Main Menu

Keramicki nozevi

Started by Plava Baklava, May 16, 2009, 11:20:25 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

A i koristiš ih max jednom nedeljno  :turpija:
Janko 23.7.2002.

janavi

pa recimo :)
veliki ni toliko, mali malo češće ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Janko 23.7.2002.

Saska

ja ih koristim svaki dan i perem u masini

AnaK

Još si baš zadovoljna? Ne lepi se, lepo izgledaju i tako to?
Janko 23.7.2002.

emge

Ja da prijavim da imam keramičku ljuštilicu za povrće i da odlično radi :)

Vuk

Dobar dan svima! :innocent:

Malo bi i ja da se ukljucim na temu kuvanja....
Mala radost svima onima koji bi da kupe keramicke nozeve...ima ih u Merkuru !!! Imaju u ponudi oko 15 vrsta seciva...  Nisam zapazio imaju li ostrac u ponudi, ali postoji...obican,rucni   :rofl1:

Sto se iskustva tice sa keramickim nozevima...mogu samo da ih pohvalim....ali pod uslovom da se NE bojite ostrih nozeva...ko se boji noza, taj se redovno posece  :crycry:
Osnovna tajna ocuvanja svih prtica  :-[ lezi u samopouzdanosti...sledeca stvar je da nadjete odgovarajucu drsku koja Vam odgovara ruci (nikada necete uzivati u neudobnim cipelama), onda da odaberete velicinu i oblik seciva za vase potrebe.
Ako niste iskusni sa nozevima, nemojte uzimati duze od 15 cm...tu duzinu ostrice je relativno lako kontrolisati ...i da ostane nesto nokticha za manikir  :turpija:

O posudama oblozenim keramikom...koje sada mozete naci u nekoliko trznih centara i da ne morate skupljati kupone ili sl (cene su se polako izjednacile na trzistu, sa ili bez kupona ) .... niko nema prava i dovoljno realna iskustva...
Kako ce se keramika ponasati posle godinu ili dve...paaa...moracemo sacekati i videti rezultate :o
Hoce li se stvarati mikro pukotine na keramickom sloju, hoce li biti "perutanja" kod ostecenja (koja su chesto neminovna i pored briznog rukovanja :pleasantry:) od mehanickog uticaja na keramiku...to su realna pitanja na koje ce mo dobiti odgovore za oko godinu dana.
Taflon su usavrsavali vise od 30 godina, sad zaista mozete kupiti dobar teflonski tiganj koji zasluzuje sve pohvale....  :diva:   Nema vise osipanja teflona ako se negde osteti, ne ljusti se sa povrsine...ostaje samo zagreban, ali funkcionalan.....
Na nasem trzistu trenutno od tih kvalitetnijih teflona ima u ponudi "Tefal" i dovoljno je rasprostranjena mreza prodaje. Ima i kvalitetnijih proizvodjaca  ali se dosta teze nalaze u prodaji...tako da necu opisivati nesto zbog cega bi se namucili da nadjete... cene naravno adekvatno prate kvalitet :girl_cray:
Kod "Tefala" imate u ponudi sest vrsta kvaliteta...razlikuju se po kvalitetu teflonskog sloja i debljini dna posude (ostalo su samo oblici i namene)...

Ja licno imam tiganje iz linije modela "Preference", moze da se koristi i metalni pribor za rad sa hranom (bez preterivanja u testiranju  :wall: ) koristi se neka nova vrsta podloge koja se zove "Prometal Pro" (vise na :  http://www.tefal.co.rs/All+Products/Cookware/Non+stick+cookware/Products/Preference/Preference.htm ), imaju veoma postojano dno...tako da deformacije prakticno nema.... to je veoma bitno kod ravnih grejnih tela...
Sluze me ...evo, petu godinu i to sasvim dobro...  predpostavljate da volim kuvati....tako da su cesto u upotrebi....
Mislim da su vredni svake ulozene pare, imate i ostale modele koje mozete videti kada odete na link koji sam dao...ali budite mudri u svojoj odluci za dugorocnu investiciju pri kupovini posudja... dug osmeh na licu i zadovoljstvo u kuvanju :D
toliko od mene za prvi put...

AnaK

Hvala na veoma poučnom tekstu, Vuče i :welcome:

Ja do daljnjeg neću kupovati više keramičko posuđe, veoma sam nezadovoljna posle nekoliko meseci gotovo svakodnevnog korišćenja.

Hvala na preporuci za Tefalovu liniju, već mesec-dva gledam, ali sam bila lenja da proučim razlike.
Janko 23.7.2002.

cici

U Rodi su se ponovo pojavili keramicki nozevi za one kupone sto se skupljaju.


AnaK

Ja sam toliko nezadovoljna keramičkim tiganjima da propuštam tu tehnologiju do daljnjeg. Sad vrebam neko sniženje za Tefal, ako neko negde vidi, neka me obavesti, pliz  :flower:
Janko 23.7.2002.

cici

Jedan noz cu da kupim, najmanji.


Margarita

Quote from: AnaK on November 19, 2011, 09:08:27 PM
Ja sam toliko nezadovoljna keramičkim tiganjima da propuštam tu tehnologiju do daljnjeg. Sad vrebam neko sniženje za Tefal, ako neko negde vidi, neka me obavesti, pliz  :flower:

tempo/maxi daje kupone za tefal, imam 4 iz tempa zalepljena na onaj papiric, ako ti sta znaci mogu da ti ponesem sutra

AnaK

Mora da je samo Tempo, ja dobih juče u Maxiju kupon za Swarovski nakit :girl_wacko:
Ako ti svakako ne treba ponesi, pa da se smislim  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

ciciMargarita

Quote from: AnaK on November 19, 2011, 10:44:33 PM
Mora da je samo Tempo, ja dobih juče u Maxiju kupon za Swarovski nakit :girl_wacko:
Ako ti svakako ne treba ponesi, pa da se smislim  :bighug: :kiss1:

ponecu, mogu i da uzimam kupone u tempu; relativno cestto tamo svracam, a akcija je do februara