

prvo napravis sir. brazilce i limunov sok blnedati, pa kad se brazilci dobro izmiksaju dodati preostale sastojke. polako dodajes vodu da se sve lepo sjedini, ali mora ostati cvrsto.

zatim napravis pesto tako sto sok od limuna i sve ostale sastojke dobro izblendas sa vodom dok ne postane kremasto.

zatim seces tikvice...prvo na pola, pa onda vrlo tanke snite po duzini. onda iseces paradajz na kriske.

i onda slazes...prvo tikvice, pa sir, paradajz, pa pesto...onda to ponovis, pa pospes pinjolima za ukras.

monochrome

pa da podelim i ovo bozanstvo...ali zaista bozanstvo :girl_in_love:

raw mango cheesecake

za bazu ti treba:

1/2 solja badema
1 solja medjol urmi
1/2 solja kokosa
1/4 cajne kasike ekstrakta od vanilije
malo soli (prstohvat)

za krem/fil:

2 i po solje natopljenog (najbolje ostaviti da se natapa preko noci...u par solja filtrirane vode, pa bude kremasto) indijskog oraha
3/4 solje kokosovog ulja
1/2 solje kokosovog krema
1 i po zrela manga, seckana plus 1 za dekoraciju
3/4 solje javorovog sirupa ili agavinog
1 cajna kasika ekstrakta od vanilije

pa onda ovako...izmiksati u blenderu sve sastojke za bazu, dok ne dobijete smesu kojom ste zadovoljni.
onda to dobro stisnuti u tepsiju za kolac...ja koristila 10 cm precnika...
onda u blenderu izmiksati indijski orah, kokosovo ulje i krem, vaniliju, agavin nektar i seckan mango dok ne postane skroz kremasto...
preliti preko baze i ostaviti u frizideru preko noci...onda naseckati mango na kriske za dekoraciju, a mozete posuti passion fruit preko cele tortice aaaaaaand uzivajte :kiss1:

Lani

:kiss1:
Meni je ovo sve komplikovano i da nađem i da pravim.  :(
Ja sam pravila neku vegetarijansku ali onu koju bi jeli liberalni vegetarijanci koji jedu sir. Ona je imala i sir i bešamel sos i sve po redu... samo što je umesto mesa bilo povrće, pečurke i plavi patlidžan koliko se sećam.

Ovo je recimo na taj fazon.
http://allrecipes.com/Recipe/Hearty-Vegetable-Lasagna/Detail.aspx?evt19=1

monochrome

e, a ovo vam je super kad se posti...mogu da se ubace u bilo kakav sos, pa zbrcka sa testeninom ili pireom...

nut balls :lol:

1/4 solja badema
isto lesnika
korijander, kumin, kajen, biber ili sta god vec volite
2 cena belog luka
maslinovo ulje
malo soli

izmiksati u blenderu bademe, orase i beli luk, onako...ugrubo. dodate zacine po zelji, ali obavezno i kumin.
dodati  maslinovo ulje. treba da je, kako da kazem...crumbly :think: ali da se fino oblikuje u loptice. ostaviti u frizider na jedno sat-2.

od ove smese dobijete svega par loptica, ali mozete da mnozite  :rofl:

monochrome

Quote from: Lani on February 03, 2014, 01:37:15 PM
:kiss1:
Meni je ovo sve komplikovano i da nađem i da pravim.  :(
Ja sam pravila neku vegetarijansku ali onu koju bi jeli liberalni vegetarijanci koji jedu sir. Ona je imala i sir i bešamel sos i sve po redu... samo što je umesto mesa bilo povrće, pečurke i plavi patlidžan koliko se sećam.

Ovo je recimo na taj fazon.
http://allrecipes.com/Recipe/Hearty-Vegetable-Lasagna/Detail.aspx?evt19=1

a, kapiram...pa da, moze i tako...ova je 100% presna, posto ja trenutno kao naginjem presnoj prehrani...ipak, ako budes imala prilike, probaj...ukus je  :balavi:

monochrome

presan sladoled od kokosa :balavi:

2 solje natopljenih (preko noci pa bude kremasto) indijskih oraha
oko 1 3/4 (oko 2 kokosova oraha) mesa od k. oraha
1 solja kokosovog mleka
3/4 solje agave/meda/javorovog sirupa
seme jednog stapica vanilije
2 kasike ekstrakta od vanilije
1/3 solje plus 1 kasika kokosovog ulja, otopljenog

ubacite sve sastojke, osim kokosovog ulja u blender i miksirajte dok ne postane perfektno kremasto.kokosovo ulje otopite nad posudom sa vrelom vodom. dodajte smesi, dobro izmiksirajte.ako imate aparat za pravljene slajosa, smesa direkt u isti ili prosto napunite neku posudu i pravac frizider...ukus je  :balavi: :love32: :balavi: :love32: :balavi: :love32:

p.s mozete na kraju umesati cokoladne komadice, lesnike, bademe, pistacije ;)

monochrome

ajde, ovde cu, u originalu, onako kako sam ja pravila, a vi naravno mozete da si date masti na volju...
elem...nista komplikovano, a brzinski se napravi, super izgleda, preukusno, a medj' decom hit...

pice na pita hlebu

ja sam koristila pelat, pa mu dodala cilija, belog luka u prahu, origana i bosiljka
filovala sa sirom, gljivama, kukuruzom, paprikom i maslinama...bude super hrskavo i super njami :balavi:

Beatrix Kiddo

Na poslu pravim zbirku raw food recepata, palo mi na pamet da napravim sebi knjizicu
(odstampacemo na mm poslu :) )
Poslacu ti pdf kad zavrsim ;)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

monochrome

Glitter

Stavim ovde recepis za paradajz corbu koja je apsolutno fantasticna

U pleh se sipa malo maslinovog ulja i na polovine nareze paradajz (za nas dvoje ja stavim 2 velika ili 3 srednja) dva cena belog luka (ociscena cela) i jednu crvenu svezu papriku isecenu na trake.
Staviti u rernu na 200 stepeni nekih 10 do 15 minuta. Sve to moze da se posolu sad ili kasnije.
Izvaditi iz rerne i sve zajedno staviti u blender dodati so, biber po zelji i obavezno malo secera i vrele vode (kolicina zavisi od ukusa i gustine koju zelite). Izblendati presuti u duboli tanjir ukrasiti bosiljkom.

Urbana

Evo i moj od juce tuceni pasulje...levo za decu njima sam dodala kobasice, a nama desno...punjena paprika, sampinjoni i tuceni tetovac. Posude su male taman 4 obroka.

Malo rendane sargarepe i celera, praziluk, beli luk, seckana paprika...lovorov list  i zacini

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Finalina

maxic

Mono ovaj sladoled zvuci dobro, kakav je taj krem od kokosa? Kao obican krem, samo vege pa od kokosa?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Urbana

Quote from: Finalina on February 18, 2014, 12:25:08 AM
ovo je vege tema

a sto gde sam pogresila....pa tuceni pasulj bez mesa....sa kasikom ulja .... ili ne smeju kobasice da se spominju na ovoj temi ;)
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Lani

Ma smeju naravno.  ;) Super je recept.