Main Menu

Rižoto svinjski s balsamicom

Started by Plava Baklava, December 26, 2013, 01:11:13 PM

Previous topic - Next topic

Plava Baklava

Svinjsko meso nalupati iseckati na prugice. Izdinstati 1 veći luk na maslinovom ulju i maslacu, dodati meso i propržiti. Dodati šolju basmati pirinča, još malo maslaca i zaliti sa 2 šolje vode. Začiniti: začin za supu Alnatura (DM - zamena za Vegetu), biber, čili (samo malo), muškatni cvet mleveni, jamajski biber (pimenta dioca) mleveni. Dodati papriku seckanu (ja sam stavila 1/2 crvene velike),2 paradajza bez ljuske seckana, malo paradajz pirea, beli luk 4 češnja, bosiljak, malo šećera, zaliti belim vinom (ja sam stavila Prosecco) i kuvati. Doliti balsamico, šaku mlevenih badema i na kraju dodati parmezan po ukusu.

Servirati sa seckanim paradajzom, kiselim krastavčićima isl. Ostatak vina popiti uz jelo u dobrom društvu  ;D

Prijatno  :kiss1:


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Finalina


senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Beatrix Kiddo

Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

kalimero

jamajski biber?  :blink:


a recept zvuci fenomenalno, hvala  :flower:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Plava Baklava

Quote from: kalimero on December 26, 2013, 06:06:52 PM
jamajski biber?  :blink:


a recept zvuci fenomenalno, hvala  :flower:

Kali, ne bi trebalo da je neko čudo. Ovde ga koriste u svakom drugom jelu i stavlja se u supe u zrnu (izgleda kao običan biber, samo ima drugačiji  míříš i ukus), u paradajz sos isl. a prodaje se i mleven. Jedva sam našla na našem šta je to, jer se ovde prodaje pod nazivom "novi začin"  :rofl: od pamtiveka.


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

AnaK

Janko 23.7.2002.

Margarita


kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Plava Baklava

#9
Paaaaaa ne bas, jer jamajski stvarno menja ukus i aromu jela. Stavila sam ja i obican biber


moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

AnaK

U maksijima je veliki izbor začina, verovatno ima i jamajskog bibera. Ovo su mu drugi nazivi:

Quote
Bas me zaintrigiralo od koje je njemacke rijeci iskvareno 'najkvrc' i to je neues Gewürz:)
Bata je u pravu, to je piment iliti allspice iliti jamajkanski biber. http://en.wikipedia.org/wiki/Allspice
Janko 23.7.2002.

NenaS

Najkvirc ili piment - koristi se za kobasice...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.