Main Menu

Salate

Started by AnaK, May 17, 2009, 12:28:58 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

koliko sam ja tragala - nema susenih brusnica, a da nisu zapravo i kandirane

Lani

Baš ću da pitam u mojoj zdravoj hrani gde te stvari kupujem, one stoje tamo sa ostalim sušenim voćem, smokvama, kajsijama i sl.

dmi

Quote from: Zumbulica on November 09, 2013, 10:22:49 AM
Pravila opet sinoc. Samo sto nisam imala stapicasti celer nego sam narendala obican na sitno rende. Takodje i dve male domace jabuke na sitno, dobro iscedila sok pa ubacila. Smanjila sam kolicinu brusnica, a jabuke sam ubacila zbog njih, kao postepeni prelaz do slatkog. Orahe, pola indijske, pola obicne sam krupnije nasekla. Odlicno je  :balavi:

ovo cu da pravim za thanksgiving
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Lani

Otkrila sam još jednu lepu salatu za rođendane/slave, pravila sam je juče za Ivin rođendan.
Super je i baš osvežavajuća, jedina izmena u odnosu na recept mi je bila da sam stavila dosta manje testenine nego što tu piše, mislim čak duplo manje. Nema potrebe za 250 g, to je previše. I naravno minimalne količine majoneza u korist pavlake.

http://www.coolinarika.com/recept/veronska-salata/

cici

Super obozavam salate sa pecenim paprikama.
:clap:

monochrome

lani, ovo zvuci super i moguce ju je adaptirati...samo, koje sirce? :think:

Lani

Pretpostavljam da ona misli na obično alkoholno ali ja ga nisam imala pa sam stavila jabukovo.
I ja sam razmišljala kako bi se adaptirala u posnu, izbaci se šunka i pavlaka ali nema šanse da bih mogla da jedem salatu koja je isključivo sa majonezom, pa makar bio on i postan majonez.  :(

cici

Ja u te posne stavim dosta senfa, ne mogu ni da samo majonez.

Lani

Da eventualno tako... i da se svede majonez na minimum ali će onda ona testenina i to malo majoneza da usisa, pa može da bude suva na kraju.

cici

Pa za posne nema drugog izbora moze malo da se razredi majonez sa sircetom, samo onda mora da se pazi da ne bude prekisela.Meni je majonez otuzan pa uvek stavim vise.

monochrome

Quote from: Lani on February 03, 2014, 10:42:47 AM
Pretpostavljam da ona misli na obično alkoholno ali ja ga nisam imala pa sam stavila jabukovo.
I ja sam razmišljala kako bi se adaptirala u posnu, izbaci se šunka i pavlaka ali nema šanse da bih mogla da jedem salatu koja je isključivo sa majonezom, pa makar bio on i postan majonez.  :(

imam veganski majonez, pavlaku i sunku :girl_haha:

AnaK

Zanimljiv niskokaloričan način za konzumiranje karfiola:

http://www.zalogaj.com/posna-jela/salata-od-karfiola-i-narandze
Janko 23.7.2002.

Unabebili

ovde sve volim , sem karfiola  :girl_haha:

ali divno izgleda  :girl_in_love:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

nelly

Nisam stigla da slikam sta me je sacekalo posle setnje  :-[
zelena salata+rukola+tunjevina+malo kockica  balans feta sira +kockice jabuke
par kapi maslinovog ulja i par kapi jabukovog sirceta
morala sam tostirati tonus uz ovo  :girl_in_love: :balavi:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...