Main Menu

Salate

Started by AnaK, May 17, 2009, 12:28:58 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Za ljubiteljke sremuša. Danas je kolega išao na sahranu, prijatelj mu umro, otrovan. Pošto je smrt bila netipična, rađena je obdukcija i toksikološka analiza, i utvrđeno je da se otrovao đurđevkom/mrazovcem, koji je kupio (?!) na Kalenić pijaci, kao sremuš. Ja sam se smrzla, isto bi moglo meni da se desi. Pa evo kako šta izgleda.

Ja, realno, jedva vidim razliku i ovako, a u vezi, samo lišće, na tezgi, nikako...

http://www.telegraf.rs/vesti/1036192-pazite-se-kad-kupujete-sremus

Janko 23.7.2002.

Lani

OMG  :nokti2: :crycry:
Jao hvala na vesti, ja sremuš baš volim i često kupujem.  :nokti2:

AnaK

Ja sad ni ne znam šta je tu odbrana, osim da se uvek kupuje na istom mestu, i da se ne jede velika količina. Meni je stvarno neverovatno da taj što prodaje (traže ga, bar tog sa Kalenića) nije 100% siguran u to što bere  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

Lani

Baš dosta razmišljam o ovome od sinoć. To je neki preprodavac koji kupuje koješta što je brano ko zna gde, na nekim poljanama očito.  :crazy: Jer ako si ti zasadio lično sremuš u svojoj bašti, tako nešto ne može da se desi, da ti se omakne da imaš otrovnu biljku.
I sad šta da radim ja ubuduće? Odem na pijacu i pitam prodavca da li je to njegov/njen sremuš, naravno da će da kaže da jeste. Pa sad ti imaj poverenja ako smeš.

Zumbulica

Lani, ako jedes sremus verujem da ne moze da ti se desi da ih tako lako zamenis, valjda bi osetila vec kod prvog zalogaja  :think:

Lani

Pa da, kad ga jedeš samog, on stvarno ima specifičan ukus. Ali ja njega obično strpam sa raznim drugim povrćkama u salatu, pa tu bude i sirće, ulje. Verujem da bi moglo da mi se desi da u mnoštvu tih ukusa mi promakne bar nekoliko zalogaja dok eventualno ne primetim da nje nešto kako treba.  :nokti2:
Moram i sveki da javim, ona stalno kupuje sremuš leti i ona me je i naučila da ga volim.

Glitter

Quote from: Lani on May 24, 2017, 08:35:23 AM
Pa da, kad ga jedeš samog, on stvarno ima specifičan ukus. Ali ja njega obično strpam sa raznim drugim povrćkama u salatu, pa tu bude i sirće, ulje. Verujem da bi moglo da mi se desi da u mnoštvu tih ukusa mi promakne bar nekoliko zalogaja dok eventualno ne primetim da nje nešto kako treba.  :nokti2:
Moram i sveki da javim, ona stalno kupuje sremuš leti i ona me je i naučila da ga volim.
ovo kaze i stiv. Lako je prepoznati taj specifican ukus sam ali pomesan u salati svako moze da se zajebe

linga

Pa rešenje je da ga seckaš pre stavljanja, stvarno jaaako miriši na beli luk.
A i ja se smrzoh, pravila sam proletos više puta neki super namaz, koji smo mm i ja jeli u velikim količinama...

AnaK

Problem je što ne znamo kakav ukus ima đurđevak  :nokti2:
Janko 23.7.2002.

Vila

Da probam ja, u bašti ga imam :nokti2: mada, mislim da neću, ko zna koliko malo je potrebno da se otrujem :crycry:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Secni ga pa nam prenesi miriše li na luk  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Zumbulica

Danas sam pravila obicnu varijantu od pecenih paprika, paradajza, belog luka i maslinovog ulja, pa se setih ovog recepta http://www.bbc.co.uk/food/recipes/panzanella_72070
I ovde je super recept, samo sto bih dodala i pecene paprike:
https://www.youtube.com/watch?v=J-Rn9DN3IjU