Austrija, Nemačka, Luksemburg

Started by senka, January 14, 2014, 07:16:34 PM

Previous topic - Next topic

senka

Da se potrudim da budem što kraća  :D

Na mađarskoj granici smo čekali skoro dva sata, otvarali su svaki gepek...Malo posle granice je kiosk gde smo kupili vinjete za Mađarsku i Austriju po 14e, posle smo saznali da može da se nađe i jeftinije  :hm: Meni su prodali na pumpi autokartu od 7e za 10  :hm: Znači ako nemate forinte i ne koristite kartice proizvoljno računaju odnos e-forinta.
Kroz Mađarsku nije bilo gužve, po Austriji malo, što je interesantno kamioni idu u grupama po 4. većim delom puta su one njihove drvene ograde, pa se slabo vidi krajolik. Oduševile su me vetrenjače kojih je bilo nebrojeno.
Uveče smo stigli u Beč, odseli u Do Step Inn - hotel/hostel, lepa čista soba sa bračnim krevetom i pomoćnim ležajem, posteljina, peškiri, bombone na jastuku, čaša vina za dobrodošlicu, sami regulisali grejanje - za nas dvoje prenoćište malo iznad 50e. Parking se dodatno plaća - 2e/sat do 21h posle besplatno do 7h. Ulica je neka sporedna, ali mnogo prometna.
E sad pošto su Bečlije rešile da ispoštuju naš dolazak i proslave Badnje veče  :lol: po gradu ništa nije radilo, tako da smo se malo prošetali i morali da tražimo zabavu međ' četiri zida  :D
Ujutru smo otišli do čuvenog Parndorfa gde smo se nameračili na trošenje para, no ne nađosmo ništa za nas. Nike prodavnica je jedino što nas je zaitrigiralo i patike su od 15-100e. Jeli smo u tržnom centru neke paste, ja vege, B. karbonara + piće = 20e
Preko puta tog kompleksa je pumpa, mek i desetak prodavnica, među kojima DM, Takko, C&A, Tedy (nešto kao naši sve za...) E tu smo u Takko kupili K. vunenu jaknu- džemper sa kapuljačom za 9e, perjani prsluk za A. za 5e toliko sui jakne za decu od 1-2god, za M. je bila jakna oko 15e...
Prošli smo kroz Linc, sladak gradić, tu smo svratili u Ikeu, kupili stočiće za dnevnu obične crne 55x55 za 5e, servis za ručavanje za 25e i još gomilu sitnica, sem Odri  :rofl:
Krenusmo ka Nemačkoj, bez rezervacije za spavanje, a nije bilo šanse da idemo direktno do Frankfurta. Prvo smo svratili u Degendorf, sladak gradić sa milion frizerskih salona i nijednim hotelom koji radi u 8 uveče. Krenusmo dalje, sledeće mesto je bio Regensburg i uz njegovu tablu dva imena hotela. Sa prvim naravno nismo imali sreće. Zaključano, mrak na recepciji...Sa sledećim smo imali više sreće. MM je uhvatio nekog čoveka u odlasku. Pristao je da nam da sobu, i kad je video pasoš: ooo Serbian, ja sam iz Sarajeva i dobismo popust. Hotel je bio sa **** i prenoćište je 80e, mi dobismo za 65  :) Čisto, uredno, peškiri, grejanje...
Ujutru smo prošli kolima kroz grad. Ja sam se totalno zaljubila i sutra bih se tamo preselila  :love32: Svratismo u Arcaden tržni centar. Praking je moguć samo 1 sat i plaća se čini mi se 50c. U holu prizemlja je pekara  :balavi: i neka "mesara" sa butkicama i ostalim đakonijama koje su tek izvađene iz neke rerne. U prodavnici Nanu-Nana kupismo par sitnica, vazu za 1,5e, čajnik za čaj bez kesice za 3e i tako...U H&M kupismo majčice za decu dugi i kratak rukav za 2,3,5e, pa na kasi najjeftinija je upola. Baletnke za A. od 5e i 12e, farmerke za obe po 8e...
U Frankfurt smo stigli oko 14h u Holiday Inn. Hotel kao u sred Košutnjaka na koridoru aerodroma gde svakom sekunda se sleće i poleće. Sreća to je uživanje za mene, pa mi nije teško palo. Soba sa milion ogledala, na poslednjem spratu, dove kozmetika, veliko kupatilo sa kadom, anti-age krema za muškarce  :lol: 240e za dva noćenja + parking 12e dnevno.
U Frankfurtu se svuda plaća parking i obično je 2-2,5e sat. Grad je fenomenalan, ogroman, jedan od najskupljih gradova na svetu i jedan od najboljih za život. Ljudi su fini, mirni, odmereni i retko ko zna engleski. U prodavnicama su sniženja i zaista može da se nađe za naš džep svašta. Jednu majcu sam kupila za 1.99e. U Deichmann-u sniženje za dva para, drugi upola, treći par besplatan. Jedne baletnkice sam platila 4.90/2. u Kult-u je mm kupio farmerke za 30e, ja dve majčice dugih rukava za po 10e. U Lidlu sam kupila putnu peglu koja pegla parom i okačene zavese i sl. za 9e. Mm kupio neku skalameriju sa točkićima za premeštaj nameštaja za 8e. Bile su klizaljke za 24e, dečije skijaške pantalone za 5e. Aldi ima slične cene kao i Lidl, Rewe je čini mi se malo skuplji, ali stvarno može da se nađe hrana i za male pare, a o kvalitetu ne moram da pričam. Peciva i kobasice su im preukusne.
Na drugoj obali Majne (gde je njihov Klinički centar) uz samu reku je isparcelisana zemlja i na svakoj parcelici napravljena kućica, zaista sve onako minijaturno po recimo 0,3a i 20kvm kuće, pa neko drži sto i stolice napolju, neko zasadio nešto...Mnogo slatko izgleda.
Frankfurtski sajam ima 10 ogromnih hala, hodnici su mu dugački po nekoliko stotina metara i imaju pokretne trake da ne moraš da pešačiš  :rofl: i ulaznica je impozantna, za nas dvoje po 36e/dnevno. Izlagači su bili smešteni u hale po zemljama, a ispred svake hale je bio nacionalni restoran (kineski, nemački, italijanski, engleski...)
Mek je duplo skuplji i ima ga na svakih 20km auto-puta.
Inače njihov autobahn je kao Gazela 24/7, ali sve se kreće. Nemci voze kao ludaci, čak i po gradu vole da im bruji motor i da stisnu gas. Milicije nigde.
Retko gde ima besplatan internet i ako ga ima ograničen je.
Iz Frankfurta smo svratili u neki njihov outlet village. Prelepo uređen, svuda kaldrma, ali opet sve vrhunske marke tipa Boss, Valentino...Mm je tu u Watch Station-u kupio prelep sat za 80e, ovde je preko 200. U Nike radnji smo kupili kofer-torbu (ima plastično dno, a gore je torba) za 28e, rančevi su 20e. Preko puta outlet-a je Expo kamp kućica. Mene to nikad nije privlačilo, li kada sam videla kako najmodernije verzije, postala sam veliki fan.

Sve u svemu jedno predivno radno uživajuće putovanje  :girl_in_love:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

Šta sam još htela da kažem, bicikl je masovno prevozno sredstvo. Prodavnice rade do 20-21h. Mislim da samo pumpe rade 24h. Ljudi sa koferima su na sve strane. Frankfurt ima milion semafora. Bukvalno na svakih 20 metara. Saturn prodavnica tehnike je na tri sprata jednog tržnog centra, tu nema šta nema, za gejmere i ljubitelje tehnike raj.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lukina mama

interesatno, ne mogu da verujem da nemaju free wifi....zivela amerika  :clap:

vi ste spojili lepo i korisno i fino se podnovili :)

cudi me za hotele da ne rade uvece????  slike sam videla super su :)
Luka ,09 April 2005

senka

da, slike su na FB
nisam još stavila samo taj expo kamp kućica i vilage outlet
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Tri puta sam čitala, i ne znam u čemu više uživala - i na čemu više zavidim - putovanju, duhu ili šopingu  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Xe

Uzivala sam u citanju, pravi bedeker  :girl_in_love: :flower:
Blago vama  :girl_in_love:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

Super ruta, svasta ste stigli da zdraknete  :clap:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

cici

Margarita

monochrome

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Plava Baklava

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/