Main Menu

Bele laži

Started by senka, April 28, 2014, 02:14:36 PM

Previous topic - Next topic

senka

Andrea im je veoma sklona.
Malopre se čula sa drugaricom iz razreda i kad joj je dosadio razgovor kaže "E moram da idem da popijem lek" - što nije tačno
Kad joj se ne ide napolje ili kod nekog kaže - ne da mi mama ili moram da učim/sređujem sobu...
Kad joj se ne sviđa nečiji ručak (moja sestra, sveki) ona mulja, odugovlači...kaže lepo je. Posle meni kaže da ne može da ih uvredi

Koliko je sve to (bez)opasno? Kako da reagujem ili ne?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Deda

To nisu lazi, to je snalazljivost i svaka cat sto ume u tim godinama da se snadje , ja nekad i dan danas ne umem   :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Zumbulica

Ja bih reagovala samo u smilu da se smanje na razumnu granicu, ne da se potpuno eliminisu, jer mislim da su u minimalnoj dozi zdrave i imaju zastitni karakter.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Finalina

zanimljivo :think: primetila sam to kod neke dece, ne kod moje (do sada) , ali nisam nesto produbljivala razmisljanje na tu temu... malo sam i pricala sa mamama te dece jer nije to bilo nesto bas bas problematicno, a jeste primeceno...

popricaj sa njom, ponudi joj neku ideju kako da kaze NE ili odbije razgovor i poziv bez tih izgovora, ne znam kako da ti objasnim, ali uvek mogu da kazu istinu tipa "nemam vremena/ne mogu sada/ne ide mi se ...." i bez tih dodataka da nesto  :pleasantry: stvarno  :pleasantry:  treba da uradi

senka

ne znam...i meni je s jedne strane drago što je tako snalažljiva, što se trudi da ne povredi, uvredi...ali opet su mi laži
dobro, nikome ne škode...al nisam načisto
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Ja sam oduševljena njenom socijalnom inteligencijom  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Jedino bih probala da to 'lek', ili neko izmišljanje zdravstveno i 'katastrofično' izbaci(m). Umesto 'popijem lek' - treba mami telefon (ako je fiksni), zove me mama, bilo šta. Nekako sam za te 'tegobe' sujeverna, a i uvlače u drugu priču.
Janko 23.7.2002.

senka

Ona je u ovom trenutku zaista na antibiotiku, zato je to "upotrebila"
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Glitter

Fantasticna je :love32: sjajno je sto ume da se snadje i sto ne zeli da uvredi/povredi drugog ali jedna od zivotnih vestina svakako jeste i reci: ne, ne mogu, necu

AnaK

Aaaa, onda ni na to nemam 'zamerku', zaboravih da ukrstim info o streptokoku  :-[ samo sam se referencirala na to što si napisala da nije istina  :-[ :kiss1:
Janko 23.7.2002.

monochrome

Quote from: Finalina on April 28, 2014, 02:22:41 PM
zanimljivo :think: primetila sam to kod neke dece, ne kod moje (do sada) , ali nisam nesto produbljivala razmisljanje na tu temu... malo sam i pricala sa mamama te dece jer nije to bilo nesto bas bas problematicno, a jeste primeceno...

popricaj sa njom, ponudi joj neku ideju kako da kaze NE ili odbije razgovor i poziv bez tih izgovora, ne znam kako da ti objasnim, ali uvek mogu da kazu istinu tipa "nemam vremena/ne mogu sada/ne ide mi se ...." i bez tih dodataka da nesto  :pleasantry: stvarno  :pleasantry:  treba da uradi

:good:

martina

ja sve mislim ko anak

ja imam pravilo da nikad ne upotrebljavam djecu kao izgovor  :rofl:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

senka

Quote from: AnaK on April 28, 2014, 02:42:34 PM
Aaaa, onda ni na to nemam 'zamerku', zaboravih da ukrstim info o streptokoku  :-[ samo sam se referencirala na to što si napisala da nije istina  :-[ :kiss1:

ma mislim, nije istina u tom trenutku, izvinjavam se  :kiss1:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

cici

Da i ja sam tako protumacila, da nije istina u tom trenutku.I Sofija to radi, mene to nervira ali mi je ona rekla pa sta ne ugrozavam nikoga a necu da me smaraju.

Lani

Ja se slažem sa cicinom Sofi i mislim da nije nikakav razlog za brigu senka. :kiss1: