Main Menu

Uvodjenje nemlijecne ishrane

Started by Despina, May 14, 2009, 10:31:59 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Ja mlevenu plazmu a ima i neki mleveni Lino keks da se kupi, plava kutija sa velikom slikom mede na njoj.
Una je počela mlevenu plazmu negde sa 8-9 meseci, ali samo kao dodatak voćnoj kašici.
Čim je prvi zub izašao počela sam polako da joj dajem pravi keks da gricka, da vežba, isto plazmu. :)

vojka

to sam mislila  :think:, da nesto gricka, da vezba girckanje
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Lani

Obavezno. Uni je prvi zub izbio kad smo bili na moru, odmah sam joj kupila tamo neki njihov bebeći keks, glabala ga je i strugala na taj jedan zub stalno.  :girl_haha: :love32:

emge

Ja sam davala i polovinu jabuke, da struže - onako debeo komad, da ne može da odolomi komadić :)
A keks sa nekih 9-10m. Mada Marta je krenula u vrtić sa 11m, pa je sve tad uvela :lol: osim bjelanca, za to su vodili računa da napuni 12m.

vrana

Najzgodnije za vezbanje grickanja je kora hleba
Sto se keksa tice,svi su ti oni isti po sastavu,nije plazma tu nista bolja od drugih
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Meni je uvek bila frka od hleba i jabuka, ipak keks omekša u ustima, lakše se istopi...
Koliko god da vrebam uvek sam mislila da može da se omakne pa da slučajno proguta veće parče jabuke ili hleba nego što sam ja zamislila.

Finalina

vojka, ja sam keks pocela da dajem sa skoro dve godine (koliko se secam), ukljucujuci i mleveni, a zvanicno su krenuli da jedu palzmu&mleko sa cetiri-pet :D .... za vezbanje grickanja nama tj meni ;D korica hleba je bila sasvim ok

vojka

pa ja sam se nesto mislila da plazmu kao odlozim, zato sto ima med u sebi
a opet da joj dajem nesto da vezba grickanje

pogotovu sto krece u jaslice u septembru
i na sastanku su nam rekli da bebe dobijaju istu hranu kao i predskolci , samo vaspitacice bebama izgnjece viljuskom
pa da je izvezbam do septembra  :think:
a mozda da joj dam i plazmu,  bolje da proba preda mnom plazmu tj med, da znam da nema alergiju
nego da je prvi put u jaslicama
glasno razmisljam  :think:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Lani

Ja znam to za med i svesno sam im dala i jednoj i drugoj. Što ti kažeš, ako će da ima reakciju, bolje kod kuće nego jednog dana u vrtiću.

Finalina

i ja sam dala da probaju, kao i jos dosta toga i to bas po sistemu "neka probaju sa mnom", ali nisu jeli neke stvari do daljnjeg

Lani

Do 2. godine nisu jele med na kašiku, jagode, kivi, kikiriki i sve tome slično...
A ovaj med u tragovima koji postoji u Plazmi smo probali rano.

Finalina

vrana

Meni vujin alergolog rekla da med uopste nije problematican alergen

Meni je to sve cudno.riba recimo koja moze da da izuzetno ozbiljnu al.reakciju,ukljucujuci anaf.sok. se bebama uvodi sa 9,10 meseci,a jagode i med kao ne treba pre godinu dana iako su daleko bezopasnijh.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Summer

med nije alergen, koliko ja znam. sporan je kod dece zbog neke vrste bakterije koja se nalazi u medu, koja nama odraslima ne skodi, a kod njih moze da izazove haos. zaboravila sam kako se zove.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

vojka

ta bakterija je clostridium botulinum
ali sa njom se tesko nose i odrasle osobe
pravilnom kontrolom proizvda to se izbegava
ja sam vise zbog mogucih alergijskih efekata, izbegavala kod coke med pre druge godine
ali cu dujki dati da proba, ne cisrti med, vec recimo plazmu
da bih je prpremila za jasle
primetile ste da sam opterecena tim polaskom u jasle i tamosnjom ishranom  :lol: :rofl:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012