Main Menu

Šta čini dobro vaspitanje?

Started by AnaK, May 14, 2009, 03:28:07 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

pa to... bilo bi cudno da ti nije bzv obzirom da smo u ovom maniru svi mi vaspitavani i vaspitavali decu

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

A mi mesecima ucimo da je fizicki kontakt tog tipa no-no
Ne obracati paznju ostrvo je specificno

AnaK

ALi mora da je dozvoljen na relaciji roditelj-dete-ukućani? Ja ovo kapiram da se na roditelje odnosi, u vrtićima ih ionako nauče da dignu dva prsta.
Janko 23.7.2002.

kalimero

upravo, i ja shvatih da se radi o kontaktu sa roditeljem  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Nemam janproblem sa prekidanjem moj mi signalizira pogledom (uglavnom) ili dodje i sapne da minkaze da  ima nesto da mi kaze
Ali ovde ih def drugacije uce bilo sa roditeljima bilo kod kuce

AnaK

Pa nemam ni ja sada, ali sam imala godinama. I ovo mi deluje kao super način za probati.
Janko 23.7.2002.

emge

Odlicna ideja, bolja od kuckanja u rame, sto Marta radi :lol:

Unabebili

:girl_haha:

ja sam ostala prijatno iznenadjena kako glitt malca dovede u red na ovu temu ....lagano, bez vike, mirno  :good:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

Unabebili

ma idi, jos kad se setim kako je strpljivo, mirno i nadasve tiho cekao dva debela sata da ti uradim tretman....ko buba  :love32:

poruckao bonzitu, popio sok...igrao malo igrice....dusa  :'( :love32:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Urbana

Ne znam da li je bas dobro vaspitanje, ali dobilo je pohvale? :lol:

Nastavnica istorije razgovarala u Lolinom razredu sa decom na temu .... kako izlazite na kraj sa roditeljima kad vi nesto zelite, a roditelji se protive.....stekla sam utisak da je zena pitala jer ima troje .... najmladje 11 godina ... u fazonu zbog sebe  :D i tako manje vise deca otkrivala tajne na koje nacine roditelje obradjuju.
Moja Lola rekla....da njeni roditelji uglavnom kad drze speech ona zna da tog puta ne moze, ali da ce mozda sledeci put moci, ali kad moja mama kaze kratko i jasno ne-tacka znam da nema diskusije ni sad ni sledeci put. I onda rekla nastavnica ... e pa moraci i ja tako.....elem nekako ispalo da sam najveca babaroga. Kaze Lola .... ma nisi znas i sama, ali valja mi to znas kad mi se negde i ne ide, a neko navaljuje ne moram da izmisljam ovo-ono nego samo kazem .... ne dozvoljava mi mama.

Salu na stranu to se stvarno retko desava, ali ima tih situacija kad kazem ne tacka....mada i ona zna dobro kakav ce odgovor biti.....pa pre nego sto pita kaze .... moram nesto da pitam iako znam kakav ce odgovor da bude.

E sad da vas pitam kad su ovi malo stariji u pitanju, da li traze dozvolu od vas za nesto sto je apsolutno neprihvatljivo?
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Zumbulica

Imam utisak da me i ove moje koriste za izgovor, ali samo za izgovor  :lol:
Stvari stoje nekako ovako - Jelena ne prihvata eksplicitno ne, mada nikada nije. Ali sam u velikoj meri ubedjena da  prihvata svako implicitno, i da dobro promislja. Mada mi izuzetno smeta ovo prvo, nekako se osecam kao da nemam tlo pod nogama.
Kod Eme je drugacije, ako ne i potpuno suprotno  :girl_haha:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Deda

Za sta npr ?
Ne mogu da se setim za sta apsolutno neprihvatljivo mogu da traze dozvolu .
Mene N.pita i ako zna da necu da je pustim negde, ako  se na to odnosi, koncert na trgu, dan u aqua parku, uvek se nada da sam ipak izgubila razum i da iz mene progovara ludost  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Urbana

Quote from: Zumbulica on September 09, 2015, 06:47:45 PM
Imam utisak da me i ove moje koriste za izgovor, ali samo za izgovor  :lol:
Stvari stoje nekako ovako - Jelena ne prihvata eksplicitno ne, mada nikada nije. Ali sam u velikoj meri ubedjena da  prihvata svako implicitno, i da dobro promislja. Mada mi izuzetno smeta ovo prvo, nekako se osecam kao da nemam tlo pod nogama.
Kod Eme je drugacije, ako ne i potpuno suprotno  :girl_haha:

Mi smo davno rekli kod prvog ne da ce se desavati da oni (deca) traze dozvole za stvari koje po nama nece biti primerene uzrastu....nase, zapravo moje "ne" znaci da nije vreme za ubedjivanje u tom trenutku, sto ne znaci da sve opusteno nismo izanalizirali. S toga recimo i slede ta pitanja....da pitam iako znam odgovor.

E sad stvar je u tome da je mm specijalista za speech .... a mnogo je opsiran, pa njoj zakljucila sam naprosto bude lakse da cuje moje "ne" u zadatom trenutku no njegov speech. Ja nekad naidje, i kad vidim da jos uvek stoji ( racunala na kratak odgovor ) ja joj prinesem stolicu.

A ima i situacija kad nisam bas sigurna da li doslo vreme za "da" pa kazem pitaj oca. A onda ona proceni da li da ga pita :lol: bojeci se speecha.

Moje misljenje je da smo mi majke inace slabe na "ne" i da upustanje u neku diskusiju uglavnom se svede da se oni ipak izbore za ono sto zele, tako da je meni bolje "ne" u takvim situacijama i udaljavanje iz zajednickog prostora.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma