Main Menu

da podelim...

Started by monochrome, October 19, 2013, 05:26:22 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

Quote from: Praslin on October 19, 2013, 05:47:43 PM
poenta je da se taj nektar pravi ekstrahovanjem nečega iz biljke agave, a ne prave ga pčele?
je l' u tome fora?

da, da

Praslin

Nekada davno jedan bizon je probio ogradu zoo vrta u BG (trošne su one cigle), pa je istrčao u Cara Dušana.
Ne mogu ni da zamislim taj cirkus  :lol:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

monochrome

Quote from: Praslin on October 19, 2013, 05:49:39 PM
Nekada davno jedan bizon je probio ogradu zoo vrta u BG (trošne su one cigle), pa je istrčao u Cara Dušana.
Ne mogu ni da zamislim taj cirkus  :lol:

:crazy:

Praslin

mono, jasno :pioneer:

Sada i ovde mogu da se nađu neke egzotične stvari, ali treba kopati i tražiti i obavezno budu veoma skupe. Imamo DM, Miller nemamo, ali i oni gledaju da drže ono što će se prodavati.
Mi ponekad imamo problem da nađemo običan maple sirup, a i košta jedno 3-4 puta više nego kod vas.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

monochrome

@lani, jel mozes da se setis marke tog kokosovog mleka iz merkatora...jel mozda koko?

monochrome

Quote from: Praslin on October 19, 2013, 05:52:42 PM
mono, jasno :pioneer:

Sada i ovde mogu da se nađu neke egzotične stvari, ali treba kopati i tražiti i obavezno budu veoma skupe. Imamo DM, Miller nemamo, ali i oni gledaju da drže ono što će se prodavati.
Mi ponekad imamo problem da nađemo običan maple sirup, a i košta jedno 3-4 puta više nego kod vas.

uuuu, ovde je dobar maple bas skup...za mnogo dobar organski oko 15 funtaca...oko 200 ml

Praslin

E, pa ne sećam se tačno koliko ovde košta, mada mi deluje mnogo to 15 funti za 200ml.
Ali kod nas ni ne postoji taj fensi sigurno, kod nas prodaju neke jeftinije varijante i oni koštaju 8-10 funti za 250ml.

monochrome

kod nas moze da se nadje za £6 250 ml za neki ok

Lani

Quote from: monochrome on October 19, 2013, 05:52:56 PM
@lani, jel mozes da se setis marke tog kokosovog mleka iz merkatora...jel mozda koko?

Nemam pojma, ja sam to videla krajičkom oka, nisam se udubljivala ni u brend ni u cenu.

Praslin

i kod vas su cene jake, mm obično upoređuje sa američkim cenama (te stvari koje je jeo tamo), pa se smori  :lol:
ali ti je jasno koliko se to prodaje ovde, ako je cena veća nego kod vas, a prosečna plata višestruko manja

monochrome

Quote from: Lani on October 19, 2013, 06:03:57 PM
Nemam pojma, ja sam to videla krajičkom oka, nisam se udubljivala ni u brend ni u cenu.

e ako je koko, onda je to ovaj sto ja koristim i super je  :rofl:

Quote from: Praslin on October 19, 2013, 06:04:52 PM
i kod vas su cene jake, mm obično upoređuje sa američkim cenama (te stvari koje je jeo tamo), pa se smori  :lol:
ali ti je jasno koliko se to prodaje ovde, ako je cena veća nego kod vas, a prosečna plata višestruko manja

da, znam...primetila sam to ludilo u hrvatskoj...ovde je meni sve manje vise jeftinije... :blink:

monochrome

i moje je dete primetilo skupocu u kroejsi...jedino sto je znatno jeftinije je klopa po restoranima...ni to mi nije jasno s obzirom na cene namirnica al' ajd'  :rofl:

Praslin

marže u maloprodaji su velike, zato je za tebe kao krajnjeg kupca sve skupo, a restoran ipak nema te nabavne cene
uz to, sve ono što bi u UK platite skupo u restoranu (usluga pre svega) je ovde mnogo jeftinije
ljudi su nam jefitni, zato nam je i kupovna moć mala

monochrome

kapiram...kad sam picu platila 25 kuna  :crazy:

AnaK

A mono, je l' to onda znači da ni svilu ne nose vegani? Pokušavam da povežem.

Janko 23.7.2002.