Main Menu

London calling

Started by gasha, April 23, 2014, 04:19:08 PM

Previous topic - Next topic

gasha

Posle dugog planiranja, jer uvek je falilo vremena i zivaca za vizu,odlucismo da odemo na ostrvo. :)
Prvo putovanje avinom, koje nije agencijski organizovano, pa jos nas niko nije cekao na aerodromu, je unosilo veliko uzbudjenje. Posle mnogo godina onaj osecaj samostalnog snalazenja u nepoznatom gradu  :girl_in_love:

Isli smo i odseli kod mog dobrog prijatelja koji je vec 20 godina tamo. To nam je olaksalo mnoge stvari i dalo jednu novu dimenziju turistickom putovanju.

ulica u kojoj smo bili, mirna , sva u cvetu tresnje, divan pocetak

svaki dan je bio sunacan, a prvog dana smo odmah obisli najvaznije
London eye, Parlament, Big Ben i Westminster Abby

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Zumbulica

Gasho, kao ostvarenje sna  :girl_in_love:
Ocekujemo jos  :clap:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dada

Gasho, divno  :love32: :clap:

A ti i licis na Engleskinju :girl_haha:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

gasha

To vece smo imali setnju South bankom, ili juznom obalom Temze, koja je bila ziva, jer je subota vece. Mnoztvo mladih ljudi na ulicam, devojke u stikletinama kao i kod nas, svuda grupe mladih ljudi spremnih za zabavu i mnostvo turista. Taj prvi pogled , prva setnja nije ostavio neki poseban utisak, verovatno sam bila umorna od puta. Najlepsi dozivljaji tek slede.

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

bubi

gasha

Saobracaj je naopak, nisam uspela sasvim da se snadjem sa prelazenjem ulica u potpunosti, uvek sam mahinalno gledala levo umesto desno, iako na svakom pesackom prelazu pise look right.
Metro i autobusi idu savrseno, brzo se svuda stize, mada smo i mo bili smesteni veoma blizu parlamenta.
Gradje pun malih restorana i barova u kojima moze na brzinu da se jede, i svi stalno jedu. Nalazenje sa prijateljima na rucku, veceri je sinonim za nase , ajmo na kafu. To je nacin druzenja. Kafe su slabije od nasih, sarbucks i slicni lanci , ali to nije moja omiljena kafa. Yato sam ja ujutru dan pocinjala turskom u stanu.

Sledeci dan, nedelja ujutru, isli smo u Westminster abby, na liturgiju, sa horom, i nju obisli iznutra.Savrsen dozivljaj  :girl_in_love: :girl_in_love:
a posle je bio Londonski maraton, koji nam je omogucio stenju gradom bez automobila

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

gasha

Posle smo obisli Kovent garden, umetnicku cetvrt, i njihovu pijacu. Tu zabavljaci svih vrsta yabavljaju ljude po ulicama, mnostvo malih prodavnicama sa rucno pravljenim stvarima, od nakita, namestaj, pa do hrane , kolaca i kozmetike. i sve je preskupo.
Nama se najvise dopala grupa umetnika , koji su sa celim orkestrom idestrah operskih pevaca izvodili najlepse arije, pravo uzivanje.Tu smo se najduze zadrzali , a onda i rucali u jednom restoranu, u blizini.

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Mirka

Ja uopšte nisam shvatila da si išla sa tm-om, mislila sam da si u Engleskoj sa drugaricama  :girl_haha:
Divno je, divno, i sjajno izgledate i baš je sve  :love32:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Margarita

gasha

nedeljna setnja po Hide parku, i gomila setaca i turista. Neobicno lepo vreme izmamilo je sve napolje, i naravno odmah mi je pala u oci na ovom forumu , pojasnjena mi situcajija, bosonoga i gola deca u fontanama, dok ja imam jaknu i sal na sebi  :rofl:
svi su bosi, u kratkim rukavima, a deca u fontani minimum do kolena

Uopste primetila sam da pravila u oblacenju nema, nikakv :rofl:ih , pa cak ni vremenskih, jedni do drugih u metrou sede zena u japankama i zena u bundic :rofl:i. I mislim da sem zena u City/ju niko drugi ne nosi carape, najlonke. Ili su debele grilonke ili ih nema.
Sve rase su svuda, mnostvo muslimanki zamotanih glava, koje rade na kasama, cak i crnih nindzi, ali one su uglavnom kupci, japanci, kinezi, indusi, pegavi plavusani....... sve . To je za mene bilo vema interesantno.

U hajd parku, u jednoj basti, veverice napadaju, otimaju hranu iz ruku, srecom nismo jeli  :girl_haha:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

disco2000

Glitter

Predivno  :girl_in_love:
Sad ti je malo jasnije zasto ja toliko volim Englesku, a na saobracaj se naviknes... Nekako :lol:

Glitter

Ja sam ove turisyicke veverice vidjala po Vasingtonu, nisu stidljive :love32:

gasha

Od ponedeljka smo krenuli po muzejima, naravno nismo ni deseti deo obisli. Prva dva dana smo isli u Nacionalni muzej i Muzej Viktorija i Albert, ali smo posle odustali od tih prevelikih muzeja jer se u njima moze provesti 10 dana opusteno. Tako da smo tu pogledali najzanimljivije, a ja sam najvise uzivala u Sekspirovom  Globe teatru, koji ima i muzej i turu sa obilaskom, tu smo se zadrzali oko 4 sata  :blink: :blink:

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Lukina mama

divne slike, lep putopis  :girl_in_love: vas dvoje ste mi mnogo slatki  :love32:

Luka ,09 April 2005