Main Menu

a jel planirate nedeljni jelovnik?

Started by monochrome, September 23, 2013, 06:22:42 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

pa eto...u cilju ustede novca, vremena i tako...naravno, hrana se tako manje i baca...ja isplaniram ali se cesto ne pridrzavam :fool:

cici

Kako se manje baca?Kod mene se nista ne baca, termiti sve pojedu :lol:

Unabebili

He planiram :-[  Ali she nista he baca,  ako he utamanimo mi, utamani cale :rofl:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

maxic

Ne planiram, nego prvo pokupujem, pa smisljam, pa dokoupljujem, ne baca se bas, ali bude i toga. Ja sam inace veoma neorganizovana osoba , tako da se od mene ne moze bolje ni na ovom polju ocekivati.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

vojka

ne planiram, ali planiram da pocnem da planiram  :lol:
i to se vec duze vreme spremam  :girl_haha:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

prevodilica

u poslednje vreme da, nabavku onda lagano obavimo subotom/nedeljom, rodić i pijacu
kontam da ovim tempom sa poslom-školom-vrtićem-aktivnostima i ne bih mogla drugačije
a kad imam namirnice, onda mi je i lakše da svima pripremim, osim ručka, i užine koje nosimo (dete u školu, a mm i ja na posao)

cici

Ako kupovina spada u planiranje onda planiram, pa pravim sta mi padne na pamet u tom trenutku.

Lani

Ne planiram a volela bih da umem da lepo sve isplaniram i pratim po redu.

AnaK

Pošto ja za pola nedelje kuvam vikendom, planiram polovično :lol: Za kraj radne nedelje planiram u sredu, šta nam se jede i onako sezonski. Vikendom uvek jedemo slično - ono što treba da je sveže i toplo da bi bilo ukusno.
Janko 23.7.2002.

monochrome

ma bila sam kod drugarice i caskamo u njenoj kuJni  :D
primetim magnet listu na frizideru...nedeljni meni isplaniran do poslednjeg detaljcica tipa posuti svezim korijanderom...spisak za mesecnu nabavku, a u to spada i kemija i sto bi rekli cupboard food...kaze, bukvalno se svega pridrzava i navodno ovim sistemom ustede £150 mesecno :o

monochrome

Quote from: AnaK on September 23, 2013, 06:53:00 PM
Pošto ja za pola nedelje kuvam vikendom, planiram polovično :lol: Za kraj radne nedelje planiram u sredu, šta nam se jede i onako sezonski. Vikendom uvek jedemo slično - ono što treba da je sveže i toplo da bi bilo ukusno.

i ja ovako...polovicno...otkazali smo dostavu svezeg voca i povrca pa sad sve to ganjamo di stignemo  :crazy:

vojka

verujem da je to planiranje izuzetno prakticno i vrlo racionalno  :good:
ali, tako nesto duboko u meni se buni protiv toga, nemam realno objasnjenje  :think:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

AnaK

Ovde je moj post sa att, jelovnik sa SC-a:

http://www.mojamansarda.com/index.php?topic=766.msg657300#msg657300

Quote from: linga on September 22, 2013, 10:17:57 PM
Kali, možda ovo pomogne
http://www.maminsvet.net/2012/11/25/sta-da-kuvam/

Nama je problem što stvarno jako malo stvari jedemo, porodično. Janko na stranu, on jede 3. Tako da ja u suštini vrtim nekoliko jela, pa mi i ne treba mnogo planiranja :burko:
Janko 23.7.2002.

Margarita

ne bas nedeljno, ali trudimo se da isplaniramo npr. dva rucka unapred
ne skroz detaljno, ali npr. ako je pasulj, posle isplaniramo neko meso i povrce, pa pilav, i tako to...
sad, nesto se pojede brze od planiranog, nesto se razvuce, ali neki okvirni plan uglavnom imam
a sistem funkcionise otkako se mm vise posvetio tom delu posla, planiranje i nabavka :D

anelore

Quote from: Margarita on September 23, 2013, 07:08:11 PM
ne bas nedeljno, ali trudimo se da isplaniramo npr. dva rucka unapred
ne skroz detaljno, ali npr. ako je pasulj, posle isplaniramo neko meso i povrce, pa pilav, i tako to...

sad, nesto se pojede brze od planiranog, nesto se razvuce, ali neki okvirni plan uglavnom imam
a sistem funkcionise otkako se mm vise posvetio tom delu posla, planiranje i nabavka :D
Uglavnom ovako.
I desi se nekada da nesto bude na akciji (kao u nedelju crvene paprike u Veru, bile su 75 din/kg, kao na pijaci, prelepe) ili da vidim npr. lepo meso, pa umesto za jedan rucak, kupim povrce ili meso za dva rucka unapred.
Nisam sigurna kako tacno postizu ustedu tim sistemom planiranja - mozda tako sto im smanjuje trosak za takeout u danima kada nisu isplanirali sta ce da jedu ili nisu imali vremena da nesto spreme. Ako se prate neke akcije po supermarketima/megamarketima i po tome planira jelovnik za narednu nedelju, onda je svakako veca verovatnoca da se ustedi.