letovanje 2014

Started by Finalina, January 08, 2014, 12:09:03 PM

Previous topic - Next topic

NenaS

Moram da vas pitam, mozda je glupo :-[ ali kako se hranite kad idete u Grcku, tipa, nosite hranu pa kuvate tamo u apartmanu ili kupite negde usput pa kuvate tamo, kupujete gotova jela, hranite se u retoranima... Nesto sam gledala cene po nekim iskustvima na sajtovima i glava me zabolela od sume koja bi nam trebala da se opusteno hranimo po restoranima i tavernama :blink:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

60-70% taverne, ostalo fast food ili nešto nabrzaka u apartmanu, špagete, salate, supe iz kesice i sl.

Dacko

Hm, sve i da me ne zaboli glava od cena po tavernama, ne bih mogla da se hranim isključivo tako jer mi je grčka tradicionalna hrana prejaka za letnje vreme a nismo ljubitelji ribe, tako da u tavernama tek povremeno večeramo, češće idemo u piceriju, a tu su cene slične našim. Za doručak kupimo klincu neko pecivo ili vruć hleb pa svi nešto namažemo, tu su uvek i sendviči (cene suhomesnatih proizvoda tipa šunka, ćureća prsa, pečenica ne razlikuju se od naših, jedino su čajne salame baš skupe), za ručak nam je najzgodnije da kupimo giros ili suvlaki, kad nam to dosadi ispržim neko jaje, viršle. Sve što je iole kvarljivo kupujem tamo, ne nosim od kuće, ali ponesem odavde konzervu-dve pasulja (ne gotovo jelo, njih ne volim, nego čist pasulj koji tamo upržim s lukom), plazmu, medolino i mleko, kesice supe. Uglavnom, nikad nismo ostali gladni niti potrošili na hranu više nego na smeštaj. :)

NenaS

Pazite, pitam u svetlu hranjenja 3 tinejdzera koji jedu kao skakavci, a 1 giros im nije ni ''za na zub'' :nokti2: :rofl:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

Znam Neno, kod tebe bi bili duplo veći troškovi nego kod nas. Dacko, baš je nezgodno što ne jedete ribu, to onda dosta sužava izbor kad si na moru.

Dawn

Mi slično kao Lani, 2-3 puta smućkam nešto brzinski u apartmanu, ostatak po tavernama, taja eksperimentiše sa mesištima, Ana i ja tučemo salate i lignje :crazy: U tvojoj situaciji mislim da ti se najviše isplati da nakuvaš ovde i poneseš zamrznuto...

kalimero

ja ponesem deo hrane iz srbije.....supice u kesici, spagete, pirinac, konzerve tunjevine i sl.....cak ponekad i pastetu i suhomesnato, tipa cajna i sl, ponesem i so, secer, nes kafu...mislim, sve sto se setim da mi treba a da moze da stoji........tamo kupujemo hleb, giros veceramo svako drugo vece, kupim ribu ili meso i kompletiram ono sto sam ponela...... lakse mi je da u tempu nabavim na cekove, nego da tamo prvi dan jurim i smisljam sta sam sve ono trebala da kupim....

naravno, onaj deo horoskopa koji mi je senka prosvetlila danas me dovede do toga da ja generalno isplaniram i sta cemo jesti dok smo na odmoru  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.
 

Dacko

U tom svetlu, Neno, ne vidim finansijski povoljnu varijantu, ali ni u Srbiji.  :) Možda bi se onda više isplatilo da se ne ide u Grčku, već negde gde postoji pristojna pansionska ishrana. Ili da tinejdžeri idu za svoj račun, neka organizovana varijanta sa uplaćenim obrocima? Kako to da uopšte hoće da letuju s vama? Ja sve zamišljam kako će moj klinac negde od četrnaeste na more preko škole ili karate kluba, ja sam tako letovala i to povremeno u nekim stvarno skromnim uslovima (npr. kamp u Šušnju), ali ništa mi tad nije smetalo što večeram makarone sa sirom, samo da sam s društvom i na moru.

NenaS

Mi smo inace letovali zadnje 3 godine u vikendici na jezeru pa im je sad - daj sta das samo nek je more :-[ A da idu samostalno bilo bi mi mnogo skuplje nego ovako da su sa nama (sve x3) :-X pa sam ih ubedila da jos ovu godinu budemo zajedno, a posle kako hoce. :-[
E sad istrazujem mogucnosti ogranicene budzetom :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Margarita

mi ponesemo ponesto odavde, najvise iz razloga da ne moramo prvi dan da jurcamo u nabavku
dorucak - neke mazalice, sendvici, pekara
rucak - kupimo npr. peceno pile, uz njega salatu i supu iz kesice, giros, nekad kupimo spremimo sveze meso pa smuckamo... a u restoranu rucamo mozda 3-4 puta od 10 dana
vecera, kako kad - jaja, suhomesnato, makarone, opet mazalice... ili odemo na pizzu
meni je olaksavajuca okolnost sto mm-a stvarno ne mrzi da se bakce sa hranom, jednom je cak i palacinke spremao na moru :girl_haha:

senka

mi nosimo naš aparat za palačinke  :lol:

mi kao kali i mardž zahvaljući mm
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

Ja nosim samo plazmu, čokolino (što deca vole a tamo nemam) i mm uvek insistira da se nosi turska kafa/nes odavde mada ja mogu i onu njihovu tursku, pardon grčku da pijem.

Margarita

i mi ponesemo tursku kafu, nes kupimo tamo

Dacko

Jedna moja drugarica, pošto su joj ćerke na svašta alergične pa su na nekoj specifičnoj dijeti, sve glavne obroke unapred spremi, zamrzne i ponese u ručnim frižiderima. To se sigurno više isplati kad treba hraniti veliku decu.

Praslin

Koliko samo ručnih frižidera treba kupiti za samo nedelju dana letovanja... Ne isplati se.

Ja se sećam mog brata iz tog pubertetskog perioda. Pa još kad dođe sa treninga (vaterpolo) sa dva drugara - kao skakavci, SVE pojedu što nije zakucano za patos.  :blink: :lol:"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco