Main Menu

Promena propisa i procedura

Started by Masha, May 17, 2009, 06:24:36 AM

Previous topic - Next topic

Masha

Cesto se zalimo na cekanje u redovima i obijanje raznih saltera. Evo prilike da promenimo  :)
http://www.srp.gov.rs/srp/
Meni je totalno komplikovana bilaprocedura otvaranja nove firme, u poreskom su mi naveli nekoliko stvari koje treba da uradim i to na razlicitim mestima, nista nisam zapamitila  :rofl:

irma

hej, super sto si postavila ovu temu  :clap: bila sam na toj prezentaciji i extra mi se dopao njihov slogan- ko cuti, nema prava da se ljuti  :good: i iskreno se nadam da ce projekat da uspe, jer zbog mora zakona, pravilnika, odluka procedura bla bla bla zaista pola zivota provedemo u redovima ispred kojekakvih saltera...

Ljubav koju dajemo je jedina ljubav koja ostaje u nama.

Masha

Ne znam da li mogu da se zalim na onu proceduru prijema u bolnicu prilikom porodjaja? Stvarno mi izgleda uzasno da pri kontrakcijama dajes licne i ostale podatke i istovremeno se savijas i guras glavu u onaj prozorcic od saltera da cujes sta te pita sluzbenica :blink: Mozda to spada u orgaznizaciju bolnice :think:

irma

mozes, naravno! i to je vrsta propisa... pretpostavljam neki pravilnik bolnice

janavi

procedure (više puta ista stvar) za kategorizaciju dece ometene u razvoju, ostvarivanje tuđe nege i pomoći, ostvarivanje drugih prava vezanih za istu stvar, recimo "skidanje" pdv-a sa kupljenog automobila
za svaku od tih stvari treba dete da se vodi na komisiju: predaj papire, čekaj mesecima poziv, onda dođeš na komisiju i imaš zakazan termin u isto vreme kad i 10 drugih, posle čekaš još mesecima da stigne rešenje...

kako je ono napravljen formular, pa moraš da si pravnik  i da znaš propise "u prste" da bi mogao da ga popuniš
kako ja da znam po kom se propisu odrađuje koja procedura
:-[
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

irma

slazem se da je formular bzvz i na to smo i skrenuli paznju ovima iz srp-a... 'vodja' njihove ekipe je objasnila da oni naravno ne ocekuju od gradjana da znaju sve propise, taj deo je vise upucen privredi & bankarstvu (pitajte me sta radim ovih dana :wall: )
mozes samo da opises problem, a ostalo ostavis prazno... oni ce svakako u sledecem koraku da sve objedine i Vladi dostave konkretne predloge promena/ukidanja/donosenja novih propisa.

Xe

Ja bih da se zalim na svako vadjenje bilo kog dokumenta/uverenja/dozvole koje ukljucuje ponovno i ponovo i ponovo vadjenje izvoda iz maticne knjige rodjenih i uverenja o drzavljanstvu.
A vec vise od deset godina imamo JMBG brojeve koji je trebalo to da zamene  :wall:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

janavi

Quote from: Xe on May 17, 2009, 10:19:30 AM
Ja bih da se zalim na svako vadjenje bilo kog dokumenta/uverenja/dozvole koje ukljucuje ponovno i ponovo i ponovo vadjenje izvoda iz maticne knjige rodjenih i uverenja o drzavljanstvu.
A vec vise od deset godina imamo JMBG brojeve koji je trebalo to da zamene  :wall:
ja sam jednom negde nekog pitala, kakve ima veze da je 6 meseci staro recimo uverenje o državljanstvu, reče mi lik, pa možda vam se u međuvremenu promenilo, ja ga pitah da mi kaže ko to tek tako daje državljanstva, da odmah idem da uzmem jedno :lol: naravno, ništa nije umeo da mi odgovori
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Xe

Uzimanje izvoda iz MKR i drzavljanstva odradjuje se ovako. Odes na sajt doticne opstine, i posaljes im zahtev da ti dostave izvod. Nista. Posle nedelju dana posaljes ponovo. Nista. Onda nazoves i cujes da im sajt nesto ne radi, i da ce poslati postom, zajedno s uplatnicom. I sutra dobijes izvod bez uplatnice, jer ih je sramota sto se toliko cimas za jedan papir  :love32:
A drzavljanstvo mi vadi sestra od strica koja, srecom, radi u MUP Kraljevo, gde je kancelarija Opstine Leposavic, u kojoj sam zavedena  :wall:

Dada

Mm je bio upisan u Knjigu drzavljana u nekoj zabiti kod Surdulice. Mjesecima smo bezuspjesno pokusavali da ga izvadimo jer se maticar naljutio na lokalne vlasti, zatvorio kancelariju i iskljucio mobilni  :o Srecom pa nismo bili ostavili za zadnji cas vadjenje dokumenata pa nije bio u cajtnotu i moja zaova je na kraju preko nekih partijskih veza uspjela da ga nadje i izmoli da joj da izvod  :hm: Jedna od vecih gluposti je to upisivanje djece u MKD po mjestu rodjenja oca koje je bilo na snazi do 1972.  :hm:
Ja sam bila upisana u Belom Manastiru pa sam u sred rata trazila izvod da bih mogla da se udam  :D i na kraju sam saznala da sam prebacena u Bg po mom mjestu rodjenja  :innocent:
Inace, ja sam potpuno operisana od vadjenja dokumenata, sve sto mi treba obavlja mi tata, ja odem da se slikam i dam otiske  :D
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Glitter

mene konkretno izludjuje nepovezanost sluzbi,
da bih se prijavila na biro ovde potrebna mi je odjava sa biroa u bg i prijava boravista ovde, medjutim na birou me posalju u opstinu da overim radnu knjizicu, ja odem da overim, a oni me vrate sa pricom da je to nebuloza jer mi je knjzica vec overena u bg i da nema potrebe opet to raditi, a onda opet ona na birou koci jer nisam donela overenu knjiziucu iz opstine >:(

imam gomilu ovakvih primera...mada cela ova kampanja mi se cini kao ono: vi cete nama to da ispisete, mi cemo to da skupimo i posaljemo u npr skupstinsku proceduru, oni ce nesto da usvoje nesto da odbace i prvom prilikom da kazu: `pa tako ste vi trazili`

irma

Glitter, ja sam ipak optimista... valjda zato sto sam sve to cula uzivo  ;) pretpostavljam da nece uspeti da promene bas sve i da na kraju balade bas svi budemo zadovoljni, ali makar nesto ce sigurno da se promeni. jedan od osnovnih ciljeva je upravo 'zavrsiti sve na jednom salteru', tako da napisi u onom formularu tu nebulozu koju si dozivela, nista te ne kosta, zar ne?
slazem se da ce malo teze ici promena zakona, jer je to u nadleznosti skupstine... al' promena kojekakvih pravilnika, uputstava i sl ce ici znatno lakse (bar se nadam), jer ih uglavnom donose (a samim tim i menjaju, ukidaju i dopunjuju) ministarstva, a na njihovom celu je Vlada koja je i oformila ovaj srp :)

kol'ki post  :o vidi se da sam pocela da radim  :-[

Glitter

Quote from: irma on May 17, 2009, 01:31:01 PM
Glitter, ja sam ipak optimista... valjda zato sto sam sve to cula uzivo  ;)
to je valjda marketing sektor odradio dobar posao  :P

Xe

irma

Quote from: Glitter on May 17, 2009, 01:34:21 PM
to je valjda marketing sektor odradio dobar posao  :P
moguce, moguce... al' sam i dalje nepopravljivi optimista !