Knjige koje citaju vasa deca (preporuke, kritike, ideje isl..)

Started by NikkiL, May 31, 2012, 11:46:50 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

guglah...savrseni sasa...to je valjd' perfect peter
nemoguci nesa je mozda rude ralph...hirovita hana je valjd' moody margaret :rofl:

margo

Gasin brat je Savrseni Sasa. Ima i Lenja Lena, Hirovita Hana, Kisela Kata :lol:
Mina 25.07.2003.

monochrome

martina

meni se nesto cini da su moji samo stripove citali do prije jedno 2 godine, mislim na luku i martina
ili su citali knjige o dinosaurusima, enciklopedije... tj neke ne-fiction
martin je kad imaju "quiet time" u skoli citao - rjecnik

bila sam ocajna

toliko ocajna da sm mu ja citala vodic kroz svemir za autostopere, ne bi li bar nesto ( on ima learning disability i citanje mu je malo teze nego prosjeku). volio je da mu citam

a sad citaju ko ludi, sve ove tinejdzerske serije, plus i kojesta za odrasle... luka procita knjigu za noc ( on nenormalno brzo cita), tako da njemu ne mozemo da nadonosimo knjiga

svi su voljeli geronimo stilton, i moja sestricna
i captian underpants, kako li se zove
i pokemon, naravno, i sve one japanske stripove sto se citaju unazad

titi nikad nije voljela serije za djevojcice, tipa june b. jones i to
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: martina on June 20, 2012, 09:08:04 PM
meni se nesto cini da su moji samo stripove citali do prije jedno 2 godine, mislim na luku i martina
ili su citali knjige o dinosaurusima, enciklopedije... tj neke ne-fiction
martin je kad imaju "quiet time" u skoli citao - rjecnik

bila sam ocajna

toliko ocajna da sm mu ja citala vodic kroz svemir za autostopere, ne bi li bar nesto ( on ima learning disability i citanje mu je malo teze nego prosjeku). volio je da mu citam

a sad citaju ko ludi, sve ove tinejdzerske serije, plus i kojesta za odrasle... luka procita knjigu za noc ( on nenormalno brzo cita), tako da njemu ne mozemo da nadonosimo knjiga

svi su voljeli geronimo stilton, i moja sestricna
i captian underpants, kako li se zove
i pokemon, naravno, i sve one japanske stripove sto se citaju unazad

titi nikad nije voljela serije za djevojcice, tipa june b. jones i to

:lol: :kiss1:

Elanor

na srpski je prevedeno kao autostoperski vodic kroz galaksiju. btw, za koji je to uzrast? ja sam ga citala u srednjoj skoli.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

gasha

kaji se ovo bas dopalo, procitala je 2 iz ovog seriala  http://www.monoimanjana.rs/37925540-787c-4039-8c86-611b25f14ffd/DECACI-ULICE-BEJKER-SLUCAJ-ZATOCENE-VIDOVNJAKINJE.aspx
sad smo uzeli iz biblioteke, djani rodare, sve sto smo nasle  :girl_haha:

dusan uglavnom, kucicu na drvetu i stiltona

jednom je nosio groznog gasu u vrtic, jer su ponedeljkom nosili knjige , i vaspitacica je vratila sa kamentarom , to je glupa knjiga
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

martina

pa nije za 10 godina sigurno, ali oni gledali film ( koji je ocaj, naravno) i svidio im se i htjeli da citaju

i ja sta cu... citala im... mada, dosta su skontali, jer ima dosta tih jezickih fazona koji nisu toliko vezani za kulturu i upucenost u istu...

sad su vec procitali cijelu trilogiju od 4 knjige  :lol:
sami

mislim da je to jedna od knjiga koju kad god procitas, nadjes nesto novo u njoj

luka, eno, cita kvaku 22 trenutno
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

NikkiL

Ja da obznanim da sam procitala The hunger games i da cu dati Andji da ga cita, sa napomenom da moramo da kad procita prodiskutujemo knjigu. Koliko sam cula komentare, film je dosta drugaciji od knjige mnogo krvaviji i povrsniji, knjiga je dobro napisana i dobro obradjuje odnose izmedju likova... nije "laka literatura" al kad pomislim da sam ja sa 11 godina citala Gospodara muva (gde isto ima tog nasilja izmedju maloletnika) mislim da i ona moze da cita ovo sa (nepunih) 10.  :innocent:

Nego sad sam se zainteresovala, moram sebi da kupim naredne dve knjige da procitam...  :rofl: pa prosledim cerki

Ona trenutno cita Fablehaven - neki bajkoviti serijal

http://en.wikipedia.org/wiki/Fablehaven_(novel)

a dobila je od rodjake koja je iscitala sve knjige 10 knjiga 39 clues, to je neka serija opet nekih misterija isl (prvu knjigu je pisao Rick Riordan, autor Persi Dzeksona) tako da deluje zabavno...nikakva velika mudrost ali rekla bih simpaticno za citanje...bice "bizi" citalacko leto za Andju...

http://www.commonsensemedia.org/book-reviews/the-39-clues-series

ima i sajt na kome se registruju pa mogu da se igraju i ukucavaju neke karte koje su u knjigama isl.

http://www.the39clues.com/info/about
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

maxic

Cudo jedno Anju fantastika uopste ne zanima( ljubi je majka).  Cita neki istorijske knjige za djecu tipa Who is - pa neka licnost, o americkim presjednicima, Big Nate, Whimpy Kid, neki serijal o lutkama, mrzi me da idem da gledam kako se zove, nesto kad lutke ozive.  Haidi i Anie of Green Gables joj uopste nisu isle, mnogo joj bilo opisa, malo radnje :lol:
Uglavnom cita svasta za svoj uzrast osim fantastike.

Milos cita Junie B. Jones  i Underpants-a a i neke non ficiton o zivotijama ajkulama itd.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

martina

Quote from: NikkiL on June 20, 2012, 11:41:54 PM
Ja da obznanim da sam procitala The hunger games i da cu dati Andji da ga cita, sa napomenom da moramo da kad procita prodiskutujemo knjigu. Koliko sam cula komentare, film je dosta drugaciji od knjige mnogo krvaviji i povrsniji, knjiga je dobro napisana i dobro obradjuje odnose izmedju likova... nije "laka literatura" al kad pomislim da sam ja sa 11 godina citala Gospodara muva (gde isto ima tog nasilja izmedju maloletnika) mislim da i ona moze da cita ovo sa (nepunih) 10.  :innocent:

Nego sad sam se zainteresovala, moram sebi da kupim naredne dve knjige da procitam...  :rofl: pa prosledim cerki

Ona trenutno cita Fablehaven - neki bajkoviti serijal

http://en.wikipedia.org/wiki/Fablehaven_(novel)

a dobila je od rodjake koja je iscitala sve knjige 10 knjiga 39 clues, to je neka serija opet nekih misterija isl (prvu knjigu je pisao Rick Riordan, autor Persi Dzeksona) tako da deluje zabavno...nikakva velika mudrost ali rekla bih simpaticno za citanje...bice "bizi" citalacko leto za Andju...

http://www.commonsensemedia.org/book-reviews/the-39-clues-series

ima i sajt na kome se registruju pa mogu da se igraju i ukucavaju neke karte koje su u knjigama isl.

http://www.the39clues.com/info/about
moji su citali hunger games jos odavno... mislim da je ok za nju
i oni su citali te 39 clues i percy jackson i sve to

hocu i ja da procitam hunger games, al nikako, isto sam cula da je knjiga/e bas dobro napisana
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

NikkiL

Bas, bas mi se dopala (hunger games), mada ja i volim generalno futuristicke zanrove tako da je za mene bio pun pogodak...ja sam je procitala za 4 sata (avion aerodrom) nisam je ispustila iz ruku dok je nisam zavrsila...
sad ne smem da kupim naredne dve pre nego sto predam prvi draft teze... :rofl:
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

martina

ja bas ne volim taj zanr, pa zato i odgadjam

mada, ako je dobro napisano, progutam kojesta... i mysteries tipa the tirtheenth tale i shadow of the wind... to nam je bila lektira za book club, inace nikad ne bih pokusala da citam... i nije bilo lose
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

prevodilica

Mi smo poceli da citamo jednu iz serijala "Pet prijatelja" koju sam nasla negde zaostalu na policama, na srpskom, to nam je prvi roman koji mu citam, po poglavlje pre spavanja
i interesantno mu je zasad
ja sam ih obozavala tamo negde u osnovnoj i procitala sam sve do cega sam tada u biblioteci mogla da dodjem :girl_in_love: