da li bi se preselili zbog karijere vasih partnera i da li bi oni zbog vase?

Started by monochrome, April 04, 2014, 10:28:19 AM

Previous topic - Next topic

Finalina

nisam bila u situaciji da svi zajedno nesto menjamo, odlazimo, iseljavamo se, cak ni na privremeno ... takvi su nam poslovi ...jedino smo mm i ja bili u situaciji da on na pocetku braka ode sa UN u Afriku i nije otisao, nekako smo to tako gledali da smo hteli da budemo zajedno na pocetku jer smo prvo dete brzo dobili, ali bili smo i svesni da za dugoročno ukidamo neke dobre perspektive... subjektivno, nije bila losa odluka, ali objektivno sada bi nam bilo lakse :lol: , ako se razumemo

Quote from: Dada on April 04, 2014, 11:33:34 AM
Ja jesam, ostavila siguran i perspektivan posao i fakultet na koji sam se taman bila vratila. Ne kajem se mada sam je jedina koja je tu izgubila, srecom njih cetvoro nisu a i rijesili smo neka zivotna pitanja koja u suprotnom ne bismo :innocent:
imala bih ovu logiku tj da za sve njih bude bolje u nekim razmisljanjima unapred, ako se resavaju neka vazna stambena i finasijska pitanja za duži period

Blue

ja bih se preselila sutra, samo da ne moram da radim  :lol:

i da promenim ovu dosadu od zivotne i radne sredine  :rofl:

od onih sam koji uvek misle da je bolje da se kajes sto nesto jesi uradio, nego da nisi. uz to i volim da upoznajem druge zemlje. i volim promene. super mi je sve to.

Quote from: Xe on April 04, 2014, 11:27:38 AM
Da, ako bi nam to značilo ozbiljan boljitak u materijalnom i društvenom smislu. Ne, ako je predaleko

Xe, ozbiljan boljitak u drustvenom smislu (a pride i materijalnom, u isto vreme) je po mom misljenju nemoguc u evropi (tj. nigde gde nije predaleko). dakle, to mi je otpilike SF, jedino da odete na neke dobro placene postiplomske studije (mada sumnjam da to postoji u evropi), pa onda zurke, zabave, itd. svi su se nesto umrtvili, pogotovo po zapadnim zemljama  :crazy:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

martina

sad trenutno ne

meca je neko rijeme radio u edmontanu prije par godina, i nije nam padalo na pamet da se selimo... jednostavno djeci je zivot ovdje, i to sve je bilo zamisljeno kao commute... ja u edmontnu stvarno ne bih zivjela, iz milion razloga, a ni meca... tako da je jednu sedmicu radio tamo, drugu od kuce...

kad su djeca bila mala, adio je u bostonu neko vrijeme, nekuh pola godine. isto je pocelo kao commuting, ali u neka doba smo poceli da razmisljamo o selidbi i cak krenuli i da planiramo, svidio nam se grad... medjutim, to nije ispalo
nekako, tad su djeca bila mala, ta selidba na njih ne bi uticala uopste i to nam je bilo ok.
nisam nesto posebno nesretna sto se nismo preselili, mada mislim da bi nam bilo ok i da jesmo.
a i nisam sigurna koliko bi to bas bilo zastalno

nama je to nekako non-issue, jer za nas posao toronto je u sustini "the" place u kanadi, ako igdje ima posla, ovdje ga ima. ali ima tih situacija kad u mjestima tipa edmonton treba ljudi koje oni nemaju, pa placaju dobro da se dodje. ali nije to nikad nesto s idejom da se preselis.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Blue

iz ovoga bi mogla da se izrodi i tema "da li bi voleli da vi i partner zivite tj. radite u razlicitim gradovima tj. zemljama"  :turpija:

NikkiL

Ja sam se selila i selila i menjala svoj zivot iz korena u vise navrata...mislim da se te odluke lakse donose kada nema dece ili dok su deca jos mala pa nisu u skoli.

Sa druge strane nije bilo dobro sto sam stavljala prioritet na karijeru mm a ne svoju, to se nije ispostavilo kao dobra odluka, ali ko je mogao da zna....a opet ne bih uradila nista drugacije jer prosto moj mozak funkcionise partnerski. On sa druge strane nikada nije hteo da krene za mnom tamo gde je meni bilo OK i oko toga su uvek iskrsavali problemi, i na kraju zato smo i ziveli tako kako smo ziveli...

Mislim da u odnosima gde postoji istinsko obostrano partnerstvo i svest o zajednistvu tako nesto zapravo nikada nije problem jer je suština odnosa biti zajedno. Tamo gde stavljamo potpuni prioritet na sebe čak i onda kada to nije logično treba da se zapitamo da li je ta razdvojenost samo izgovor...odnosno da li podsvesno donosi olakšanje...

CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

vojka

Deca I ja se nismo selili za mm-ovim poslom
Iz vise razloga jer ne bi mogli da zivimo samo od nkegove plate
Drugo on menja mesto rada svako malo
Trece, on radi istovrrno u vise mesta, tako da I tamo gde mu je primRno radno mesto nije vise od par Dana nedelkno
U slucaku nekog posla Koji bi bio na sigirno I duze sa dobrim primanjima, verovatno bih dala orkaz I preselili se
Za njega Nisam sigurna, u teoriji kaze da bi, Ali za praksu Nisam sigurna
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Finalina

Quote from: Blue on April 04, 2014, 02:55:37 PM
iz ovoga bi mogla da se izrodi i tema "da li bi voleli da vi i partner zivite tj. radite u razlicitim gradovima tj. zemljama"  :turpija:

ooo da ;D

Xe

Može tema. Ne bih volela. Dugo sam živela sama, neću opet dok ne moram  :lol:  (To je ona priča kad Ciganin i Ciganka razgovaraju o tome ko će koga da nadživi, pa ona kaže: "Ako neko od nas prvi umre, ovoliiiiki ću spomenik da ti podignem"  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Ja povremeno tvrdim da moreplovci, na prekookeanskim plovidbama, imaju najbolje brakove  :turpija:
Janko 23.7.2002.

maxic

Jesam i opet bih. Kad sam prevalila 2x sad vidim da je to zapravo super iskustvo, jedino mi je od logistike muka. Koliko god sa sam onda pricala, da ce me samo s nogama naprijed iz ove kuce izvesti, sad bih razmislila, a ni razmisljala ne bih da je gdje toplije. Za koju godinu, znam da ce biti teze.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Lani

Ne bih volela, prezirala bih svaki dan takvog aranžmana, kolika god da je materijalna satisfakcija.
Neke stvari se ne mogu kupiti novcem, tipa da ne možeš da gledaš svoju decu kako odrastaju (ako pretpostavimo da je muž taj koji je odvojen od dece, što je uglavnom slučaj).

jel

Nema sanse da bih zivela razdvojeno od mm  :turpija:
Nema sanse, mnogo mi dobro, previse bi nedostajao I meni I deci

A pratla bih ga - da, ako se sklope k9ckice, da
da :music:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Dada

Quote from: maxic on April 04, 2014, 08:43:13 PM
Jesam i opet bih. Kad sam prevalila 2x sad vidim da je to zapravo super iskustvo, jedino mi je od logistike muka. Koliko god sa sam onda pricala, da ce me samo s nogama naprijed iz ove kuce izvesti, sad bih razmislila, a ni razmisljala ne bih da je gdje toplije. Za koju godinu, znam da ce biti teze.

Vidi se da se druzis sa mnom ;D Jos da ces me poslusat' i krenut' u akciju ubjedjivanja :girl_haha:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.