Main Menu

Brojsova terapija

Started by Beatrix Kiddo, January 22, 2014, 11:22:04 PM

Previous topic - Next topic

Beatrix Kiddo

Obecah, pa da ispunim obecanje :)

Pisala sam ranije da sam se sa ovom terapijom srela kad je moja mama bila bolesna.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ovog ljeta sam opet iscitala knjigu

pa sam naisla da su 21 dan terapije i presna ishrana dovoljni za lijecenje bolesti zglobova i kostiju.
Posto sam bolove u ledjima trpjela mjesec i po dana, psihicki sam bila spremna da pokusam.

Sebe nisam tjerala da je zavrsim.
Od pocetka sam govorila da cu prestati ako ne budem mogla da izdrzim, nisam sebe ba sobavezivala da moram izdrzati, pogotovo zato sto cveklu ne mogu da podnesem  :shout:

I tako, izdrzala sam i presla na presnu ishranu.
Nije mi smetalo svakodnevno kvanje za mm i klince, ni mirisi hrane...

Presna ishrana je korak ka prelasku sa sokova i cajeva na normalnu ishranu, ali se ja tako dobro osjecam, nemam zelju za obicnom hranom, pa guram jos.
Ne razmisljam o tome kad cu da se vratim na normalnu ishranu.

E sad, kum mi je rekao da vegetarijanci imaju problem sa unosom vitamina B12
(bas me interesuje sta Mono misli o tome), pa sam umjesto tableta B vitamina uvela mlijecne proizvode - sir i jogurt.
Nema sanse da bih mogla da pijem presno mlijeko (osim mozda da sam bas bolesna), tako da sam sebi ipak dozvolila ovaj izlet van presnog :D

Posle Brojsove t, rijesila sam da cu na taj nacin sprovoditi ciscenje organizma dva puta godisnje, po nedelju dana.
S tim sto ljeti teze pada, nego zimi, zbog vrucina valjda.
Cijelo vrijeme (proslog ljeta) mi je tako falilo da popijem casu vode iz cuga, a ne gutljaj po gutljaj kao sto se piju cajevi.
(cajeva moze da se pije koliko zelis, raznih, po njegovim receptima, tako da se tecnosti unosi dovoljno, meni je samo nedostajao, psihicki valjda, taj momenat ispijanja case vode :)  )

ТОТАЛНА ТЕРАПИЈА - Рудолф Бројс

neka neko pliz skrati ovaj link :)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

maripoza

Skraceno. :)

Jesam te dobro razumela: ti si zavrsila sa tim i sad jedes i drugu hranu? Nije ti tesko pao prelaz?

Old enough to know better, but too young to care.

Beatrix Kiddo

Ne, hranim se i dalje prelazom, tj. presnom hranom, jer mi bas bas prija.

A tek prije par dana sam se sjetila da goglam kao raw food, a ne samo na nasem jeziku, pa sam ovako  :balavi: gledala slike i recepte
na poslu pravim knjizicu sa receptima koje sam izdvojila :girl_haha:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

emge

imaš da skineš sa neta Kuvar sudnjeg dana, Toni Radić, ima baš dosta recepata :)

svaka čast!!!

maripoza

To je super stvar, presna hrana je svakako najzdravija. No, ja sam lenja da se ogranicim na to, ionako jedem iskljucivo kad stignem, tj kad uopste primetim da sam gladna. :crazy:
Tebi svaka cast i samo napred!
Old enough to know better, but too young to care.

senka

Meni je četvrti dan.
Još uvek sam samo na sokovima i čajevima, hranu ću dobiti 13. ili 29. dana, zavisi koliko izdržim.
Sokovi su mi o-d-v-r-a-t-n-i, dušu bih povratila, ali iscedim limun, zapušim nos pa naizmenično.
U trenutku kada sam počela s ovim prestala sam sa antidepresivima. Sve je ok (za sada).
Izgubila sam 5kg vode.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vrana

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

senka

imaću i ja batak! nekad... :lol: :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vrana

:lol:

moja drugarica koja ima MS se vec godina hrani mahom presnom hranom, lekove ne pije
nije iskljuciva u tome, tj za nju je vaznije koje namirnice unosi, nego kako ih priprema, ali uglavnom popije ogromne kolicine tih povrcnih sokova, voce nesto manje, jer i tu ima dosta restrikcija (posto mora da vodi racuna o tome koje su namirnice inflamatorne ili tako nesto)

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

AnaK

Senka, bravo  :clap: :clap: :clap:

Bea, kakav je efekat na kičmu & kosti?
Janko 23.7.2002.

senka

Quote from: vrana on January 23, 2014, 09:59:12 PM
:lol:

moja drugarica koja ima MS se vec godina hrani mahom presnom hranom, lekove ne pije
nije iskljuciva u tome, tj za nju je vaznije koje namirnice unosi, nego kako ih priprema, ali uglavnom popije ogromne kolicine tih povrcnih sokova, voce nesto manje, jer i tu ima dosta restrikcija (posto mora da vodi racuna o tome koje su namirnice inflamatorne ili tako nesto)

ovo mi je baš značajno  :bighug:
mm-ova sestra od ujaka ima, evo sumnjaju i kod moje kume  :(
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vrana

vidi, ja ne znam koliko je to efikasno i ja licno nikada ne bih imala hrabrosti da iskljucim regularnu terapiju i oslonim se na ishranu
ona medjutim kaze da su prognoze za nju bile jako lose i da bi do sada vec sigurno bila u kolicima da nije promenila nacin ishrane

ono sto ja mogu da potvrdim jeste da je ona puna zivota, jako aktivna, energicna, intelektualno i fizicki nezaustavljiva, a kaze i da joj je KS savrsena i da je sanirala neke dugogodisnje hronicne tegobe koje je ranije imala (pre MS) - tipa glavobolja, probave, neredovnih ciklusa

medjutim, jako jako je mrsava, i u poslednje vreme primecujem da se otezalo krece. e sad, da li bi bilo mnogo gore da primenjuje klasicnu terapiju, ili bolje...nemam pojma

ona ima mnogo vere u taj nacin ishrane, a presno povrce smatra okosnicom tog rezima
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Beatrix Kiddo

Senka  :clapping: :clapping:

AnaK, definitivno zbog manje tezine, a i u kombinaciji sa hranom, od ljeta me ne bole ledja.
Posle ng, u toku pms-a, sam nekako osjetila zivac da mi se javlja, ali me nije boljelo nista.
Nekako mislim da bi me steglo kao prosle godine (provalila sam da me najcesce zaboli u okviru pms-a), da nisam ipak nesto postigla ishranom...
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

senka

vrano razumem, dobro je imati opcije...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Beatrix Kiddo

Podsjeti me Vrana, i meni je lagano ciklus presao sa ne-znam-koliko-traje do nekih 28-29 dana.
(a i prije udaje i ludovanja hormona u trudnocama trajao je oko 33-35dana)

Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.