Main Menu

recepti za uvaljivanje povrca deci

Started by talas, February 05, 2014, 11:46:40 AM

Previous topic - Next topic

monochrome

Quote from: Lani on February 06, 2014, 03:15:18 PM
Kakvo crno pasiranje sa 7 i 9 godina. Samo onda praviš sebi dodatni problem ako se navuku da jedu to pasirano.

aj agri...ne dobiju deca dzaba zube prije 7 godine :rofl:

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

vojka

Kakvo crno pasiranje sa 7 i 9 godina. Samo onda praviš sebi dodatni problem ako se navuku da jedu to pasirano.
nesamo to
vec je jako bitno da zvacu, na taj nacin im se razvija vilica, zubi
radi pravilne i fonacije
jos kao bebe da pocnu da zvacu
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

monochrome

Lani

Naravno. Moje su počele da glabaju koricu i one bebeće keksiće odmah posle izbijanja prvog zuba.
Mislim, muka je kad ne jedu ali svakako treba da pazimo da, pokušavajući da rešimo jedan problem, ne napravimo još gori na duže staze.

talas

Ne jedu stalno pasirano :), samo povrce koje nece a ranije su lepo jeli.

Skuvam boraniju izmiksam pa pomesam sa pireom i to im bude prilog uz meso. Grizu moji mesozderi kao veliki :)

Znam da sam pogresila kada sam pocela da popustam, nadam se da je to samo faza i da ce proci.

Finalina

Quote from: talas on February 06, 2014, 08:54:22 AM
Imaju  7 i 9 godina, do skoro su jeli svo povrce skuvano, sirovo nikada ali i ovim sam bila zadovoljna. Miksam, pasiram, zagovaram, kao da su bebe.

e to im je onda fora, ako su ranije sve normalno jeli ....sada izmisljaju fore i fazone, ma garant, to su i moji probali da urade u tom nekom slicnom uzrastu... jednostavno, ni ne pokusavaj da im nesto udovoljavas, kuvaj kao i ranije, vratices ih na stare staze, videces, ne brini

Glitter

moje iskustvo je takvo da povaljivanje ne radi ili hoce ili nece. Ja sam to prihvatila kao takvo i pratim ga samo i generalno zdravstveno stanje. Porodicna istorija nam je takva da sam i ja pocela da jedem neko povrce (i voce) tek pre neku godinu.
Nervirala sam se mnogo, sad samo stavim na sto i kazem:' Ne pregovaram sa teroristima'  :turpija:

monochrome

ma mozete da kazete deci da top nutricionisti kazu da ne mozes znati da li nesto volis ili ne volis dok ne probas najmanje 12 puta...pa od toga napravite neki k'o pokus ;)

disco2000

AnaK

Janko 23.7.2002.

prevodilica

naš sveštenik je jednom prilikom rekao deci: Hrana se ne voli. Hrana se jede, a vole se mama i tata, baka i deka.
od tada su prestali da govore da nešto ne vole, ali sveže povrće i dalje ne jedu
radije popiju sveže ceđeni sok, raznih ukusa, tu je mm majstor, ali vas ja sad ne bih zgražavala nad sadržajem tih povrćno-voćnih napitaka, možda ima gadljivih :lol:
to je ipak bolja varijanta od prekuvanih vitamina, mada nešto od povrća kod njih prolazi u formi variva (grašak, boranija, kupus, šargarepa npr)

senka

ma da, stavi se u sokovnik šargarepa, jabuka, cvekla, narandža, malo đumbira, malo meda nešto što vole nek je dominantno i ne osete ovo drugo
imaju razni sokovi na ceđenje u DC i u Ušću, može i da se proba usput pre Galaktike ili bioskopa
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama