Main Menu

Kakvu kafu pijete?

Started by Xe, May 17, 2009, 10:44:54 AM

Previous topic - Next topic

janavi

pa da, ispao je baš fin :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

NenaS

Quote from: janavi on May 19, 2009, 10:19:29 AM
pa da, ispao je baš fin :lol:
Pa jeste, na kraju...skuvao mi drugu kafu - a on popio duplu.... :lol:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

janavi

aaaaaaaaaa

e pa to je onda druga stvar
napravio čovek fazon :girl_haha: :good:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

maripoza

Quote from: linga on May 19, 2009, 07:56:00 AM
One ostale kafa djakonije ne svrstavam u kafu vec u rucak :)))

Da, da, i ja. :)
Volim ih, ali se posle njih osecam kao da sam nesto jela, a ne pila. Kad mi se bas pije kafa, onda mora da bude cista kafa (eventualno s malo mleka, zavisno od vrste kafe).

@NenaS
Da, i meni mnogi koji piju slatku kafu tvrde da nije isto kad prokuvas secer u vodi i kad ga dodas naknadno u vec skuvanu kafu. Ja nemam pojma da li je to tacno, nikad nisam pila slatku kafu, pa moram da im verujem na rec, sta cu :D, te im kuvam onako kako zele. (Srecom, nema ih mnogo takvih. :lol:)

Najbolja stvar je kad se sastavi nekoliko nas koji imamo posebne zahteve za kuvanje kafe, pa ono sto moze da se skuva u jednoj ili dve ture, kuvamo u najmanje 5. :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

linga

Quote from: NenaS on May 19, 2009, 10:14:00 AM
Kad smo kod kafe - imala sam druga koji je pio ekstra slatku kafu, a posto mene uvek mrzelo da mu skuvam posebno, skuvam dve bez secera, donesem mu secer i kasicicu i kazem da stavi kolko mu treba...E sad, kafa sa prokuvanim i sa dodatim secerom, verovatno nema isti ukus...Trpeo me tako covek, trpeo i onda jednom ja odem kod njega na kafu, on skuva ekstra slatku (kao sto pije), donese mi kasicicu i kaze - Ti odvadi kolko ti je visak... :o
Daklem, otad sam kuvala posebno... :lol:

jao, pa dokazao t icovek na delu, najbolja metoda ucenja...

Xe

Quote from: maripoza on May 18, 2009, 11:28:41 PM
Kazem joj i ja. Od jednog zrna secera u kafi mi se dize kosa na glavi.
I ne dam da mi zakuvavaju kafu istom kasicicom kojom su u svoju kafu stavljali secer (posto za mene cesto kuvaju posebno oni koji u svoju vole da stave secer pre nego sto se kafa skuva).   :ljut:
Potpis!
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Nanny Ogg

Ja sam godinama pila kafu bez secera i odgovorno tvrdim da:
- se svako zrno secera oseti, pa i najmanje
- definitivno nema isti ukus kad prokuvas secer i kad ga dodas kasnije

Ovo drugo znam jer sad pijem sa secerom.

Ajte zene, ne dram'te

janavi

a što sad piješ sa šećerom?

Nanny Ogg

Ne znam ni sama, jednostavno je sasvim gorka pocela da mi smeta, pa sam dodavala najpre jedno zrno secera, pa jos jedno (ovo shvatite bukvalno  :lol:) i tako, malo-po-malo dodjoh do trecine kasicice, sa koliko pijem sad.

Ajte zene, ne dram'te

Dawn

Tako je moj drug pio kafu sa tačno 5 kristala šećera. Budala. :crazy:

janavi

Quote from: Dawn on May 19, 2009, 06:05:39 PM
:girl_haha:

Hanika

Quote from: Dawn on May 19, 2009, 06:05:39 PM
Chush pet kristala secera... :lol:
kako ih je brojao, lupom?

Dusica

Quote from: Nanny Ogg on May 19, 2009, 02:31:24 PM
Ne znam ni sama, jednostavno je sasvim gorka pocela da mi smeta, pa sam dodavala najpre jedno zrno secera, pa jos jedno (ovo shvatite bukvalno  :lol:) i tako, malo-po-malo dodjoh do trecine kasicice, sa koliko pijem sad.
Tako je mbm pio kafu sa tacno i precizno odredjenom dozom koja je uvek morala da se sipa istom kasiciom, ne daj Boze da se uhvatim za neku drugu jer samo ta odredjena odmeri kolicinu koja odgovara. I onda secer mora prvo da se stavi u odredjenu kolicinu vode jer drugacije kafa ne valja, nego da se ukuva secer pa odredjena kolicina kafe i sve to u istu solju.
Njemu je spremanje kafe trajalo po 45 minuta a popije je na eks...uh samo se iznerviram kad pomislim na to :)

TINK

:ph....u pm:  nije valjda da ne bi popila moju kafuuuu  :-\

:ph34r:

Quote from: TINK on May 19, 2009, 09:12:21 PM
:ph....u pm:  nije valjda da ne bi popila moju kafuuuu  :-\

a valjda ti ne bi bilo tesko da operes kasicicu za mene majka mu stara  :lol: