Da li ste zadovoljni imenima koja ste izabrali za svoju decu?

Started by vrana, March 04, 2013, 09:09:41 PM

Previous topic - Next topic

Ira

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

jejana

hvala zene  :bighug:

zasto meni ne stize na imejl obavestenje da ste odgovorile na ovaj topic?

sorry na OT

vucica

Evo da se oglasim i na ovoj temi.
Pozdrav svima prvo :flower:.
Ja sam bas zadovoljna imenima koje smo dali deci. Ima puno simbolike u njima, oboje su ih dobili tek po rodjenju.
Sa Vukom sam imala urednu trudnocu ali zato izuzetno tezak porodjaj, poradjala se oko 20 sati i na kraju je bio hitan carski, rodio se polu ziv, uh kada se samo setim.
Bili smo 12 dana u bolnici, oboje, i tada u bolnici smo mu dali ime. Vuk, da bude hrabar i da se ne plasi nicega.
Dok je sa Nikom bilo skroz drugacije, odrzavala sam trudnocu sa njom, na raznim lekovima i mirovanje koliko god sam tada mogla jer sam ipak imala i Vuka koji je jos bio beba,  ali zato je ona tako trijumfalno dosla na svet, kao prava boginja. Isto carskim, ali planiranim, bez ikakvog mucenja,  moja prelepa plava boginja.
Mnogi me i dalje cudno gledaju zbog imena, mnogi misle da je Jk imala tu uticaja, na sta nikada i nisam obracala paznju, jer odluka je bila samo nasa i nikada se nismo pokajali zbog nje.
Imena im oboma skroz pristaju i nista ja tu ne bih dirala :).
Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

vrana

vucice, lepa su im i imena i price iza imena  :girl_in_love:

ja nagovaram hypolinu da i ona bebi da ime vuk, a starija cerka joj se vec svakako zove nika  :love32:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

vrana

Hahaha pa smem ja da iznesem valjda svoje zelje
A oni ce dati ime detetu koje oni hoce   ;)
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Margarita

vucica

Drago mi je da vam se svidjaju.
Meni je bas bilo bitno da ih ime oznaci pri samom dolasku na svet, ne znam zasto, inace nisam nimalo sujeverna, a pritom sam i ateista. Kada sam mami i ostaloj rodbini rekla koje smo ime dali cerki, slog ih je svakog opalio, jer zaboga ne nalazi se u crkvenom kalendaru :lol:.
A Naum je bas divno ime, ,toliko mi se svidja da bih da rodim jos jednog sina verovatno  to ime prvo uzela u razmatranje.
A tek Hypolinina prica koja ide uz njega :love32:.
Inace tek sada se susrecem sa nekim ko je dao isto ime kao ja Niki, skroz mi je cudno, jer njoj nekako toliko pristaje to ime da uvek pomislim da je ona jedina koja ga nosi i da je smisljeno samo za nju :love32:.
Inace sledece omiljeno zenskog ime mi je Nora. Ne znam zasto ali mi se najvise svidjaju zenska imena na slovo N, Nora, Nadja, Natalija.

Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.

Deda

vucice, i ja kad sretnem neku Nedu smatram da samo mojoj to ime pripada  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

moma

i moja ivana misli da njoj samo pripada to ime
:lol:
sve ivane oslovljava sa beba, djevojsica, jedna je cak i 'jovana'
:lol:

vucica

Quote from: Deda on August 12, 2013, 11:15:14 AM
vucice, i ja kad sretnem neku Nedu smatram da samo mojoj to ime pripada  :girl_haha:
Eh, te mame :love32:.
Momo  :lol:, pametnica je tvoja Ivana, lepo je ona to sve smislila.
Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.