Main Menu

Kakvu kafu pijete?

Started by Xe, May 17, 2009, 10:44:54 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Pijem iskljucivo nes .
1 kasicica puna nesa, 1 puna secera, pola vode, pola mleka - hladno :love32:

I da dodam, nes kafa mi je jutarnji ritual i ritual pred spavanje.
To mi je jedno od najvecih zadovoljstava u zivotu :turpija:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Ceca

Ja samo nes, bez mleka, bez secera, samo sa hladnom vodom  :hm:
Dusan 05.08.2005.

AnaK

Ja uvek sa mlekom, i zaslađivačem. Ono što pijem više liči na belu kafu. Tursku nisam popila jedno 15 godina.
Volim lepe kafe, u njima baš uživam  :girl_in_love:
Letnji hit mi je prošlogodišnje rafino otkriće - Chino kafa, sa mrvljenim ledom.
Janko 23.7.2002.

irma

kod kuce (cita se: kad ja kuvam  :girl_smile:) pijem tursku, jaku i bez truncice secera... u kaficima i na poslu espreso, isto bez secera i ponekad sa malkice mleka (kad preteram, pa da kao ublazim). nes ne volim.

Ljubav koju dajemo je jedina ljubav koja ostaje u nama.

Glitter

Quote from: AnaK on May 17, 2009, 11:54:41 AM
Ja uvek sa mlekom, i zaslađivačem. Ono što pijem više liči na belu kafu. Tursku nisam popila jedno 15 godina.
Volim lepe kafe, u njima baš uživam  :girl_in_love:
ovako nekako samo bez zasladjivaca sa zutim secerom, srednja, voda iz bojlera naravno :-[
puno mleka
tursku ne volim, ne posedujem, kad dobijem od nekog prosledjujem

dok je malac bio bas bas malac sanjala sam a sednem i popijem kafu, a realnost je bila do te mere surova da mi se ogromna solja kafe razvlacila po kuci ceo celcati dan....tu sam uvela ritual pijenja kafe uvece kad malac zaspi.
Inace sve ovo moze da padne u vodu kad ujutru provalim da nemam secer...e onda kafu pijem sa vanilin secerom :-[

koliki traktat o kafi :lol:

AnaK

Quote from: Glitter on May 17, 2009, 12:14:42 PM
dok je malac bio bas bas malac sanjala sam a sednem i popijem kafu, a realnost je bila do te mere surova da mi se ogromna solja kafe razvlacila po kuci ceo celcati dan....

Eeeee, ovoga se sećam  :nokti: Ja sam nedeljama navijala sat da ustanem pre Janka, da popijem kafu. A on je fino naštelovanim antenicama to nekako hvatao i budio se sve ranije i ranije. Dok nisam kapitulirala  :shout:

Pre par dana sam naletela na ovaj tekst, i još mu nisam poverovala  :ljut:

Jutarnja kafa ne rasanjuje!

KafaStudija koja stiže iz Univerziteta u Bristolu tvrdi da jutarnja kafa uopšte nema svojstvo da nas razbudi, niti ima veze sa bržim refleksima. Studija predstavljena na konferenciji British Nutrition Foundation ukazuje da samo osobe koje su kafu izbegavale u toku određenog perioda mogu zahvaljujući kofeinu dobiti stvarni stimulans.

Kada kavopije kažu da osećaju da imaju više energije posle espresa ili kapućina, oni se samo osećaju bolje zato što kofein umiruje simptome apstinencije do kojih dolazi zato što u toku noći nisu uzimali kofein. - Ako redovno ne pijete kafu dobićete stimulans od prve dve kafe, a zatim ulazite u krug - tvrdi za BBC Peter Rogers, vođa istraživača.

A i ovo me baš iznenadilo:

QuoteOn je istakao da, prema podacima Zavoda za statistiku za prošlu godinu, oko 44 odsto raspoloživih prihoda građana odlazi na hranu i piće, najviše novca na šestomesečnom nivou odlazi na kafu i mleko, dok se najmanje izdvaja na šampone i dezodoranse.

ODAVDE
Janko 23.7.2002.

:ph34r:

Turska, bez secera, jaka, skoro hladna... i malo sam zakeralo u pogledu soljice  :-[ ... bitno mi je kako izgleda .. tj koliko je tanka :lol:

Espreso...produzeni sa hladnim mlijekom.

Nes sa jako  malo mlijeka...ulijem hladne vode umjesto mlijeka :lol: ... moze i filter i na nju sam svikla  :innocent:

I naravo sve one divne djakonije ... moka, dac ...mmmmm...ice coffee...mmmmm

Sta da vam kazem...volim kafu :)

Deda

Tursku bez secera..mogu i ostale ali mi ova najvise prija :coffee:
I to hladna u soljici od tankog pocelana po mogucstvu kupastog oblika :o
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

inace mali malecni tip...u kaficima nemojte, pogotovo leti, piti ista sto se sprema sa toplim mlekom...

Gizmolina

Turska, blago rashladjena, kad nemam vremena ubacim dvije kocke leda  ;)
Srednje gorka i jaka.  :coffee:
Espreso produzena (jedna doza kafe, dupla doza vode) sa kesicom secera.

Nes ne volim, filter jos manje, mlijeko ne mogu da vidim ni u tetrapaku a kamoli u kafi, slag mi je krajnji bljaaak.
Kapucino, mokacino i ostali -cinovi su mi vise desert nego kafa, ne volem ni to.
Nina 20.1.2009.

senka

Nes samo sa mlekom, bez šećera i vode, topli, jedan dnevno najčešće

mada, nekad i zaboravim da popijem
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Finalina

Quote from: Xe on May 17, 2009, 10:44:54 AM
Umesto toga, skuvala sam mesavinu turske i nes kafe, koju sad pijem i moram priznati da uopste nije losa.

Ja volim obicnu, tursku, bez secera i prohladjenu.

Nes i ostale kafe smatram poslasticom i izbegavam jer teze podnosim mleko.
sve si napisala, nemam sta da dodam  :innocent:

DekiTaja

Quote from: Glitter on May 17, 2009, 12:14:42 PM
Inace sve ovo moze da padne u vodu kad ujutru provalim da nemam secer...e onda kafu pijem sa vanilin secerom :-[
:rofl1:

Xe

Vratio se MM s pesacenja ranije (6 sati ranije >:( ) pa, iako mi je potpuno poremetio dnevnu koncepciju, sad uzivam u gromovitoj kafi iz moje omiljene solje :)
Da napomenem, posto solje unistavam, omiljenu solju imam u sedam primeraka. Za svaki slucaj :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL