Main Menu

Organska hrana

Started by Lani, May 03, 2014, 11:14:19 AM

Previous topic - Next topic

kalimero

LM, i to je relativno......pitanje je porekla semena i tretiranosti istog.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Quote from: kalimero on May 08, 2014, 11:14:08 PM
LM, i to je relativno......pitanje je porekla semena i tretiranosti istog.....
bas ovo htedoh reci
i naravno kakva je podloga, koliko moras i cime da tretiras zemlju da bude plodna
ispranost i zagadjenje su najveci izazovi

kalimero

a drugo, i to prskanje.....to je po meni nesto sto na neki nacin ipak mora da postoji.....prskas protiv biljnih vasi, gljivica, bolescina.....ko vakcinacija ko dece..... Ono kako ja kapiramm organsko je da tim namirnicama nisu pored vakcina davani i steroidi.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

martina

LM, kod nas i u prodavnici imas organic jaja, pa free range, pa omega 3...

najbolja provala je da ova kao najgora jaja pakuju u papirnu ambalazu, koja se reciklira, a organic u plasticnu, i to 3-4 one podloge preklapaju jedne preko drugih... mislim   :ces: go figure

i da, ja sam skroz s glitti, izgleda, bas tako razmisljam

ne kazem da ne treba birati i pokusati naci nesto bolju hranu, ali ne idem samo time da platim vise pa imam bolje, sto primjecujem u mojoj okolini ovdje kao trend

u evropi su, mislim, ti certificati malo bolje organizovani
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Elanor

ovde su bio banane polako zamenjene bananama s fairtrade oznakom. to vec ima vise smisla.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Nanny Ogg

Quote from: kalimero on May 08, 2014, 11:26:08 PM
a drugo, i to prskanje.....to je po meni nesto sto na neki nacin ipak mora da postoji.....prskas protiv biljnih vasi, gljivica, bolescina.....ko vakcinacija ko dece..... Ono kako ja kapiramm organsko je da tim namirnicama nisu pored vakcina davani i steroidi.....

E ovo i ja mislim.
Moj tata gaji voce, nema teorija da ista uspe ako se bar malo ne prska. Ali opet je 5 puta i ukusnije i bolje od onog iz supermarketa, gde su sve vocke potpuno istog oblika i boje i sve...

Ajte zene, ne dram'te

Pepi

Da ne otvaram novu temu...mi idemo za vikend u zr, a icicemo i u selo pored zr, odakle smo prosli put doneli neke namirnice.
Prosli put smo uzeli jaja od koka sto trce po dvoristu, luk, kromir...jaja su bila po 15 dinara, sto mi je malo bilo previse, ali zaista ne mogu da se porede sa ovima od nosilja. Ako bude jaja uzecu ponovo, a kad vec donosim za sebe, da li neka od vas zeli? Ne znam sta jos imaju, mi kazemo rodjacima sta nam treba pa oni razglase po selu...

AnaK

Želim ja jaja, kupujem i na pijaci, ali tvojima više verujem  :girl_in_love: :kiss1: 20 komada, recimo.
Janko 23.7.2002.

Summer

hocu i ja, ako ima 30 komada  :bighug:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

AnaK

Ako ne bude dovoljno, prepuštam Summer  :girl_in_love: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Summer

jok, bre, koliko bude, po pola cemo  :rofl: mislim ako bude manje od 40.  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

AnaK

Janko 23.7.2002.