Main Menu

P(B)RAVO ZA MAME

Started by linga, March 06, 2014, 10:24:19 PM

Previous topic - Next topic

linga

Drage moje, da vas obavestim o jednoj kampanji koju moje udruženje sa još dva druga, organizuje, a koja će vam možda biti interesantna, jer se ovako ili onako tiče velikog broja žena.
Elem, radi se o isplatama nadoknada za porodilje. Sadašnji zakon tera poslodavce da uplacuju nadoknade zajedno sa platom, a onda čekaju refundaciju koja kasni bar nekoliko meseci. Mali broj poslodavaca poštuje, pa žene uglavnom ne primaju redovno, tamo gde su poslodavci nekorektni ne primaju celu, ili ne prime uopšte platu.
Mi zato tražimo promenu Zakona o fin. podršci porodici, kako bi se plate tokom porodiljskog uplaćivale direktno na račun mame, kao na primer kod roditeljskog dodatka. Time bi iste pare bile izdvajane ali bi stizale na vreme, poslodavci ne bi kreditirali državu ako su redovno uplaćivali, ni zakidali porodilje.
Skupljamo 250 trudnica i mama iz Srbije da priča svaka sa po jednim poslanikom (jednog dana kad se konstitioše Skupština., zeznuše nas sa izborima  :rofl: ) a lobiraćemo svim mogućim drugim kanalima.
Kampanju počinjemo simbolično na 8. mart  :lol: jer zaista tako ovaj praznik treba da se obeležava, isprede Skupštine u 11 sati. Kačićemo veš  :D ovih dana smo to po gradu radili, simbolike radi.

Više info o celoj priči imate http://www.roditelj.org/2014/03/06/mame-nisu-same/ i na strani http://facebook.com/pravozamame. Mnogo bi mi značilo ako ove priče i info tokom kampanje podelite, a ako neko ima ludu želju da se uključi ili zna neku mamu koja bi to uradila, onda je to sjajno.
Ako vam padne na pamet neka normalna firma (a da nije iz BG) koja je plaćala regularno svoje porodilje, a koja bi se priključila kampanji tako što bi nam "delegirala" porodilju i (nije obavezno) donirala jednu  minimalnu bruto platu, bila bih vam takodje zahvalna.
Eto!  :kiss1:

Finalina


Margarita

:good:

jesi li ovo ti na radio laguni? :)

linga

Jesam :) snimano je juče.
Sad je bilo na radiju studio B.


Summer

videla sam te juce na rts-u, u jutarnjem dnevniku  ;)


David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

linga

Aaa, onih pola rečenice koje su mio izvukli iz konteksta  >:( priča je trebalo da bude o roditeljima koji nisu dobili rešenja o umanjenju  a vrtici ih teraju da placaju punu cenu. RTs...

Summer

To je njihova standardna praksa. Meni su isekli jednu recenicu iz sredine kad je bilo ono trovanje i samo nju pustili, zvucala sam kao totalna budala. Ti si lepo izgledala  ;) :kiss1:


David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

linga

Drage žene, bilo bi mi drago ako bi želele na društvenim mrežama da podelite ovaj spotić poziv neobičnog imena :P
Stvari se zahuktavaju, i potrebno nam je još žena, da bi pričale s poslanicima "jedan na jedan".
https://www.youtube.com/watch?v=yM_kzt_wHtQ