Main Menu

muski vs. zenski poslovi

Started by kalimero, March 07, 2014, 02:03:12 PM

Previous topic - Next topic

Margarita

Glitt, vojska rules :good: :D
e, podseti me lani, ves masinu uglavnom ja punim, nemam poverenja u njegove kriterijume :lol:

Xe

Quote from: Lukina mama on March 07, 2014, 04:30:31 PM
mi smo nekako cudan spoj, popravke, sklapanja i elektronika su moja area, muz apsolutno nema pojma niti zelje da se bakce oko toga, a to je nekako gledano kao"muski posao"  mm ubaci ves da se opere, usisa, pocisti....ali u kuhinju na zalazi  :girl_haha:
I kod nas je slicno, sem sto je naucio da kaci police, busi i tako to, veoma je precizan dok bi kod mene sve bilo brzo i nakrivo  :girl_haha:
Moji roditelji su sili oboje, tata bolje jer je njegov deda sio, pa su naucili, on i usisava i baca djubre i ide u kupovinu, dovrsava ruckove, pere sudove. Isto i MM. Jedina podela je sto sam ja iskljucivo zaduzena u kuci za tehniku, a on za masinu za sudove. Sto mu je to fiksacija, ne znam, ali ga drzi od pocetka  :girl_haha:
Ostalo kako ko stigne, osim peglanja, sto radim ja jer tako odmorim mozak. On trese tepihe (svake nedelje, zbog dlaka) i usisava, brise prasinu i riba kuhinju, ja ribam kupatilo i podove i brisem prasinu (donje delove)  :girl_haha:
Ne usiva, ni ja se ne pretrzem. E, da, ja sijem, kad se setim, on cisti za mnom konce  :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

moma

moja je kuhinja i kupatilo, njegova auta i sve popravke
voli da  majstorise svasta
zna svasta da pravi i popravlja
cesto pomogne i u kuhinji i svuda
jedino ne pegla
osim kad sam ja lezala

gasha

nemamo podelu, ali uglavnom je kuhinja moj deo,
on sve hoce da radi ali radi traljavo, zato Roza uglavnom cisti
oko dece je super, sve brine i vodi racuna
deca najmanje rade po kuce, a D bi i imao vremena , ali je i on neuredan  :shout:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

senka

veš je apsolutno moj, auto, struja i tehnika su njegovi
sve ostalo radi onaj ko ima više volje
on je uspešniji u kulinarskim delima, ima i dokaz zato - prvo mesto na banjičkoj gulašijadi  :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

treba ih nauciti da znaju sve, pa nek se odluce tokom zivota kakvu ce podelu da naprave  ;)
i decaci i devojcice  :girl_haha:

kao dete odraslo u porodici gde majka kad izadje iz kuce, a pravila je za mog oca knedle sa sljivama, na istim a ostavi poruku: "ako budes sam uzimao, ovo su knedle i jedu se sa secerom"  :lol: ,
nekako sam se svikla da postoji podela na muske i zenske poslove, ali nisam striktno resila koji su to  :rofl:

podela u kuci namuslovno receno postoji , ali nije sveto pismo, da tako kazem

uglavnom , moja je kuhinja, ves, sivenje
njegova smece, popravke, kola, popravci i registracija
nabavka nam je zajednicka

u poslednje vreme, vidim da se i debeli  masi da opere sudje  :blink: :blink:, cesto uzme da usisava, ubusio je sve slike  :girl_haha:, popravio svasta

valjda zato sto sam ja sve manje i manje u kuci zbog salona, pa sad imamo oboje obaveze van kuce

dok sam radila u kuci, stvarno nisam dala da radi ista sto sam mogla ja
nekako mi nije bilo fer da posle smene od 12 sati sam sebi sprema klopu, pere sudje i kaci ves  :hm:

Naucila sam da radim sve , umem savrseno da prezivim sama, ( umem da krecim, da zamenim licnu, da registrujem auto, da zamenim gumu na istom ( !), da zamenim slavinu (!)
veoma sam ponosna na sebe zbog toga, ali sam srecna sto to ne moram da radim ja  :girl_haha:

jedna od stvari koja me izbezumljuje je kad debeli udje u kuhinju i pocne da sugerise ili da mi se mota iza ledja  dok ja radim ( a nema "one" namere  :lol: )

ili udji i uradi sam ili izadji, lezi ko svaki ispodprosecan muskarac ispred tv-a sa daljincem i gledaj fudbal

zvocanje ili sugerisanje ne podnosim  :rofl:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

martina

u mojoj kuci samo ja peglam
s tim da mecine kosulje nosimo na pranje, tako da je vecina stvari za peglanje moja. a i ja peglam ljeti samo, otprilike, kad nosim stvari koje se peglaju

jednom sam pokosila travu. snijeg sam cistila. sad ciste luka i martin najcesce. i kose travu. meca uglavnom oko auta

sto se ciscenja tice - meca ne cisti.... osim garazu

kuhanje - dijelimo.

sto se djece tice ne sjecam se da je titi ikad kosila travu ili snijeg. ostalo ne pravim razliku, s tim da titi najmanje ulovim u kuci da nesto uradi.

ona hoce da pravi kolace i to...

ves isto uglavnom ja perem.... neki dan me je meca ( koji inace stvarno ne dijeli poslove) pitao kako se nesto pere na masini koju imamo vec bar 3-4 godine.... tu skontam da jos nikad nije u njoj oprao ves... sto me jeste zacudilo....

kucu smo renovirali zajedno, ja volim da radim tako po kuci, sklapam ladice iz ikee i to

da, kad je titi bila beba "nase" starije zene su se stalno razdusevljavale kako joj meca mijenja pelene
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Praslin

Kod nas je pure feminism  :lol:

Ne verujem u podele i ne učim dete tome. Jednog dana, neka se on i njegova žena/devojka dele kako hoće, ali on mora prvo da nauči da živi sam i da sve oko sebe radi, pa onda može da živi sa nekim.
Vid  zna od svega po malo: zna da ispeče kajganu, da napravi mafine i čak zna neku osnovnu čorbicu da skuva. Zna kako se uključuje mašina, ali ga još nisam učila da sortira veš, mada ću ga naučiti. Povremeno mi pomaže u čišćenju i prostoranju veša.
Peglu m u ruke nisam davala, jer je se i ja slabo hvatam  :lol:

Od pokućnih poslova - ja više čistim, mm više kuva, ja se bakćem oko veša, on ide u nabavke, ali to ništa nije ekskluzivno, odnosno može da se desi i da se zamenimo ako je onaj drugi zauzet. Ravnopravnost na delu  :diva:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

vojka

Kod NAS je malo specificno jer mm nije tu
Ali kad jeste ume da skuva ono osnpvno, supu iz kesice, isprzi neko meso,
Ves ce prostrti I baciti djubre Ali moram da ga zovem da ga podsetim
Decu ce obuci, nahraniti I odvesti slika/jaslice
I stvarno ga Nisam ja razmazila  :rofl: po tom pitanju
Oduvek je bio takav I kad je ziveo sam
On te "sitnice" Tipa djubre prljav ves sudove I slicno ne primecuje  :lol:
Posto ne zelim da bas sve radim, povremeno pristupim odredjenim taktokama  :rofl:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Dacko

U moj delokrug spadaju kuvanje, punjenje veš-mašine i organizacija svega i svačega. Niti volim kućne poslove niti imam smisla za njih, pa za krupnija čišćenja platim nekom, a sitnija kao što su brisanje prašine i usisavanje obavlja muž, koji ide i u nabavku.

cici

Vojka verujemo ti a i jos se secamo vesa u masini :lol:

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Urbana

Kod mene je sve isto kao kod Une i Martine sa onim martininim akcentom na peglanje i pelene i uninim sugestijama u kujni.....i uzasno me nervira pomaganja kad mi nije potrebno.....a i sam koristi izreku... Nije pomoc da nekom pomognes kad hoces, vec kad mu je potrebno. .... ali omakne se i njemu ko svakome....a ja se uzdrzim da ne sizim iako me strasno, strasno nervira.....valjda zato sto se i desava da kad mi treba pomoc bude neprimeceno.
A s druge strane mi smo zene takve...nije nam lako ugoditi...i od viska i od manjka nas boli glava, a nikad nam nije potaman.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

maxic

Kuhinje je oslobodjen, ciscenja prilicno ili bar povremeno, jer on prosto ne vidi stvari kao ja, pa u zavisnosti da li mi se raspravalja ili ne, ostalo je sve i muski i zenski posao.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/