Main Menu

Tatar biftek

Started by Unabebili, October 19, 2013, 12:58:14 PM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Izgubila sam moj proveren recept za isti koji sam dobila od moje ex sveki.
Izvesno nema nacina da ga povratim i trazim ponovo  :girl_haha:

ako je ko pravio i bio zadovoljan receptom koji ima, molim da mi prosledi  :bighug:

I unapred hvala  :flower:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK





http://bebili.blog.rs/

Lani

Moj svekar pravi divan tatar biftek, pitaću pa ti napišem.

cici

Imam ja dobila od nekog pomocnika kuvara jednog restorana, kaze da je pravio po ovom receptu.

600g bifteka
3 zumanca
2 glavice crnog luka
1dl ulja
so
biber
persun
kim
aleva paprika
kiseli krastavci ili kapar
sok pola limuna
vocester
tabasko ( ko zeli)
konjak 0,03
senf
kecap

U pripremljeno meso dodati pomesana zumanca, senf, so, sok limuna i ulje u tankom mlazu sipati uz mesanje.Od svih ostalih sastojaka napraviti sos pa dodati u meso.Mesati dok se sve ne izjednaci i postane glatka.


Lani

Biftek mora da bude svež (ne iz zamrzivača). Očiste se žilice, samelje se u mašini za mlevenje mesa, dovoljno je jednom. Na dno posude gde će se mesiti se doda malo ulja i tu se ubaci samleveno meso, jedno žumance i polako se dodaju začini... ljuta paprika, senf, kečap, Vuster sos, sok od limuna, mleveni kim, biber, beli luk može i ne mora ako ne volite, mleveni kapari i sitno seckani peršun. Mesiti dok se dobro ne sjedini. On kaže da sve začine dodaje odokativno samo pazi da ne pretera sa ljutim.
Servirati sa tostom i puterom. Za 4 osobe je dovoljno 200-250 g mesa.

Ovo je proveren recept koji sam ja više puta probala, da jedem, ne da pravim. :balavi:

cici

Nisam ni ja pravila, recept se malo razlikuje.Nego, meni je rekao da je bolje da se secka nozem dok se skroz ne usitni.Biftek bez zilica se lepo i lako sece.Mene iskreno,  mrzi da ga pravim a nemam neki odredjen razlog.


Lani

Pa i moj svekar kaže da je najbolje da se secka satarom na drvenoj dasci ali nisam to napisala jer nekako ne mogu da zamislim Unu kako vitla satarom po kuhinji. :lol:

cici

Ja mogu :D jos ako joj P stane na vrata pa je zavitlava :D



senka

I ja mogu  :lol: bolje da se secka meso ipak                 
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

cici



senka

Cici, u utorak zelim da te vidim na glumi   :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

anelore

Zena pita jedno, a vi o drugom opletete  :baba: :baba: tz tz tz to je prvi put na Mansardi da tako nesto vidim  :lol:
Recept nemam, ali ovi sastojci iz Cicinog recepta idu u tartar biftek koji pravi moja dobra drugarica, potpuno je savrsen, ako se ne varam, a ne varam se  :D recept su dobili od Radeta, koji je prvo radio u Klubu knjizevnika a posle otvorio kafanu Kod Radeta.
Ona koristi mleveno meso, ali ima proverenog mesara koji joj meso odvoji i samelje odmah ujutru, u cistoj masini.

cici

Jao Anelore necemo vise nikad majke mi :lol: ne znam sta nam bi :D

Ja recept dobila iz bivseg interkontinentala.


Lani

I ja sam se setila Hasana odmah.  :rofl:

cici