Main Menu

Brzi ruckovi

Started by Dada, May 15, 2009, 02:03:02 PM

Previous topic - Next topic

TINK

Nije bas za rucak, ali moze za veceru. Pizza sendvic:

Ne znam kako se zove taj hleb, to je onaj sto je za Hot dog, ne pecen je. Pece se oko 10 min u rerni. Ja ga nakupujem uvek vise i stoji mi u zamrzivacu. Koristim ga za hot dog i ovaj pizza sendvic, a nekad kad nemam hleba ispecem njega caskom  ;D

E takoooo ala ga objasni  :lol:. Ja uzmem taj hleb, presecem ga na dva dela, na pola. Svaku polutku namazem kecapom, stavim sunku ili cajnu, origano i preko mocarelu, moze i kackavalj. Na neke stavim samo kolutove paradaiza i mozarelu. Stavim u rernu i za 10-tak minuta gotovo. Ovde te sendvice prodaju na standovima brze hrane, stvarno su super i brzi za pravljenje  :)

Bebel

evo ja upravo obarila torteline, narendala neku sunku preko, posula parmezanom i origanom, prelila pavlakom za kuvanje, i pekla 15 min. divota!
Lav 05.10.05.

Bebel

Quote from: TINK on May 16, 2009, 05:01:34 PM
Nije bas za rucak, ali moze za veceru. Pizza sendvic:

Ne znam kako se zove taj hleb, to je onaj sto je za Hot dog, ne pecen je. Pece se oko 10 min u rerni. Ja ga nakupujem uvek vise i stoji mi u zamrzivacu. Koristim ga za hot dog i ovaj pizza sendvic, a nekad kad nemam hleba ispecem njega caskom  ;D

E takoooo ala ga objasni  :lol:. Ja uzmem taj hleb, presecem ga na dva dela, na pola. Svaku polutku namazem kecapom, stavim sunku ili cajnu, origano i preko mocarelu, moze i kackavalj. Na neke stavim samo kolutove paradaiza i mozarelu. Stavim u rernu i za 10-tak minuta gotovo. Ovde te sendvice prodaju na standovima brze hrane, stvarno su super i brzi za pravljenje  :)

zove se KIFLA :lol:
Lav 05.10.05.

AnaK

Videla sam juče u Idei ovaj hleb koji pominje TINK. Oborila me s nogu cena, nešto preko 100 dinara je komad  :blink:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ja dinstala mleveno meso i luk, ubacila pirinac, nalila sa 2 solje supe i gurnula u rernu. Pirinac lepo upio supu, dobila sam bas ukusan rizoto s mlevenim mesom  :girl_smile:

5 minuta posla, 30 min u rerni


Ajte zene, ne dram'te

Bebel

bas nam je TAJ (nekuvamisemrzimeivruceje) dan :lol:
Lav 05.10.05.

maripoza

Nema brzeg rucka od mog danasnjeg: muz skuvao rucak taman kad sam stigla kuci. :jupi-do:  :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

Xe

Quote from: maripoza on May 16, 2009, 05:37:28 PM
Nema brzeg rucka od mog danasnjeg: muz skuvao rucak taman kad sam stigla kuci. :jupi-do: :lol:
Obario grisine? :mrgreen:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

cici

Quote from: Dada on May 16, 2009, 11:42:01 AM
Samo kackavalj u pizzu i pitu sa sirom ali da nema gromuljica  :-[ i poparu takodje bez gromuljica. Mm ni to  :hm:
:wall: :wall: i kod mene isto, posebno Andrija.Kakvi suuuuuuuu.Zato za gibanicu kupujem sremski sir, najmanje se oseća.

Quote from: Masha on May 16, 2009, 11:22:42 AM
Evo jos jednog Goricinog recepta.
Rizoto
Skuva se pirinac. Povrce iz kesice se prodinsta vrlo kratko namalo maslaca, doda se pirinac, zacini i dosta pamezana i nekog drugog sira.
U ovakavu vrtu jela ja dodam nekada onaj sos 4 sira, onako u prahu, nalijem sa malo mleka i vode i zapecem u rerni :)
Ovo sam pravila pre neki dan, dodala sam i meso.Bilo je baš ukusno,


AnaK

#85
Quote from: Dada on May 15, 2009, 09:35:10 PM
Evo Mashinog recepta

1/2 kg belog pileceg mesa, iseckanog na kockice, izdinstati sa crvenim lukom(1 glavica, ko voli moze i vise). Sunuti u to jednu konzervu crvenog pasulja, par kasika paradajz pirea ilimalosokaod paradajza. Zaciniti po zelji, posuti seckanim persunom. Ovo obozavamo. Mogu i varijacije, npr dodati i kukuruz secerac. Odlicno ide uz zelenu salatu.

Topla preporuka  :good:
Janko 23.7.2002.

gasha

Quote from: AnaK on May 17, 2009, 11:51:28 PM
Ovo:



je ovo:

Topla preporuka  :good:

i ja sam juce pravila, samo je nama ispalo puno redje, odnosno bilo je corbastije
i odlicno je
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Dada

Ja pravim rizu kao prilog uz ovaj Mashin recept  :innocent:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

:ph34r:

Dado jel stavljas pasulj....pa uz to rizu ili samo rizu ?

Plava Baklava

#89
Ne znam da li vam je ovo dovoljno brzo: jedan adaptiran francuski recept  :D

Iseckati 2-3 glavice crnog luka i dinstati na laganoj vatri na maslacu ili ulju. Posle 10 minuta dodati 1 cesanj belog luka i kasicicu zutog secera. Posle 5 minuta dodati 1 kasiku brasna, proprziti, pa naliti pivom (ja koristila nealko). Ja sam dodala i malo vode.

Posebno na jakoj vatri poprziti meso iseckano na kockice (originalno junetinu, ja spremala od piletine i to od bataka). Koristila sam svoj novi keramicki noz i bial zadovoljna kako secka  :lol:

Meso ubaciti u sos, zaciniti po ukusu (originalno ide i lorber, timian, ja stavila bio-smesu zacina, biber i adziku) i sve to turiti u rernu na jos recimo 1/2 sata.

Moze da se servira uz sve (originalno uz prepecen hleb), ja servirala uz spagete.


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/