Main Menu

Sajam knjiga 2013&2014

Started by AnaK, October 17, 2013, 02:21:49 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Našla sam račun, albanska knjiga je 1.360 din. i to sa sajamskim popustom, mislim da je ovako oko 1.800, tako nešto.  :crazy:

Deda

Zato i pitam, nisam mogla da verujem da je toliko skupa. Ispricaj nam utiske na onoj temi kad procitas  :kiss1:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Xe

ZA novu Bridzet Dzons znam iz tracerskih vesti, ali to je spojler pa cutim  :-X
Nisam citala ni drugi deo, prvi me je zabavio :D
Ja sam jos kod onog mog tocka, napredujem brzinom puza na samrti  :crycry:  a ovaj stalno uvodi nove likove, pa jos ako citam pod dejstvom bromazepama, pomesam sve zenske na E, a ima ih barem pet medju glavnima  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Dacko

Quote from: Margarita on October 27, 2013, 02:55:43 PM
A mene sad zanima koji su razlozi i kriterijumi za promenu pravopisa?
Zasto je sveti Petar postao Sveti Petar, i kako da znamo da se za koju godinu nece opet vratiti na staro?
Teško da će se uskoro vratiti na staro. Ljudi imaju utisak da se pravopisna pravila često menjaju, ali su zapravo pravopisci veoooma spori. Pravopis koji smo imali pre sadašnjeg napisan je 1993. dok je prethodni bio urađen još 1960. godine - teško da su to brze promene, a još kako je bilo razloga da se ponešto menja. Taj iz 1993. nije pokrivao štošta od novije leksike (npr. internet, veb-sajt, razne pozajmljenice iz engleskog), pa su ljudi iz struke pretežno koristili Klajnov Rečnik jezičkih nedoumica, koji se nije u svemu ni poklapao s tada važećim pravopisnim pravilima niti je bio od pomoći kad je u pitanju transkripcija engleskih  imena. Onda su 2010. pravopisci na brzinu uradili dopunjeno i izmenjeno izdanje tog Pravopisa iz 1993. u suštini tako što su u njega, uz možda desetak izmena, implementirali pomenuti Rečnik jezičkih nedoumica i Prćićev Novi transkripcioni rečnik engleskih ličnih imena, i usput ubacili nekoliko inovacija, među kojima je i ta da se imena svetaca pišu sa velikim slovom u atributu Sveti. Pošto je to štampa odmah prihvatila, ljudi će se brzo navići. Znači, ne menjaju se često pravila, nego ih mi sporo prihvatamo: u suštini svi želimo da celog života pišemo onako kako su nas naučili još u osnovnoj školi, i ja to potpuno podržavam jer se ključna pravila retko i menjaju (pomenuto ubacivanje J između samoglasnika, na primer), ali upravo zato i jeste mnogo važno da se u nižim razredima osnovne sve nauči kako treba, a ne da posle profesori (ako su valjani) ili sama deca (ako im zatreba u životu) moraju da ispravljaju ono što su ih pogrešno naučili. Jedno je kad neko svesno odbija da piše pravilno, iz fore ili hira, a sasvim drugo to što neko želi da piše kako jeste propisano, a dezinformiše ga upravo knjiga koja u tome treba da mu pomogne.

Margarita

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

maxic

Dopalo mi se ovo poredjenje " Draskovica i Jataganca " :lol:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Margarita

da nastavim na ovoj temi, nema veze sto je proslogodisnja
ne odoh u nedelju :girl_sigh: a mozda odem poslednjeg dana, ovo izmedju ne mogu da stignem
nemam ni spisak ni plan, samo bih volela da se promuvam

ovo sam dobila na mail, Beli put:
QuoteDragi prijatelji, članovi Kluba čitalaca!
I ove godine vas sa zadovoljstvom pozivamo da nas posetite na Sajmu knjiga, u prstenu Hale 1 Beogradskog sajma (parter, Venac Miloša Crnjanskog). Na štandu, koju delimo sa prijateljima iz Izdavačke kuće Makondo, pronađite nove i stare naslove, kao godinama unazad.
Hogar Strašni: Helga ljubavi, knjiga koja se pojavila za prošli Sajam, upravo doživljava drugo izdanje, zahvaljujući velikom interesovanju širom Srbije. Treći nastavak urnebesnih avantura Hogar Strašni: Sva čuda sveta je takođe hit u najavi! Po ceni od po 1.500 dinara, samo na Sajmu, na našem i štandu Makarta (Hala 4).
Više godina posle prve knjige - Hogar Strašni: Najbolje od mene, u dve nove knjige stižu gegovi koji će vas ponovo nasmejati do suza.
Dugo očekivani, legendarni junak Mandrak, koji ove godine slavi 80 godina od prvog objavljivanja, svakako je vredan da se posebno istakne. U izabranim pričama, vrhunska zabava za sve generacije, za samo 1.000 dinara (cena samo na Sajmu knjiga!).
U tri knjige, u saradnji sa Makondom, Beli Put će objaviti sve romane i priče o Šerloku Holmsu. U prvoj knjizi, koja se upravo pojavila, nalaze se četiri romana. Po ceni od 800 dinara, možete da nabavite remek delo Ser Artura Konana Dojla, sa originalnim crtežima Sidnija Pedžeta.
Kao i dosadašnja izdanja Belog Puta, i nove knjige su urađene u štampi vrhunskog kvaliteta, u punom koloru i tvrdom povezu. Od mnogobrojnih promocija koje organizujemo na štandu, izdvajamo:

- Komplet Gaša Šeprtlja, 1-10 (u tri knjige) 4.000 dinara, ograničene količine, izdanje skoro rasprodato!
- Pet slikovnica po izboru - 1.000 dinara!
- Komplet grafičke novele (5 knjiga po izboru) za 3.000 dinara!
- Komplet Integrali (5 knjiga po izboru) za 5.000 dinara!
- Rejmond Karver - Izabrane priče i Sabrane pesme - obe knjige 1.000 dinara!

Svratite na Sajam i pogledajte i ostale cene vaših omiljenih knjiga.

Zumbulica

Ja sam planirala da idem sa Jelenom, ja nemam ni zelja ni planova, a ona ima ogroman spisak (80 kom  :rofl:). Naravno kupice najvise desetak ali brojka zeljenih je impresivna  :lol:
I vodice ih razredna, sto znaci da ja ne moram da idem  :D
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Pepi

Ne idem ove godine, nemam vremena ni para, ali ode mm danas službeno, pa će mi kupiti par knjiga za mene i par za dasu.

Lani

Jao Jelena  :lol: :love32:
I ja ove godine idem bez ikakvog plana i cilja.  :crazy: Ali nema veze, makar da odem.
Zapravo lažem, pogledaću malo rečnike kod antikvara, tražim neke stručne i to je to.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te