Main Menu

Salate

Started by AnaK, May 17, 2009, 12:28:58 PM

Previous topic - Next topic

Lani

AnaK

Janko 23.7.2002.

Lani

Meni super zuvči.  :good:

AnaK

Ovih dana se detoksikujem svežim voćem i povrćem, pa slikam povremeno šta pravim. Salate ću ovde, kao podsetnik i inspiraciju  :girl_haha:

Svakakav zeleniš (zelena salata, lišće rotkvica, šaka neke bebi mešavine - rukola, spanać, matovilac, neznamšta još), malo rotkvica, malo krastavca, sok i komadići jedne manje pomorandže.

Varijacija na Valdorf - štap celera (sa lišćem), manja jabuka, šaka oraha, sok od 1/2 pomorandže za dresing.
Janko 23.7.2002.

Dacko

U što lepo izgleda! Obožavam takve salate, a mnogo sam lenja da ih pravim. :-[

Glitter

katja i ja smo par godina intenzivno pravile neku sa pomorandzom i orasima i zelenom salatom i valjda dimljenim sirom, savrsena je bila

AnaK

Dacko, ja sam sebi uprostila maksimalno, baš da mi ne bi to bila prepreka za odustajanje. Sve salate i zeleniše sad kupujem oprano i spremno, samo malo usitnim.
A ovu celer i jabuka spremim za bukvalno 3 minuta, pošto je usitnjavam u ovome:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Quote from: Glitter on January 14, 2018, 10:56:25 AM
katja i ja smo par godina intenzivno pravile neku sa pomorandzom i orasima i zelenom salatom i valjda dimljenim sirom, savrsena je bila

E, super. Sve imam, mogla bih nju da ručam  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

Super zvuce sve pomenute.
Mi smo jedno vreme stalno pravili jednu iz grckog restorana... puno zelene salate, iseckane suve smokve, proprzena panceta, dresing maslinovo ulje, balzamiko i kasicica meda.

Glitter

Quote from: AnaK on January 14, 2018, 11:01:31 AM
E, super. Sve imam, mogla bih nju da ručam  :girl_in_love:
dresing je bio malo soli iscedjeno pola pomorandze i maslinovo ulje (ili ulje :

Zumbulica

Sinoć sam jela jednu divnu salatu, svi su bili oduševljeni .....
Jedan veći brokoli, iseckati na lepe cvetiće. Potopiti u vodu, pokriti tanjirićem da bude sve potopljeno i ostaviti tri sata. Procediti, proprati još malo i prosušiti. Ništa se termički ne obradjuje, fantastičan je tako u salati.
Dodati jedan crveni luk iseckan sitno, 200 g brusnica, 300 g lajt majoneza, so, biber, malo sirćeta ili limunovog soka (otprilike pola limuna ili po ukusu).
Prelepa je, možda je meni malo preslatka ali mi nije smetalo. Možda jedan deo brusnica zameniti nekim drugim kiselim voćem  :think: Brusnice su kandirane, a verovatno bi više odgovarao neki drugi kiseliji oblik brusnica, ne znam šta sve može da se nadje .......
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

moma

zumbi, zanimljivo

Lani

I meni ovo lepo zvuči a i posna je, može za slavu.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006