Main Menu

Ortopedske cipele

Started by stacka, March 25, 2014, 09:20:58 AM

Previous topic - Next topic

linga

Quote from: stacka on March 25, 2014, 10:07:53 AM
Ova u DZ je bila u fazonu krece lepo vreme nemojte sad da uzimate nego cekajte jesen :hm: pa sta cu da cekam da bude jos gore, ne kapiram, al' ajde. Svakako cemo prvo da vidimo za vezbe a onda i ovo.
Moracu da pocnem da igram loto ne vredi :lol:

Zato što da bi bilo efekta one moraju da se nose dugo, dugo, a ionda je problematično. Mi smo odustali Jani posle neke dve godine, ide na karate, ona nema doduse ravno stopalo nego valgus pete koje se ispravljaju polako kako joj jacaju misici.
Aleksa ima i ravno stopalo ...

senka

kod valgusa i varusa pomažu i masaže stopala, vežbe i pritisak na određene tačke

istina, u prvoj godini su najbolji rezultati, jer su kosti stopala još uvek dovoljno meke da sarađuju
nama su longete pomogle, desno stopalo se skroz ispravilo, levo delimično - kod obe

ne treba gubiti vreme, što su stariji sve teže ide
:bighug:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

monochrome

Quote from: Elanor on March 25, 2014, 10:58:11 AM
mono, ovo je nase iskustvo: ovde je sve, ama bas sve ok ("pa u cemu je problem sto ima x noge, zdrave su i iste duzine"), u beogradu je sve katastrofa ("majko, sta ste do sada cekali!"). istina je negde izmedju. i da, definitivno je u hrvatskoj odvedi kod ortopeda.

pa jeste tako...e sad...ne znam vise ni sama sta da o tome svemu mislim...kod nas tamo specijalne prve cipelice, pa da drze nogu, pa zglob...ovde to nikako...sto vise slobode, po mogucnosti bosa noga...
ja sam bila ko mazga za to stopalo, a onda i spec. kaze ok je to...meni to ne izgleda 100% ok...kad se osvrnes po gradu, dosta devojcica ima takva stopala...odvescu dete kod ortopeda u cro...

Blue

Quote from: monochrome on March 25, 2014, 11:38:41 AM
...kod nas tamo specijalne prve cipelice, pa da drze nogu, pa zglob...ovde to nikako...sto vise slobode, po mogucnosti bosa noga...

meni cista logika nalaze da treba da je stopalo sto vise boso, da je zdravo hodati po neravnom. a da prve cipelice budu sa savitljivim djonom i bez specialnih ulozaka da bi se nogica sama razvila. nije prirodno hodati u oklopu od cipela. po tome podrzavam "ove ovde" u tom pogledu.  :good:

a inace, sto se ostalih stvari tice, sve je ovako kako elanor kaze.  :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

monochrome

Quote from: Blue on March 25, 2014, 01:34:45 PM
meni cista logika nalaze da treba da je stopalo sto vise boso, da je zdravo hodati po neravnom. a da prve cipelice budu sa savitljivim djonom i bez specialnih ulozaka da bi se nogica sama razvila. nije prirodno hodati u oklopu od cipela. po tome podrzavam "ove ovde" u tom pogledu.  :good:

a inace, sto se ostalih stvari tice, sve je ovako kako elanor kaze.  :lol:

pa i meni je to logicno blue, ali evo vidis...

Glitter

ja sam pristalica kvalitetne decije obuce, kvalitet vuce i cenu. Iz iskustva znam da pasivno ispravljanje ne vredi mnogo bez redovnih vezbi. Malac ima ravno stopalo, ali ja nisam zabrinuta

Blue

ja se nadam da smo svi ovde pristalice kvalitetne decije obuce.  :turpija:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

monochrome

Quote from: Blue on March 25, 2014, 03:24:36 PM
ja se nadam da smo svi ovde pristalice kvalitetne decije obuce.  :turpija:

apsolutno :girl_haha:

Elanor

neki od nas bili cak fanaticni po tom pitanju :-[
srecom pa me proslo, porasla deca :rofl:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

monochrome

Quote from: Elanor on March 25, 2014, 03:50:14 PM
neki od nas bili cak fanaticni po tom pitanju :-[
srecom pa me proslo, porasla deca :rofl:

da, da :girl_haha:

Glitter

meni sad njegova obuca najmanji izdatak, patike po 15£, kad se samo setim ciciban cipela na 6 nedelja a cena bar 50 evra po paru

monochrome

Quote from: Glitter on March 25, 2014, 03:55:38 PM
meni sad njegova obuca najmanji izdatak, patike po 15£, kad se samo setim ciciban cipela na 6 nedelja a cena bar 50 evra po paru

istina...u tim prvim godinama se bas potrosi na obucu, a i rastu ko iz vode...sad se to sve polako vec svodi na konacan broj...valjda :lol:

Margarita

Quote from: Glitter on March 25, 2014, 02:24:36 PM
ja sam pristalica kvalitetne decije obuce, kvalitet vuce i cenu. Iz iskustva znam da pasivno ispravljanje ne vredi mnogo bez redovnih vezbi. Malac ima ravno stopalo, ali ja nisam zabrinuta

potpis :good:
nama su objasnili da su cipele bitne da drze stopalo kako treba da bi ostatak tela bio OK, jer stopala uticu npr. na drzanje kicme
ono sto smo mi primetili - otkako je poceo da nosi ortopeske cipele, prestao je da se zali da je umoran i da ga bole noge u nekim duzim setnjama npr.

Glitter

ja i dalje imam trip da malac ima bas malu nov=gu za uzrast i visinu, citav ovde vasu deccu tog uzrasta otisli na 36, 37, 38 velicinu cipela, ja vec dve godine kupujem 33.5, 34.. Mada kad malo bolje razmislim nema na koga da bude prenogat, ja sam 38,, otac mu je za preko 2m visine 43, moj otac nosi cipele broj 39/40. Bem li ga

Margarita

Petru smo u oktobru kupil opanke za folklor broj 34,5 a u decembru patike br. 36 :crazy: tako da nemoj da brigas :friends: