Tubingen, dvorci, karneval i druge price....

Started by Unabebili, February 26, 2014, 08:47:05 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Obecala sam mali izvestaj, pa evo ga:

Ove godine smo resili da 12 dana odvojimo za zimski godisnji odmor u Nemackoj kod moje zaove.

Mesto gde nam je bila baza je

Tibingen

Nalazi se oko 30 km od Stutgarta.

Divan gradic od oko 80.000 stanovnika, zovu ga jos i univerzitetski grad, jer je veliki broj univerziteta smesten u njemu.

Postoji posalica kad pitas zitelja Tibingena gde je univerzitetski centar, on obaveno odgvovori  da je ceo Tibingen  univerzitetski centar i ovo nije daleko  od istine.

Univerzitet je osnovan pre oko 500 godina, tako sto se neka italijanska gospoja udala za nemackog grofa tu i namollila ga da osnuje univerzitet da je potseca na rodnu Bolonju iz koje se doselila.  :girl_haha:

Hvala gospoji sto je zanovetala, jer danas ceo grad pociva na studentima i mnoga su zacajna imena tu odstudirala, a desetak nobelovaca je tu radilo.

Pun je mladih, ziv i veseo.  :girl_in_love:
Mladi (a i veliki broj starijih ) kao glavno prevozno sredstvo koristi bicikle, za koje su vrlo jasno napravljene i izdvojene staze i svuda po gradu su parkinzi za iste.

Kroz sam grad tece reka Neckar, prilicno prljava,
ali kako to vec Nemac namunji, obala je skroz lepo sredjena, dosta ljudi vesla (cak i zimi) ,
dolazi da hrani labudove ili prosto dodje na obalu da malo posedi i odmori.

Labudovi su posebna prica, kako im se primaknes, tako krece opsta mobilizacija,
svi dolaze do tebe i kamce da im nesto uturis u kljun.
Ni malo nisu strasljivi, a svadjaju se da ne poverujes.  :rofl:

Tibingen je sav u uzbrdicama i nizbrdicama, tako da ti treba prilicna kondicija ako hoces duze da se setas, ali vredi svakog koraka....divan stari grad sa kucama starim po vise vekova, crkvice razne, prodavnice sa suvenirima, par muzeja.

Iznad grada vrlo zanimljiv dvorac ( u kome je smesten jedan od fakulteta).
Sa zidina dvorca se vidi bukvalno ceo grad kao na dlanu.  :love32:
Pomislih: blago onima koji ovde studiraju...

Zadesili smo se tamo kad je bio karneval, manifestacija gde se svi ludiraju, jure po gradu u najludjim kostimima, ruckaju na coskovima, bacaju konfete i tako do kasno u noc.

Muzika na svakom  cosku, opste ludilo...

Toliko konfeta je bilo po celom gradu da sam se pitala hoce li do juna ocistiti.
Sutradan ujutro, kad sam isla u pekaru po pecivo, konfete su bile na neki volseban nacin usisane i sklonjene  :crazy:

Vreme nas je savrseno posluzilo, pa smo od 11 dana imali celih 9 suncanih, sto je za ovu regiju ravno nebeskom cudu  :girl_haha:.

Bez kola je vrlo komplikovano obilaziti okolinu, ali i tu smo imali srecu,
jer debeli odveze sestrica ujutro na posao i kola su ceo dan nasa  ;)

Sindelfingen

Grad spojen sa drugim - Boblingenom, centar Mercedesa  (tu im je sediste i glavna fabrika ),
a tu im je i jedan od znacajnih samajskih kompleksa.

Imala sam srecu da je za vreme mog boravka tamo bio Sajam kozmetike i naravno da ga nisam propustila.  :girl_haha:

Da budem iskrena, ocekivala sam vise izlagaca ( u Beogradu ih bude znacajno vise),
ali ovo sto sam videla tamo bilo je vrlo korisno,
a i uspela sam da odslusam i neko manje predavanje, vezano za neke nove tehnike u tretmanima lica.
Za dlaku da me ne puste uopste na sajam, jer nemam dokaz (neki njihov ID broj) da imam registrovan salon.
Malo ubedjivanja i sarma i stvar resena  ;)

Sledeci kongres im je u krajem maja u Stutgartu  i ako budem u mogucnosti rado bih otisla i na taj, jer je najavljen odlican program i duplo vise izlagaca.

Dok sam ja obijala noge po sajmu, debeli se obilazio Mercedosov kompleks i vratio se kao dete koje je videlo dzinovski lilihip  :lol:

Waldenbuch - Ritter sort

E tu smo se zanimali oboje  :lol:

Gradic u kome je smestena fabrika cokolade Ritter sport , njihov muzej i prodavnica.  :love32:

Usli smo ovako  :sreca: :sreca: :sreca:

Zanimljivo do besvesti, sredjeno takodje,
muzej prati sam pocetak  nastanka cokolade Ritter sve do danas, a pride skoro bilo 100 godina od postanka.

Kao i uvek, i ovde su zene odigrale presudnu ulogu ;)

RITTER SPORT - The History, 1912 - 1930

Izasli smo posle tri  sata, samo su nam usi bile slobodne  :lol:

Schloss Waldenbuch je dvorac u starom delu ovog gradica i vrlo je sarmantan,
u njemu je smesten i muzej.
Tu smo potrosili jos 2 sata i prilicno obnevideli taj dan od hodanja.  :rofl:

Stuttgart ili duga dana u zla gospodara  :rofl:

Za njega smo odvojili jedan dan, i to kisan,
te je moj utisak o istom vrlo skroman i grad mi se nije bas dopao.
Deluje sivo, prljavo (!!! ) i sa ziteljima koji su namrgodjeni  :girl_sad:
Obisli smo centar, glavnu ulicu za koju kazu da je najduza ulica za shoping u Evropi (licno mislim da preteruju) . :hm:

Seli smo na neku kafu i kolac , kolac i nekako, al kafa im je odvratna  :rofl:

Utisak tog dana je popravila vecerakoju na koju su nas pozvali prijatelji i tu smo zaista uzivali skroz.

Metzingen ili suocavanje s cinjenicom koliko nemam para  :lol:

Ovo sam vec opisala na temi rasprodaje , pa ga kopiram odande:

na 20 km od Tubingena, gde smo mi, postoji gradic koji se zove Metzingen i on je bukvalno ceo pretvoren u outlet

http://www.outletcity.com/en/metzingen/

sve je pocelo tako sto je Hugo Boss tu imao svoju fabriku i pored fabrike 3 radnje sa zaostalom robom po fabrickim cenama

onda su ljudi poceli tu da dolaze u buljucima, pa su i ostali jaki brendovi otvorili svoje outlet radnje

za obilazak ti treba objektivno ceo jedan dan i prilicno izdrzljivosti  :rofl:

Escada, Prada, Max Mara, Armani, Boss....i jos zilion drugih radnji, sa snizenjima do 80%  :crazy:

glede moje kupovne moci trenutno,
mogla sam cak i takva snizenja da samo razgledam,
jer recimo, suknja koja mi se dopala u Armaniju je pocetne cene 390 eura, pa je snizena 70 %, ali za moj dzep je i 100 eura za suknju previse  :girl_sad:

uz pazljivo i pomno trazenje moze se naci i ono sto je iole dostupno, ali vise za muskarce nego za zene  >:(

recimo, debeli je isprobao neke patike u Ralf Lorenu, bile su zaista povoljne, oko 30 eura, ali su imali broj koji je manji od onog koji nosi, pa je pokusao da glumi pepeljuginu sestru i na kraju odustao od kupovine  :lol:

tu sam recimo bila voljna da kupim sebi jaknu zimsku za 99 eura, (snizenu sa 400  :blink: ), ali nisu imali XL, a svi znamo da sam poslednih par godina krava koja staje samou sator  :shout:

Posle par sati tapkanja i divljenja na raznim mestima,
moj skor je bio kisobran u Oliveru i tasna u Marc O'Polu i od mene za ovaj obilazak dosta.  :lol:

Debeli je kupio Crocksice papuce za po kuci (sa 89 na 24 eura) i zimske cipele koje su vise nego slatke za 30 eura.

Ja sam se mozda  zeznula sto ne kupih u radnji Tchibo cizme, prevrnuta koza, unutra krzno, dole sirova guma za 15 eura (prodaju kafu, ali imaju i simpaticne odevne predmete  :rofl:),
ali realno cizama imam dovoljno, pa da ne gomilam zalud,
mada za te novce su stvarno mogle da se kupe, makar bile i visak.

Culi smo dosta ljudi koji govore nas jezik i vuku pune kese .

Mi nismo bili u toj kategoriji  :lol:

Svakako zanimljivo iskustvo i gomile fenomenalne garderobe na jednom mestu  :girl_in_love:

Flochmarkt - ili kako sam se cenjkala na buvljaku

Ja volim da odem na buvljak bilo gde da odem, pa nisam ni ovaj put propustila priliku.  :girl_haha:

Naravno da ima sveg i svaceg, od banalne starudije do divnih skrivenih komada koje retko mozes naci u regularnim radnjama.

Debeli se uparkirao , zapalio cigar , ostao u kolima i rekao:
- Javi kad zavrsis  :lol:

Kad me posle dva sata video sa lampom od pola metra u rukama i 4 slike, bio je na ivici secera i vode  :rofl1:
I procedio kroz zube: - To cemo u TVOJ kofer  :lol:

Nekoliko dana kasnije, i sam je izasao iz Ikee, sa garnisnama , koje su mu se "eto bas dopale"  :rofl:

Mogla bih da vas jos davim, ali da ostavim nesto i za sedeci put...

Imali smo jos planova za obilaske, nije se ovaj put uklopilo, a ni stiglo...

O Nemcima i navikama i urednosti, ali i o hladnom nastupu i "ogranicenosti" (ovo shvatiti vrlo rastegljivo)...neki drugi put  ;)
Imamo more fotografija, ali da vas ne davim  :innocent:
Odabrah ono sto bi moglo da docara vidjeno...

Kako god, nama je bilo lepo  :love32:

ali ipak, svuda podji, kuci dodji  ;)

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

Predivne su vam slike Una, pratila sam vas i na FB svih ovih dana.  :girl_in_love: Posebno mi se sviđa Tibingen, presladak je gradić.  :girl_in_love:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Unabebili

Quote from: Lani on February 26, 2014, 08:54:23 AM
Predivne su vam slike Una, pratila sam vas i na FB svih ovih dana.  :girl_in_love: Posebno mi se sviđa Tibingen, presladak je gradić.  :girl_in_love:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

joj, da , skroz si u pravu...menjam...(nama je to interna zezancija u kuci, pa sam izgubila osecaj odakle je poteklo)
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Margarita

:girl_in_love:
uzivala u citanju i fotkama, zasluzeno divan odmor za vas :)

Lani

Mirka

Toliko je sve lepo i sve to tako sjajno predstaviš i objasniš da morate što pre da odete na novi odmor.  :kiss1:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

gasha

Divan opis. I slike
Sve izgleda kao u bajci :love32:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

:girl_in_love: :girl_in_love: Divno, divno
Dok sam citala, prosto sam cula zvuk dusevnog loma sto ipak nisi kupila one cizme u Tschibo  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

disco2000

kalimero

prelepo  :girl_in_love: a posebno \tibingen  :girl_in_love: :girl_in_love:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

moma

omg ritter aport
ana bi svisnula od srece
oooomiljena joj cokolada

Ira

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

Dacko

Super je putopis, vas dvoje lepo i srećno izgledate, a prva slika mi je divna. :girl_in_love: