Da li ste zadovoljni imenima koja ste izabrali za svoju decu?

Started by vrana, March 04, 2013, 09:09:41 PM

Previous topic - Next topic

senka

pa ne znam zašto je teško razumeti? lepo i razgovetno sam rekla. valjda je retko bez obzira što je obično
godinama me je nastavnica srpskog prozivala kao Dejan
jednom sam joj dreknula A! izbacila me s časa...
ed. imala sam celu temu o mom nesrećnom imenu :crycry:
da ne davim više o tome
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Do davanja imena nisam dobacila, a nije da nisam imala na spisku ona koja mi se dopadaju  :rofl:

Mia, Una, Daria, Milica, Andjelija

o decacima nisam razmisljala  :girl_haha: , u mojoj glavi nekako nikako nije dolazili u obizr da postanem majka muskog deteta  :lol:
kad mi je na teren utrcao Mihajlo - meni se dopalo tako ozbiljno ime za onolicno detence i tako...  :love32:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

cici

A ja sem tebe poznajem jos dve.Pri tom ime nije ni nejasno ni tesko za izgovoriti pa da ima neke dileme.Nego ljudi uopste ne slusaju.

Na cvecu kad je tata umro koza iz cvecare je napisala  od Zorane i Aleksandra, jos smo joj napisali na parcetu papira sta da napise.Pozlilo mi kad sam videla.Bas toliku nemarnost ne mogu da razumem.

cici

Quote from: Unabebili on March 05, 2013, 11:44:35 AM

o decacima nisam razmisljala  :girl_haha: , u mojoj glavi nekako nikako nije dolazili u obizr da postanem majka muskog deteta  :lol:

Ni ja nisam mogla da se zamislim i sad mi tesko ide, ja sam skroz mama za devojcice.A meni pored Filipa su se svidjala sve neka ozbiljna imena za decaka ali nije bilo teorije.Vasilije, Maksim,  kuma je vec bila rezervisala Mihajla dete je vec bilo rodjeno pa je meni bilo bezveze da se obojica tako zovu.

stacka

Vrlo sam zadovoljna imenima nase dece i mislim da im savrseno pristaju.
Kada sam zatrudnela prvo sam mislila da ce Aleksa biti devojcica i za njega smo imali spremno ime - Vanja :love32: onda, kada smo saznali da je decak smo se dogovarali i brzo smo se dogovorili. Z
Znali smo da ne zelimo detetu (bilo musko bilo zensko) da damo ime po zivotinjama i biljkama (da se ne uvrede mame dece koja imaju takva imena, nama se to nije dopadalo) a ovo pricam zato sto je moj svekar dok sam lezala u bolnici na odrzavanju trudnoce dosao i rekao doslovce "Ako je musko bice Vuk a zensko Visnja" :wall: na sta sam ga ja samo pogledala i rekla "Nece" i rekla da je on mogao svojoj deci da da tako imena ako mu se dopadaju a da nas dvoje zadrzavamo pravo da svojoj deci damo imena koja se nama dopadaju :innocent: Bez obzira na tu epizodu svekar me bas voli a i ja njega kako godine prolaze sve vise :girl_haha:
Izabrali smo Aleksa izmedju ostalog sto je i bilo kratko pa smo (pogresno) pomislili da mu nece davati nadimke. Naravno, u vrticu ga zovu Aki :wall: a mi ga od rodjenja zovemo Coka (jer je coktao dok je sikio i to je ostalo i dan danas), Cokajlo i ja mu kazem ponekad Aleksej jer mi se to ime bas dopada a eto, tad ga uopste nismo ni razmatrali :girl_sigh:
Za Masu smo znali da nece biti Vanja, kad smo njoj birali imena imali smo spisak sa imenima, 3 imena na svako slovo je pravio I. i ja, pa su u uzi izbor usla ona imena koja su se nasla na oba spiska.
Na kraju se izbor sveo na Ida, Neva, Petra i Masa.
Jako dugo je Masa bila Petra a onda smo za Vrbicu naleteli na I. drugaricu iz srednje koja je bila sa bebicom koja se zove Masa. Aleksa je flipnuo kad je video i od tog dana se i njegova seka zove Masa. :love32:
I ona jeste Masa, 101%, ko ne zna na sta mislim nek pogleda Masa i medved :lol:
Naravno, i gospodjica ima nadimak, zovemo je Masenjka.

Meni se dopada ime Vukasin a sto se tice Sanvile zapamtila sam je po imenu jos od Milionera i znam da sam tada pomislila kako joj ime bas pristaje.
Sto se spiska Hypolininih imena tice nalepse mi je Oleg :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

senka

o svašta cici  >:( kad ljudi rade s pola mozga
mi smo kolektivno u 90% slučajeva Dačić ili nam tako napišu na formularu ili jednostavno tako pročitaju bez obzira što piše Dacić
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

cici

Svekar je dugo Andriju zvao Aleksa :rofl: prvo smo mislili da je zato sto se Sofija tad bas puno igrala sa jednim Aleskom ali oni se odselise a on nastavio povremeno da ga zove tako :rofl:

Margarita

senka, stvarno mi je neverovatno da te toliko 'prekrstaju' :blink:  :hm:
ajd za prezime donekle i mogu da razumem :D

cici

monochrome

meni je bilo vazno da ime ima znacenje...moc...da ima zvucnost,  a ostalo me ne tangira, kao npr. cinjenica, da neke asocira na pivo :hm:
mislim, problem nije moj, jel :innocent:

Elanor

Quote from: cici on March 05, 2013, 12:02:22 PM
Svekar je dugo Andriju zvao Aleksa :rofl: prvo smo mislili da je zato sto se Sofija tad bas puno igrala sa jednim Aleskom ali oni se odselise a on nastavio povremeno da ga zove tako :rofl:
moja svekrva ponekad milenu milica ili slavica :rofl:
ali to ide tako, s godinama :girl_sigh:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

cici

Elanor

ja mislim da moja nana brata nikad nije pozvala ili pomenula po imenu. on je njoj bio milos, i uvek ga je tako zvala. samo ona. ostali su ga zvali svakako :lol:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Summer

Moj deda zove Saru - Sarajka. A prokomentarisao je da mu nije jasno sto nismo dali detetu neko modernije ime  :rofl: Deda inace ima 87 godina, ali je skroz moderan  :rofl:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

cici