Main Menu

Organska hrana

Started by Lani, May 03, 2014, 11:14:19 AM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Ima i na Banjickoj pijaci tezga sa organskom hranom ali i meni previse lepo i vostano deluju svi proizvodi tako da nisam ni razmisljala, plus sto u ponudi imaju svasta egzoticno sto kao raste kod nas jos kao organsko  :crazy:
Moram reci da rado kupujem kod onih bakica koje donesu visak iz svojih basti, kruske sve skupa dva kila ni jedna nalik drugoj  :girl_haha: i sl.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

kalimero

zumbi, tako i ja.....ima na bajloniju bakica 5-6 proizvoda, sve po par kg ..... I nema dva ista.... :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Po opisima, ta organska tezga na Palilulskoj pijaci je prava - sve deluje poluzakržljalo  :girl_haha:
Ja ne znam gde jabuke da nađem, na svim listama su prve za izbegavanje, a godišnje definitivno najviše kilograma njih potrošimo, posebno Janko :girl_sigh:
Janko 23.7.2002.

Lani

AnaK, mogu da pitam u Uninom vrtiću od koga oni uzmaju organsku hranu, tj. voće i povrće. Pa ću napisati ovde.

AnaK

Janko 23.7.2002.

cici

Dawn

Jao, a meni baš frka od bakica na pijacama, kontam da one tako odokativno rokaju kojekakve pesticide po svemu :crazy:
Jedino u šta sam sigurna su naše jabuke i kruške, a meso kupujem kod druga u proverenoj mesari.

Xe

Quote from: Zumbulica on May 04, 2014, 10:53:38 AM
Ima i na Banjickoj pijaci tezga sa organskom hranom ali i meni previse lepo i vostano deluju svi proizvodi tako da nisam ni razmisljala, plus sto u ponudi imaju svasta egzoticno sto kao raste kod nas jos kao organsko  :crazy:
Moram reci da rado kupujem kod onih bakica koje donesu visak iz svojih basti, kruske sve skupa dva kila ni jedna nalik drugoj  :girl_haha: i sl.
Moja koleginica ima plastenik i proizvodi organsku hranu. Njene paprike giganti, kao sa slike. A pouzdano znam da je organska jer je bolovala od raka i proizvodi prvo za sebe i porodicu, a prodaje visak. Tako da ne mora da znaci, ali svakako treba proveriti ako mozes.
Na pijaci ima jedna baka koja prodaje sargarepe sve male i krive - uvek je guzva kod nje  :good:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Na tezgi na Paliluskoj pijaci imaju i jabuke :sreca: koje uopšte nisam zapazila  :-[ Kažu da su cele zime imali 2 vrste, sad imaju jednu, već su na 'zalasku', probrah kilo, jedva. Cena im je 200 dinara, ali baš su me usrećili  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

Super  :clap: Raspitivala sam se danas kod vaspitačica o organskim jabukama, one naravno bez vlasnice vrtića ništa ne znaju da kažu  ;D, a ona nije tu danas. Kad je uhvatim pitaću je.

AnaK

Janko 23.7.2002.

martina

meni je logicno da je hrana koja je stvarno organska jako skupa, jer moraju da uracunaju i ono sto je propalo u cijenu

ali vrlo slabo vjerujem tim organskim certifikatima, kad god sam citala sta je stvarno ukljuceno u to, ispadalo je da i nije bas tako vrijedno, a pare ti uzmu
i kad pogledam cijene, za moj pojam to organsko nije dovoljno skuplje da mi potvrdi koliko stvarno kosta da imas nesto proizvedeno organski - mislim da mazu i lazu, i da je to stvarno, onda bi cijena bila znacajno veca
moj se drug voja zeza, ma to ti je s istog drveta, samo trulo trpaju u drugu gajbu

i mislim da strasno zavisi od zemlje do zemlje, sto vazi sa us, ne vazi za kanadu, evropska zajednica je treca prica

mislim, zamisljam pravu organsku nekatarinu kako putuje iz brazila u kanadu... stajaznam, meni se mozda cini pogresno, ali za moj pojam to ne bi moglo stici u stanju da se uopste prodaje

uglavnom, ja sam nadosla na to da sto je vise moguce kupujemo svjeze - kad idemo u kolingvud, ljudi usput prodaju iz svoje baste, jutros ubrali
tako da ne jedem nesto sto je ubrano zeleno, nego zrelo, i ukus je bolji
ostalo sam pustila kraju, ne placa mi se porez na budale

sto se tice kupovine na pijaci kod vas, moj rodjak i njegovi prodaju na pijaci
oni, sto se njih tice, imaju jednu bastu, iz nje i oni jedu i prodaju.
sigurna sam da prskaju, ne znam bas koliko, ali basta je velika, ne bi mogli sve to da oplijeve
snaja pravi sir i to znam, pricala mi je, da postoje bas stroga pravila za prodaju, i ona ih se pridrzava, jer moze da izgubi mjesto na pijaci. kaze da je mnogo vise posla sad s tim pravilima
prodaju i jaja, i njihove kokoske nemaju ni kokosinjac, nego zive na drvecu u dvoristu i pod supom, ne moze biti free-range vise od toga. ali mislim da ih hrane i koncentratom

i inace, sve zivotinje osim krupne stoke pustaju napolje kad god mogu...
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

gasha

ja isto nisam sigurna koliko je to organsko stvarno organsko, i da li vredi toliko para  :think:

moj tata je zaludjen bastom i povrcem i stvarno ima svega, prosle godine je i plastenik napravio. Ono sto on proizvede daleko premasuje nase potrebe, tu mislim na njih, nas i porodicu moje sestre, tako da poneseto i prodaju komsijama, npr paradajz, jer ga tata zaista divno gaji i uspeva mu fenomenalno.
Ali on ga bere zrelog i stvarno posle par dana mozes ga samo u kuvanje , tj sataras ili nesto tako. Prska ga sam plavim kamenom, i tada se neko vreme ne bere i ne jede.
Gaje i kokoske, ali sto kaze martina ni one nisu bas organaske, kada ih kupi male, one moraju da se hrane tim nekim koncentratom za bebe, mi ga zovemo bebelac  :rofl: , a posle jedu cist kukuruy i travu i .... ostatke razne. Ali i taj kukuruz koji moji kupe nije organski, tako da sve to u srbiji nema sanse da stima. Moja baba je umela da nasadi kvocku na jaja, ali moja mama vise ne poznaje nikog ko to ume, pa kupuju te kokice .
Ali i pored toga i ta jaja su neuporedivo bolja i ukusnija od kupovnih.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

kalimero

ovo sve stoji sto se kokosaka tice... i ova zena od koje mi uzimamo jaja i pilice isto funkcionise ko gashini......koncentrat u prve 3 nedelje/meseca a posle trce po dvoristu i kljucaju.....i na kraju ih sigurno najzdravije hrani poslednjih mesec/dva.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

martina

ovdje ljudi uglavnom nemaju predstavu kako se hrana uzgaja u stvarnosti, a imaju ideju da vole da se hrane zdravo
i onda idu u tako supermarkete koji prodaju tu kao organsku hranu. da ne kazem da je u toj radnji isti sok koji ima u drugoj radnji 30% skuplji
ima organske hrane i u normalnim radnjama, naravno, ali ja kad vidim organsku bananu ne mogu da se ne pitam sta li to stvarno znaci.

mislim, koja je ideja da se u torontu jede organska hrana iz kalifornije?

eh, da, ne rekoh za jabuke... ja mislim da na vasim pijacama one sigurno mogu da su ok, to ljudi jednostavno prodaju visak sto imaju oko kuce, kod mojih te jabuke zavrse na zemlji i trunu, a znam da oni nista oko njih ne rade. obicno su drveca jabuke prekrecena u bijelo, i toliko o tome. sumnjam da bi neko ko ima plantazu jabuka i intenzivno ih uzgaja dolazio na pijacu

mi ovdje imamo jabuke u dvoristu, i maline
malina imamo tonu i kad doje vrijeme da zriju, sve sazriju u 15 dana, i to ne moze da se pojede. poslije opet moram u prodavnicu
tako da mi je to neko moje uzgajanje icega poprilicno zaludan posao
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost