Main Menu

Brzi ruckovi

Started by Dada, May 15, 2009, 02:03:02 PM

Previous topic - Next topic

TINK

Moze li recept za taj Masin brzi rucak  :angel:

Imam slican recept kao :ph.........: ......... u pm sa tim njenim nickom nema sanse da zapamtim  :crazy:

Proprzis samo da porumene pilece snicle, od pileceg belog. Izvadis, tu dodas naseckani luk, pecurke, narendanu sargarepu. Dodas punomasnu slatku pavlaku  :D, vratis snicle unutra jos 10 min da se ukrckaju.

Meni je super i ovaj recept:

Takodje proprzis pilece belo, izvadis. Tu u istu masnocu dodas crni luk iseckani i paradaiz iz doze ili tetrapaka. Vratis snicle u taj sos, krckaju se 10, 15, 30 min, koliko hoces  :lol:. Zadnjih 5 min iseces kriske mocarele i stavis preko snicli, poklopis tiganj da se mozarela otopi. Moja deca ih zovu pizza snicle, zaista su preukusne. Uz njih idu super neke makarone, kao i sa receptom iznad, da se nepetljas i ne kuvas pire krompir, a nemas expres lonca  :lol:
Zacini po zelji, origano, bosiljak, ruzmarin, sta hoces  :lol:

:ph34r:

super je ovo al ja sve ove recepte sa przenjem preradim tako sto ih gurnem u rernu :lol: :crazy:

ps. slobodno me zovi nindza :lol: .... to je skroz politicki korektno, posto se nije koristilo nigdje kao nick :lol: ...ne mogu da budem Blaise, otela mi Jel identitet sa avatarom  :innocent:

Dada

Evo Mashinog recepta

1/2 kg belog pileceg mesa, iseckanog na kockice, izdinstati sa crvenim lukom(1 glavica, ko voli moze i vise). Sunuti u to jednu konzervu crvenog pasulja, par kasika paradajz pirea ilimalosokaod paradajza. Zaciniti po zelji, posuti seckanim persunom. Ovo obozavamo. Mogu i varijacije, npr dodati i kukuruz secerac. Odlicno ide uz zelenu salatu.

Ja dodala sargarepu i soja sos :innocent:

Tink, u taj drugi moze pavlaka umjesto mocarele? :)
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

TINK

Dado ne moze, ide mozarela jer se ona otopi i bude kao piza  :balavi:. Moze mozda i neki drugi sir koji stavljas na pizu. Jer ako bi stavila slatku pavlaku, napravila bi obican sos, a poenta je u siru koji se otopi preko svake snicle. Mada ja obozavam taj sos sa paradaizom i slatkom pavlakom, ali to je drugi recept  :lol:. Kad pravim sataras, znas ono ubacis svo zivo povrce i priodinstas, e ja dodam malo pored svezeg paradaiza i onog iz tetrapaka ili limenke. I pred kraj sipam slatku pavlaku, ne celu, mozda oko pola one od 2,5dl. Taj sataras mi jedu cak i deca, bez sl. pavlake nema sanse da bi okusili.

nelly

Quote from: Nanny Ogg on May 15, 2009, 07:38:37 PM
Pa sto ne kazes odma'...
A pavlaku (slatku)?  Ako da, ima onaj fenomenalni recept sa pilecim fileom: iseces na kocke, uvaljas u supu od pecuraka (ne skuvanu, nego ono iz kesice), zalijes slatkom pavlakom i zapeces u rerni..mnooogo je ukusno :)
e ja sam naišla baš ovaj recept da ti napišem.............
ja filete belog mesa uvaljam u taj prah iz kesice supe od pečuraka  i redjam red tako uvaljanih fileta pa polijem onom pavlakom za kuvanje,red mesa ....i tako koliko imaš mesa ...mozda sat vremena se peče u relni.
fantastično je
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Xe

Quote from: :ph34r: on May 15, 2009, 08:52:10 PM
juce pravila....varijacija one piletine sa supom od sampinjona, samo sam izbacila supu, tj skuvala je  :D i dodala praziluk.

Piletina, sampinjoni (svjezi), praziluk, 1-2 sargarepice (cisto da bude sareno :D ), sve isjeckati, zaciniti i umijesati 1 pavlaku...moze kisela (ja stavila neku "dijetalnu") a sigruno moze i slatka.

Stavila sam i malo ali stvarno malo rize... i gurnula u rernu  :innocent:
:nesvest: 

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

nelly

ni nindze nisu što su nekada bile :lol:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Dada

Kackavalj stavim u picu i to je jedino gdje ga stavljam i gdje oce da ga okuse, mocarelu nema sanse  :hm: Nisam mislila na slatku pavlaku nego na onu kiselu, punomasnu  8)

Nelly, probacu  :kiss1:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

TINK

Dado mozes probati sa pavlakom, mada sumnam da ce valjati. Ma stavi im kackavalj i reci to je pizza meso  :angel:. Ja nemogu da verujem da ne voli, lepu, masnu, otopljenu mozarelu  :balavi:

Glitter

Quote from: :ph34r: on May 15, 2009, 08:52:10 PM
juce pravila....varijacija one piletine sa supom od sampinjona, samo sam izbacila supu, tj skuvala je  :D i dodala praziluk.

Piletina, sampinjoni (svjezi), praziluk, 1-2 sargarepice (cisto da bude sareno :D), sve isjeckati, zaciniti i umijesati 1 pavlaku...moze kisela (ja stavila neku "dijetalnu") a sigruno moze i slatka.

Stavila sam i malo ali stvarno malo rize... i gurnula u rernu  :innocent:
:think:

ja sam dosla da vidim nudi li TINK svoj pretis, a tamo naletim na nindzu koja kuva...cccc
obesim se, quo vadis svete :nokti: :nokti: :nokti:

Finalina

pa svi moji ruckovi su brzi  :lol:
povrce na hiljadu i jedan nacin, sa mesom raznih vrsta ( pilece, mleveno, neko mekano junece seckano na kocke, uvek prvo malo proprzeno na tiganju pa dodato da se dinsta ), a uz to odlicno ide testenina (na bezbroj nacina) i krompir (na bar deset)  :rofl:

Ma kakvo ti je ovo pitanje za rucak na brzinu ? :turpija:

Dada

Quote from: Finalina on May 15, 2009, 11:39:03 PM
pa svi moji ruckovi su brzi  :lol:
povrce na hiljadu i jedan nacin, sa mesom raznih vrsta ( pilece, mleveno, neko mekano junece seckano na kocke, uvek prvo malo proprzeno na tiganju pa dodato da se dinsta ), a uz to odlicno ide testenina (na bezbroj nacina) i krompir (na bar deset)  :rofl:

Ma kakvo ti je ovo pitanje za rucak na brzinu ? :turpija:

Nekad ni brzo nije dovoljno brzo  :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Finalina

u tom slucaju, reci ukucanima da je nestalo struje i da budu sretni sto si im napravila sendvice   :lol:

Dada

Quote from: Finalina on May 16, 2009, 12:13:58 AM
u tom slucaju, reci ukucanima da je nestalo struje i da budu sretni sto si im napravila sendvice   :lol:
Kod mojih to ne prolazi  :'(
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Finalina

eeee pa predjite onda na Kinesku ili Tajlandsku kuhinju  :lol:  Narendaj jedno 7kg raznog povrca i vakumiraj ga u frizideru.
Svako jelo pravis za max 20min. ( sa mesom ili bez, svejedno je )