Main Menu

a mene interesuje :))))

Started by monochrome, March 04, 2014, 10:56:07 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Mislim da mono formira pitanje na osnovu trendova u uk gde imas puno petogodisnjaka na treningu u odnosu na srb gde ces najdalje videti trogodisnjaka. I sto jes jes malo je i to :lol:

Elanor

ozbiljno, ti petogodisnjaci onda ne idu u skolu/obdaniste? to sve mame cuvaju kod kuce?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Elanor

ovde su jaslice do 3 godine, skola moze da pocne od 2,5 (vrtici su u sastavu skola). jaslice su skuuupe, skola je besplatna. u skolu ne mozes u pelenama, niko se tamo nece baktati oko toga. racunica je prosta :) i 99% dece je utrenirano do treceg rodjendana.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Tom je prvi razred puni pet i u pelenama je. Preko dana nosi pull ups. Sumnjam da i ovde nekog briga za to ali opet ne znaci da toga nema.
S druge strane Immy je u vrticu full time u pelenama zajedno sa gomilom trogodisnjaka u full time pelenama.
Kazem ovde. I sve je ucestalija pojava prtogodisnjaka u pelenama

Elanor

to je onda samo do sistema. ovde su od trece godine pelene zabranjene (ukljucujuci pull ups), osim za popodnevno spavanje (koje postoji samo prve godine vrtica i tada stavljaju pelene onoj deci koja ne mogu da kontrolisu mokrenje u snu).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Bas zato rekoh da je mono formirala pitanje na osnovu trenda u uk

AnaK

Ma i s 5 im ne upada u šolju, realno. :lol:
Janko 23.7.2002.

cici

Glitter

Upoznala sam jednog takvog :lol: nihe se zavrsilo pozitivno :rofl:

cici

kalimero

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

lepo rekla fina, kakva tema  :rofl: :rofl: :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

cici

Pa utvrdili smo velicinu obuce sad moze dalje :rofl:

monochrome

maj gad :lol: :lol: :lol: :lol:

cuj glitt...i ovde bi po nekim pravilima deca od 3 pa nadalje trebala biti ozbiljna po pitanju toaleta, tj. roditelji bi ih trebali dovesti u fondation stage u gacama, ali vraga...to se vazda ne ostvaruje, na veliku muku uciteljica :girl_haha: :fool:
u stelkinoj prvoj skoli su se cudili kako je stella samostalna, kako obavezno pere ruke prije jela, nakon toaleta, igranja vani...kako slozi igracke nakon igranja i moram priznati...nije bila jedina...tacno se secam, da su takvi bili jod dvoje...jedna mala plavusica i jedan mali indijac...mislim, ono...nisu bili sa 3 godine k'o da im je 3 meseca...

Glitter

Ma ja sa misljenja da ovde roditelji imaju vise problema da puste decu da se osamostale nego sto deca nemaju sposobnost