Main Menu

Deca i mobilni telefoni

Started by Urbana, December 26, 2013, 11:35:44 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

znam samo da mi je masha jednom rekla da pazim punjac za Mac jer to ako mi rikne nema da se nadje za par funti no je tipa 150 original  :lol:

Zumbulica

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

ja cim kupim iphone kupim i dosta skupu futrolu, kao skin plasticna ili gumena sto tanja moguca i zastitu za ekran , vucem po dzepovima, torbama, ne mogu da kazem da ga pazim za prodaju, skinem sve zastite posle dve godine bude potpuno nov
meni je u stvari ona zastita za ekran potpuno fascinantna  :lol: aleksin ipad se drlja vec dve ipo godine, nosi ga i na plazu po pesku, skinula skoro zastite potpuno je nov ispod  :crazy:

Zumbulica

Ema ima onu kao staklenu zastitu za ekran, a Jelena je, cini mi se, tada imala obicnu kad joj je napukao  :crazy: sad paze da imaju dobre maske ... Ema i ja jos nismo polomile ili na bilo koji nacin upropastile ni jedan telefon  :pljucka: ali zato Jelena i MM nikada nece imati ceo  :crycry: MM samo sto mu zameni ekran isti dan ga razbije ponovo.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

emge

Pa, naši iPad-i imaju po par godina, tako da možda im te nove serije ne valjaju... eto vidiš da i Urbana ima problema sa njihovim punjačima..

Glitter

stiv ima novi air, odlican je  :good:

Praslin

Što se iPhone tiče, problem je u tome što ti telefoni u Srbiji koštaju i po 30% više nego u inostranstvu. To je inače precenjen telefon, pa još kad se nakarika ogromna marža koju uzimaju naši provajderi, telefon postaje besmisleno skup.

Na primer, ja sam letos kupila LG Optimus Pro i platila sam ga 230e (bio je na nekom ludom popustu), a taj telefon ima nešto malo bolje specifikacije od iPhone 6s koji košta preko 900e.
OK, iPhone izgleda lepše, ne sporim, tanji je, elegantniji i neuporedivo više fensi. Ali iskreno, meni se zaista ne daje 3 do 4 puta više para samo da bi mi telefon bio lepši i više fensi. Pri tom, moj LG nije do sada dobio ni zaštitno staklo, ni "odelce", pao je nekoliko puta i ništa mu nije. Uz to, niti štuca, niti ima problem sa bilo kojom aplikacijom - radi mi savršeno.

Da je meni ponuda kod provajdera takva da je cena iPhone pristojna, ja bih ga možda i uzela. Ovako, pošto je to kod nas sasvim besmisleno skupa igračka, ja biram da se malo pozabavim istraživanjem i da za 3 i po puta nižu cenu kupim za nijansu bolji (iako ne lepši) telefon.
Meni se to isplati iz dva razloga:
1. dobar deo posla obavljam preko telefona i mnogo mi je važno da imam dobar telefon, jer mi je to značajno sredstvo za rad
2. pošto vukljam telefon svuda i nisam preterano pažljiva, važno mi je da telefon ne bude previše skup, da bih sebi smanjila nivo stresa.

Da sam birala telefon koji sam želela, ja bih uzela Samsung Note 4 letos, jer je bio tačno ono što mi treba glede funkcionalnosti, ali mi je bio preskup i baš bih se nervirala ako bi mi ispao i oštetio se. Ovako, da mi se LG ošteti, ne bi mi bilo prijatno, ali ne bih baš bila ni očajna.

Inače, kad smo već kod te priče, ja željno iščekujem revival Nokia telefona, a još više se radujem novim Blackberry modelima koji bi trebalo da budu sa-vr-še-ni... iako će sigurno biti skupi :girl_sigh:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Urbana

Quote from: Praslin on January 15, 2016, 09:46:09 PM
....  a još više se radujem novim Blackberry modelima koji bi trebalo da budu sa-vr-še-ni... iako će sigurno biti skupi :girl_sigh:

E i ja se radujem i bas cu da se ponovim, nisam tip koji menja cesto telefone, ali Blackberry obozavam,,,imam Playbook koji je za mene savrsenstvo.

Sto se tice Iphonova ja sam ocajna kao roditelj .... obicno deca nasledjuju od roditelja, ja sam slucaj koji je nasledio od dece, prosto nisam luda za gedgetima ....  nazalost kod Monike i Lole u odeljenju svi imaju Iphone 5S, a par njih 6S pa ne mozes na odudaras.....ali sam bila mnogo vise zadovoljna sa samsuzima.

I ista prica kao i kod Zumbulice i spojler nije strasno, ali posto nisu jedine vec svako drugo dete ima okrnje i malo razbijen i to je ok. Kod Lole mozemo to nazvati ogrebotinom. Drago mi je da se razumemo.
Punjaci su definitivno jako losi i masovno sva deca imaju isti problem.

Bas bi volela da se ponovim jednim blackbaryjem .... meni ne treba neki bas top solidan do 400 eu.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

senka

Mi imamo stoti punjac za Ipad
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

rafa

Pokidano za sada 5 originalnih punjaca za Apple uredjaje, ovi divljaci od 400 din rade posao. :good:

T je dobila na kraju skolske godine moj Iphone koji sam koristila godinu i po dana i bio je kao nov.
Slomila ga je posle mesec dana (ekran), pa jos jednom, pa jos jednom sa zadnje strane i tako ga i dalje seta.
Sad cu vec morati da popravim jer sa njega ne moze nista da se cita.

Aleksov neki Samsung bzvz je slomljen po drugi put, ne radi ni touch, koristi sad neki prastari mmov.

Meni je situacija sa njima i telefonima uzasno stresna i skupa, izludjuje me to bacanje para i nepaznja i sasvim sam resena da im nove telefone kupovati necu jos dugo, niti cu dozvoljavati da trose neke svoje parice na telefone, koliko god im znacili.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Baš zavisi i od deteta, utešile ste me  :girl_haha: Janko baš pazi telefone. Njemu su telefoni želja (i nagrada) za odličan uspeh, iz godine u godinu, uvek traži (i dobije) malo bolji. Prvi koji je zamenio, neki LG, sad koristi moja mama, drugi (ZTE), ja.
Janko 23.7.2002.

Urbana

Meni je bilo super dok su htele one omote za telefon na preklop, pa onda one gumene sto prelaze preko ivica 1-2mm a sad sve neka elegancija kao ... a klizi im iz ruku .... e pa 100 eu zamena pa ti razbijaj ..... rekli smo im da kad budu prilozile po 50 eu da cemo izvrsiti zamenu....ali zasad se vodi kao nije strasno ima i gorih od njih.

Ali samaraju nas sa svih strana....mm je popizdeo vec nakon drugog originalnog punjaca .... ali stvarno bezobrazno da toliko kostaju a ovi divljaci stvarno zavsavaju posao za sicu.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

moma

Najbrzi i najbolji punjac do sada koji sam koristila je za samsung edge.

Praslin

Baš zavisi od deteta  :think:
Vid nosi već godinu i po dana neki stari mm-ov, nije ga ni ogrebao. Ok, uglavnom mu samo stoji u torbi, praktično ne koristi.
Imali smo Vodaphone tablet 4 godine, Vid ga je koristio sve u 16 i takođe ga nije ni ogrebao, a lomljenju nema ni govora.  :good:  Jedino što obavezno umuzgavi ekran prstićima  :girl_haha:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

MissL

Kao sto vec rekoh, za Stiva je kombinacija cigla i tablet. Ne verujem da ce u skorije vreme imati bolji telefon, dok ne dokaze da ce da vodi racuna, a dokazuje tako sto proveravam moj stari, Nokia, koji sam mu dala pre sest meseci.

Za onaj Sony Xperia koji je skrckao sam i sama donekle kriva, jer mu nisam kupila nista od zastite za telefon.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D