Main Menu

a jel planirate nedeljni jelovnik?

Started by monochrome, September 23, 2013, 06:22:42 PM

Previous topic - Next topic

senka

ne planiram, kao i u svemu haotična sam

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lukina mama

Quote from: vojka on September 23, 2013, 07:01:27 PM
verujem da je to planiranje izuzetno prakticno i vrlo racionalno  :good:
ali, tako nesto duboko u meni se buni protiv toga, nemam realno objasnjenje  :think:

ovako planiram vec duze vreme, ali nikako da se isplaniram tako organizovano :D

i isto kao mardz :)
Luka ,09 April 2005

Zumbulica

Quote from: vojka on September 23, 2013, 07:01:27 PM
verujem da je to planiranje izuzetno prakticno i vrlo racionalno  :good:
ali, tako nesto duboko u meni se buni protiv toga, nemam realno objasnjenje  :think:
Potpis  :)
Kod mene najbolje funkcionise kad odredim nedeljni iznos za hranu, u okviru toga dosta ustedim.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

plop

ja sam probala da napravim neki jelovnik za 15 dana, okvirno.... npr imam tacno odredjeno kojim danom spremam pastu, pirinac, krompir... pa varijacije na to... dani za ribu... i tako

to kod mene ne ide...smucilo mi segledanje u tu listu, imala sam utisak da stalno isto jedemo (10-ak dana od nastanka iste  :lol:).... i vrlo brzo sam pocela tu listu, tj sebe, da sabotiram  :crazy:

u nabavku idem na 7-10 dana, u medjuvremenu skoknem po sveze voce i povrce kad zatreba... verovatno kupujem previse na gomilu, to bi neki spisak mogao da regulise, ali eto....

1-2x godisnje se desi da mm obavi nabavku, to me totalno sludi, nemam pojma sta ima u frizideru, pa pola propadne... a i on, domacin, nakupuje dzakove kojecega  :crazy:  :lol:

2006.
2007.

plop

Quote from: Zumbulica on September 23, 2013, 07:29:10 PM
Kod mene najbolje funkcionise kad odredim nedeljni iznos za hranu, u okviru toga dosta ustedim.
zvuci logicno

ja vrlo ekonomicno kupujem kad nemam vremena i/ili para

cim krenem da setkam po supermarketu, znam da ce racun biti pozamasan....
2006.
2007.

Saska

Quote from: senka on September 23, 2013, 07:20:33 PM
ne planiram, kao i u svemu haotična sam
ni ja ne planiram, obicno nisam haoticna, ali u ovoj oblasti jesam

disco2000

Quote from: vojka on September 23, 2013, 06:43:15 PM
ne planiram, ali planiram da pocnem da planiram  :lol:
i to se vec duze vreme spremam  :girl_haha:
E, ovako :lol: Uglavnom planiram kasno, kad sam vec veoma gladna :hm: pa sta ima pod ruku...

linga

ja kako kad, imam periode kad mi nedeljni jelovnik visi na frižideru  :D a imam i one kad uspust kući smišljam šta ću da kuvam taj dan  :rofl:
u principu, ja volim da organizujem unapred, jer jedino ja smišljam šta ćemo jesti i ne volim da idem da dokupljujem. Ali često omašim pa recimo nešto isplaniram za dva dana a pojedemo za jedan, ili planiram za jedan, pa ostane za drugi ni tamo ni ovamo...

Finalina

Quote from: vojka on September 23, 2013, 06:43:15 PM
ne planiram, ali planiram da pocnem da planiram  :lol:
i to se vec duze vreme spremam  :girl_haha:
takodje :lol:

Vila

Mm zagovara ideju planiranja, i mislim da ću podleći pritiscima :rofl:
Nije to loše, samo se treba pridržavati. Radili smo to orošle godine neko vreme, pa prestali, a mislim da nije loše za uštedu vremena, pre svega, a možda i para, pošto se onda kupuje prema planu a ne bez veze
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

anelore

Quote from: Vila on September 24, 2013, 03:36:30 PM
Mm zagovara ideju planiranja, i mislim da ću podleći pritiscima :rofl:
Nije to loše, samo se treba pridržavati. Radili smo to orošle godine neko vreme, pa prestali, a mislim da nije loše za uštedu vremena, pre svega, a možda i para, pošto se onda kupuje prema planu a ne bez veze
Ja sad ozbiljno pitam - a kako tacno ovo stedi pare? Mislim, razumem da se stede pare ako se kuva a ne kupuje brza hrana, ali osim toga, ne vidim na cemu se tacno stedi, ozbiljno.

prevodilica

trošak je manji za brzu hranu, manji je što se ne jedu sendviči ili ostala "suva" hrana iz frižidera, jer je za svaki dan kuvano, manji je trošak jer imam onda uvek i za posao da ponesem ručak, odnosno da spakujem užine za školu
barem kod nas ovo radi

monochrome

Quote from: anelore on September 24, 2013, 04:00:08 PM
Ja sad ozbiljno pitam - a kako tacno ovo stedi pare? Mislim, razumem da se stede pare ako se kuva a ne kupuje brza hrana, ali osim toga, ne vidim na cemu se tacno stedi, ozbiljno.

pa ne nagadjas namirnice nego ono...kupis sve tacno onoliko koliko ti treba...1 mesecno kupis suve namirnice, smrznute, meso, kemiju bla bla, a onda jednom nedeljno kupis sveze voce, povrce, mlecno i hleb po potrebi/spisku...detaljnim planiranjem moze itekako da se ustedi...mislim, koliko puta bacimo po koju vocku, povrce, jogurt, parce sira, salame etc.
to je bacanje para zar ne...moze se i zaobici...

monochrome

Quote from: prevodilica on September 24, 2013, 04:06:16 PM
trošak je manji za brzu hranu, manji je što se ne jedu sendviči ili ostala "suva" hrana iz frižidera, jer je za svaki dan kuvano, manji je trošak jer imam onda uvek i za posao da ponesem ručak, odnosno da spakujem užine za školu
barem kod nas ovo radi

i kod nas kad se pridrzavamo  :-[
ne volim bacanje hrane...to mi je bas bas steta...

monochrome

mi nemamo ni grickalice i slatkise u kuci...imamo suvo voce i oraside, a ostalo jednom nedeljno kupimo stelki ili kolac ili po koji slatkis ili cips...em' zdravije (nevezano za nas nacin prehrane), em' jeftinije  :)