Saglasnost o izvođenju dece iz zemlje

Started by sanjalica, May 14, 2009, 12:40:00 PM

Previous topic - Next topic

sanjalica

Pošto tata vodi decu na more, mama mora da da saglasnost
i interesuje me šta treba da sadrži ta saglasnost
kako bih to pripremila i odštampala.

Da li se imena dvoje dece navode na istom papiru,
u koliko primeraka nam je to potrebno
i naravno, otprilike, sadržina tj podatci u tekstu.

Hvala

Nikola 14.11.2001.
Jovana 21.10.1997.

Ceca

Treba za svako dete posebno, obavezna je navesti maticni broj dece, destinaciju gde se putuje, period na koji se putuje i ko ih vodi. Mislim da ide u 3 primerka, jedan ostaje u opstini gde se overava. Nesto mi se cini da tamo imaju gotov taj obrazac samo se popune podaci.
Dusan 05.08.2005.

Vockica

Kada je Dunja isla sa babom u Grcku dobila je formular od agencije.Popunili mm i ja i overili u sudu.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Unabebili

Postoji obrazac, popunis i mozes ga overiti i u Opstini :innocent:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

sanjalica

Našla sam na sajtu agencije http://www.kalodoukas.com/pdf/grcka-saglasnostrod.pdf
kako izgleda obrazac,
odštampala sam identičan,
samo, nisam znala da li može oba deteta navesti na jednom papiru,
sad znam da ne može,
hvala vam.

Nikola 14.11.2001.
Jovana 21.10.1997.

Masha

Sanjalice, nama su u agenciji rekli da moze, ali to jos nisamu praksi proverila. Da li je potreban pasos za vadjenje saglasnosti?

Masha

Da odgovorimna svoje pitanje :rofl: Nije potreban pasos. Zvala sam opstinu, pitala za to da li mogu oba deteta na obrazac, rekli su mi ako prihvate oni koji traze saglasnot, zvala sam agenciju ponovo, rekli su da moze i da nema potrebe placati duplo.

sanjalica

Ja sam otkucala na odvojene listove
jer je procedura predugačka da bi je ponavljali, u slučaju da nas odbiju.

Mi smo povadili sve moguće i nemoguće papire,
imamo bukvalno sve,
za veliku decu smo čak i potvrde iz škole tražili, da se nađe  :fool:

Nikola 14.11.2001.
Jovana 21.10.1997.

romi

da li postoji neki poseban obrazac za grcku, ili je dovoljan taj iz opstine?

NenaS

Vodila sam letos decu u Bugarsku i ne da mi nisu trazili nikakvu saglasnost da decake izvedem iz zemlje nego me jos i nas carinik pitao>"A sta vam je ovo?" kad je u njihovim pasosima video papir koji su mi dali u CSR. Pri tome se oni sasvim drugacije prezivaju, jedino nam je adresa ista.. :blink:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

emge

Dovoljno je valjda to iz opštine.
Ja sam na kraju bez saglasnosti povela ovo dvoje za CG, niko me nije ništa pitao :)

romi

verujem, ali vrlo moguce da ce mi traziti...

ima li neka dobra dusa da odgovori za grcku ?

Elanor

ne verujem da postoji poseban obrazac, ni za jednu zemlju.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Dovoljno je to iz opštine, mm godinama za ćerku samo taj overava, a ona sa mamom svake godine ide baš u Grčku  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

romi

Quote from: AnaK on September 08, 2010, 03:42:32 PM
Dovoljno je to iz opštine, mm godinama za ćerku samo taj overava, a ona sa mamom svake godine ide baš u Grčku  :kiss1:

znas sta me zabrinulo:

"Od ove godine,zbog neobjavljenih razloga,saglasnost za maloletnu decu koja idu za Grcku sa jednim ili bez oba roditelja je razlicita od one koja je bila prosle godine.Dakle,obrazac koji je bio prosle godine vazi i dalje npr. za Hrvatsku.Za Grcku ide poseban.Imam ga u Word-u,ali ga ovde ne mogu "okaciti".Ako nekome treba moze me kontaktirati na poruku ili preko mail-a. "

sa foruma putovanja info, napisano: 29. apr 2010.

je l su one putovale i ove godine u grcku sa tim opstinskim obrascem?

jaooo, znam, komplikovana sam, ali sam u frci da nesto necu odraditi kako treba i da ce me vratiti sa grane