Main Menu

da podelim...

Started by monochrome, October 19, 2013, 05:26:22 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

Elanor

to cu ja da ti odgovorim, pitala sam vec mono onomad. ni svilu, ni vunu (mada za ovo drugo nemam pojma zasto)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Za svilu znam, za vunu ne. A najveći šok mi je bio da postoje veganska vina.

Zumbulica

Ja sam danas kupila kokosovo mleko u Tempu, Delhaize je proizvodjac i kosta oko 140 din.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

monochrome

evo da kopiram sa prijatelja zivotinja...

"Hladnoća vune

Mnogi ljudi misle da striženje ovaca pomaže životinjama koje bi inače bile opterećene s previše vune. Međutim, bez ljudskog uplitanja, ovce imaju upravo dovoljnu količinu vune da ih zaštiti od temperaturnih krajnosti. Runo predstavlja uspješnu izolaciju i od hladnoće i vućine. Prije izuma šišača, u 1000. godini p.K., jedini način za dobivanje vune bilo je čupanje tijekom sezone linjanja. Uzgajanje za stalan rast počelo je nakon pojave šišača."

a i par linkova pa ko zeli moze da procita ;)
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=314
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1511

a neka vina nisu veganska jer se filtriraju kroz filtere napravljene od ribljeg mjehura...

monochrome

zapravo neka vina u sastavu imaju mleko i jaja...ja uopste ovo ne razumem, ali videla svojim ocima  :rofl:

monochrome

'ti se svidja zumbulice?

Praslin

Ovo za vunu je napisano potpuno jednostrano i ne pije vodu.
Em te ovce ne žive prepuštene same sebi, već u uslovima u kojima su zaštićene (hladovinom po vrućini, stajom po velikoj zimi), em one, posle mnogo vekova uzgoja, odavno više nemaju onakvo runo kakvo bi imale samo zarad sopstvene izolacije.

Ali dobro, da ne pretvaramo ovo u još jednu od tema za i protiv veganstva.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

monochrome

ma naravno praslin  ;)
ti imas svoje vidjenje, ja imam svoje i suludo je o tome raspravljati...ja pitana pa rek'o da odgovorim, ali necu objasnjavati iz moje perpektive i traziti dokaze za bilo sta...ja sam veganka...to mi je stil zivota i u tome se osecam lagodno i sve dok se covek oseca dobro nema potrebe da se ista objasnjava  :kiss1:

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

monochrome

AnaK

Tenks  :flower: To je stvarno milion i jedna sitnica koju ja na vrhu ledenog brega uopšte ne povežem  :flower:
Janko 23.7.2002.

monochrome