Da li ste zadovoljni imenima koja ste izabrali za svoju decu?

Started by vrana, March 04, 2013, 09:09:41 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Quote from: anelore on March 05, 2013, 10:58:15 PM
A sad ozbiljno, zaboravljate da je Atina i ime jedne grcke boginje, nije bas da ima veze samo sa gradom, dublje je ukorenjeno u njihovoj tradiciji; mislim, nije bas kao da je neko nas u pecalbi da ime sinu Pozarevac ili cerki Borca.

Ko kaže da smo zaboravili, samo se zezamo.  ;)

Ira

Kakva divna prica Hipolyna  :girl_in_love: :love32: i moj glas za Naum  :love32:

Ja Milana cesto zovem sinano Minano  :love32: ,Milentije sine Mitre i tako  :lol:
Monika je dugo sama sebe zvala Moki-Poki
ja uglavnom Moni,Mona .
Drago mi je sto im ne skrnave ime izgovorom na engl.
Milana malo razvuku bas kako se izgovara i grad Milan.
Moje ime  jos nikad niko od strendzera nije izgovorio ma ni priblizno , niti mislim da ce  :lol:
Milanova uciteljica se bas trudila,ali nije uspjela na kraju sam ispala bila Zenka,pa sam je ljubazno zamolila da ostanem Zelika ako ikako moze  :rofl:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

senka

meni je Atina prelepo ime, Nika još lepše,
imala sam ideju u jednom trenutku da mi se ćerka zove Indija, al ajde ti predloži crnogorcu to, odma' bi kontrirao sa Zeta ili Morača  :lol:

anelore, imamo naselje Sava Kovačević i čini mi se MZ Sava na NBG
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

rafa

jao, Naum  :girl_in_love: :girl_cray: :love32:

ja bas volim ime Athina (btw, akcenat je na poslednje a, athinA) ali kako mi se tako zove deverova zena (tj bivseg mi devera, vise ne priznajem da ga imam  :)) sad ga ne volim toliko

Volim imena svoje dece, Aleksandar je bas to, mada mogao je da bude i Stefan  :love32:

I Teodora je bas to, mada njenom karakteru nadimak od bebecih dana Lola savrseno pristaje :girl_in_love:
A pristaje joj i Natasa od nasih, od grckih Hara (radost), to je ona  :love32:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

MissL

Stiv je najduze u stomaku bio Vladimir, i zao mi je sto nije i ostao. Jedno vreme je bio i Dimitrije.
Na kraju izgleda izabrah najgoru opciju :lol: verujem da je pola zivota mislio da se zove Stefa, da je ono "ne" kad ga zovem svaki put cuo kao neku zabranu :lol: kao sto je i dedu zvao Borivo(je). Nikada to necemo saznati ipak...

Za devojcice mi se mnogo dopada ime Janja. I Nika je bas divno :girl_in_love:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

martina

Quote from: anelore on March 05, 2013, 11:10:15 PM
Artemida 

mene to samo podsjeca na skulpturu artemida na umoru
koje se ja sigurno ne bih vise sjecala, davno bjAse kad sam ucila istoriju umjetnosti, da nam bas svima ( ucili u grupi) nije opala koncentracija kod artemide, jadne, a slika skulpture, onako, pola fali... arteimda, jel, kao, ima ruku jednu dignutu, pokusava, kao, da izvadi strijelu iz ledja, koje je ubiVa... nasa ideja kako da profesoru objasnimo skulpturu: ma ovo se artemida najela sarme, pa krenula da se pocese po ledjima ( nemam pojma sto se bas poslije sarme cese po ledjima... bila su neka doba)...
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

vrana

pa ako cemo vec da predjemo na zenska imena, i to ona sa grckim poreklom i znacenjem, ja sam predlagala imena kora ili korina
mislim za hypolininu drugu cerku  :lol:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

anelore

Kuku martina  :rofl:
Ja se ne secam nikakve skulpture Artemide iz istorije umetnosti  :think: a inace na Artemidu imam samo klasicne asocijacije iz mitologije.

martina

Quote from: anelore on March 06, 2013, 02:29:40 PM
Kuku martina  :rofl:
Ja se ne secam nikakve skulpture Artemide iz istorije umetnosti  :think: a inace na Artemidu imam samo klasicne asocijacije iz mitologije.
uh, naravno da se ne sjecas, to mene prenosi... naravno da nije atremida, ne mos ubit boginju... diobida? dionida?

prenos, prenos... nista, osta sarma...
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

cici

A jesi sigurna da ona vadi strelu iz ledja, da ne vadi mozda iz torbe na ledjima strelu.To se uklapa.

monochrome

:rofl:

nego, sto je meni lepo ime Kasja :love32:
pa Luna...Freja...svidja mi se i Stanija/Stana/Stanica...Leksija....Magda...

anelore

Leksija od Poleksija? Ja sam kao mala mislila da je to musko ime - u Cupriji je postojala cuvena Poleksijina kafana, meni ni na kraj pameti nije bilo da je kafana dobila ime po zeni.

martina

Quote from: cici on March 06, 2013, 02:39:26 PM
A jesi sigurna da ona vadi strelu iz ledja, da ne vadi mozda iz torbe na ledjima strelu.To se uklapa.

:lol:
nije artemida, nije... sad sam samu sebe zadeverala... s ovom...kako se zvase...
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

cici