Main Menu

Uvodjenje nemlijecne ishrane

Started by Despina, May 14, 2009, 10:31:59 PM

Previous topic - Next topic

Saska

I kod mene ovako kao kod jackie, s tim sto su nam zamenjene vocne kasice i slan obrok.
I nema sanse da preskoci nesto, odmah se buni. Juce smo isli u neku radnjicu gde kupujem bebecu hranu, kad je video pune rafove teglica, hteo je da iskoci iz kolica

Gost51

Quote from: stacka on March 29, 2011, 01:08:35 PM
jackie, to i za dorucak/veceru? meni ove sto si nabrojala sluze kao namirnice za rucak

edit: ignorisi me, prsla sam, citav prvi deo posta mi je promakao :lol:
ma, mi nemamo dorucak :rofl:
imamo rucak, uzinu, veceru ::)
ovo je za rucak
ako ostane povrca, moze i da vecera
ma, nemam pojma, dovijam se...

Lani

Meni Una poslednjih dana slabo šta hoće osim mleka, čak ni pirinčane koje inače baš voli.  :hm:
Ovo kako je bila bolesna sisala je 20 sati dnevno  :nokti2:, ništa drugo nije htela da uzme i nastavila tako i kad je ozdravila.
Inače mi je drugarica rekla da je čula od nutricioniste da je sigurnije bebi davati  neke stvari tipa jabuku iz teglice nego sa pijace "jer ko zna čime ih prskaju".
Mi jedemo jabuke sa pijace sve u šesnaest.

anelore

Vida je jela i jabuke i banane sa pijace (dobro, uglavnom iz Vera), kasice nije htela ni da pomirise.
I vama sto se nervirate oko nejedenja:
Vida je sa 11 meseci imala ukupno 2 obroka cvrste hrane dnevno, ostalo je kategoricki odbijala, a i ta dva su bila hranjenja na misice, uz pesmu, pricu, cvrkutanje, cucanje ispod hranilice pa iznenadno pojavljivanje, bacanje i pljuvanje hrane. Bila sam ocajna, a koliko sam hrane pobacala, tesko mi je i da pomislim. Moja mama mi jedno vreme nije verovala, a onda probala u nekoliko navrata da je nahrani, bez uspeha - i rekla "Ovo dete CAK NI JA ne mogu da nahranim, odustajem".
Negde oko prvog rodjendana je to pocelo da se sredjuje.
Sada kolicinski ume da pojede vise nego Sava. Banane tamani, meso takodje, cak i kupus salatu, koju Sava jede samo u vrticu. U jaslicama su mi jednom rekli da nisu vise smeli da joj sipaju pasulja, plasili se da joj se ne slosi od kolicine.
Dakle, ima svetla na kraju tunela.

disco2000

Petra se cereka naglas od srece kad joj dan celu, oljustenu jabuku, kakva je to ljubav :lol: glodje, tapse, okrece, bori se k'o lav :lol:

stacka

Ja sam ocajna sto se njenog jela tice, ali zaista. Masa bukvalno ima jedan obrok dnevno i to rucak, kad je povrce. Ovo ostalo, ma ni pod tackom razno :girl_cray: Banane koje je tamanila nece ni da lizne, jogurt kad oseti pravi facu kao da ce da povraca, uzas, uzas, uzas :girl_cray:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Saska

ja cutim, zasad, ako pocnem da se zalim, znacete da se promenilo :pljucka:

anelore

Stacka, znam kako se osecas, kroz sve to sam prosla, bila uplasena za njeno napredovanje, i to kako ce u jaslice kad ne jede nista, hranila je, ona pljuje, ja placem, pa bacam hranu, pa izmisljam sto kerefeka, a ona i dalje nista. Dobro je jela proslog leta na placu, i onda odjednom - paf, nece nista. U novembru je pocelo da ide na bolje, u decembru i januaru se skroz sredilo - kako, zasto, nemam pojma.

Lani

Gost51

Quote from: Saska on April 01, 2011, 10:17:23 AM
ja cutim, zasad, ako pocnem da se zalim, znacete da se promenilo :pljucka:
i ja

emge

Marko zadnjih par dana jede OK, do prije 5-6 dana je bilo na mišiće, ali izgleda da je to bila posledica boginja.
I dalje voće ne ljubi, ali uspijevam da mu podmetnem pomalo. Količine koje pojede su uglavnom pola količine male teglice. Ima ručak oko 13h, voće oko 17h i večeru oko 19h- večera je nekad kao ručak, nekad palenta, nekad pavlaka i hleb.

Gost51

piju li vase bebe one instant cajeve, npr hipp?
danas pokusala ici da dam kamilicu, u nedostatku sokica, ne svidja joj se

disco2000

Pila je onaj od komoraca prvih nekoliko meseci, davacu joj, mozda kasnije, vocna, zbog homeopatije.

emge

Marko samo vodu pije osim sisanja i to slabo, 20ml dnevno u vr' glave.

Lani

Mi kao kod emge.
Imam neki Hipp od kamilice koji Iva pije ponekad  :lol:, ova mala uzela jednom-dvaput.
Sokove neće.