Main Menu

Zapusen suzni kanal

Started by hypolina, November 18, 2013, 01:19:44 PM

Previous topic - Next topic

hypolina

@deda- Da, nije bas estetski za neku pohvalu, pogotovo ujutru kad se probudi.  :lol: Sa koliko meseci ste isli na sondiranje?

@elanor- ja sam citala i da kamilicu stavljaju pa one dlacice sitne skroz izgrebu oko.  :stop:

Ja cistim samo fizioloskim od spolja ka unutra i pokusavam da masiram ovako kako je senka opisala.

@senka- ovaj dr?
http://www.oculus-hospital.com/sr/nas_tim.php?id=2

Jel bi trebalo da se cisti sa acidi borici ili je fizioloski dovoljan?

Deda

U 10 meseci ali su nam kzali da smo dooobro okasnili jer pocne da okostava , najbolje oko 6
A ciscenje jednom fizioloski , jednom acidi borici, tonu gaza sam potrosila, tonu  :crycry:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Dacko

Kod mog sina je masaža delovala, u nekom četvrtom ili petom mesecu, ali tek kad sam ja ukapirala da masaža podrazumeva malo veći pritisak (isprobaš na sebi koliko se sme pritisnuti taj deo gde je rub oka prema nosu, ne samo oko, naravno), a onda iz suznog kanala bukvalno počne da curi gnoj kao da si stisnula bubuljicu. Oko sam mu odmah isprala bornom kiselinom, ponavljala postupak još dan-dva i više nismo imali problema.
Razne kapi koje smo pre toga koristili uopšte nisu delovale jer nisu mogle da uklone uzročnik infekcije - zapušen suzni kanal, nego samo da malo potisnu bakterije uzrokovane time.

Elanor

hypo, forumski savet je odlucio: masiras do sest meseci, a ako se do tada ne otpusi vodis dete na sondiranje. prosto, nemas sta da razmisljas ni da se sekiras :kiss1:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

hypolina

Quote from: Elanor on November 18, 2013, 09:16:33 PM
hypo, forumski savet je odlucio: masiras do sest meseci, a ako se do tada ne otpusi vodis dete na sondiranje. prosto, nemas sta da razmisljas ni da se sekiras :kiss1:

tako ce i biti. :)

@dacko- pa da, ja sam izgleda suvis nezna. Kad mi je dr pokazala kako da masiram istisnula je neki uzas iz oka. Ja svaki put kad stiskam nista ne izlazi. Probacu jace, imam fore jos 4 meseca. :lol:

hypolina

DVP jel da se radujem ili ne?  ;)

T je imao dve infekcije oka, streptokoka pneumonia oba puta, stavljali Eritromicin kapi, nista nije pomagalo. Mucenik izgledao je sablasno. :crycry: Kad se probudi trepavice se zalepe on otvori samo jedno oko,ovo drugo ostane zatvoreno i nabaci kez, da se covek uplasi kako izgleda.  :lol: Masirala, ispirala, cistila i evo vec 7 dana nema nikakvog sekreta,oko izgleda zdravo, nista se ne sakuplja u uglu. Jel to znaci da se otvorio kanalic? Jel prestajem sa masazom? Tu nema recidiva, ne moze da se opet zatvori?

Sto pitanja kao i obicno.  :lol: