Main Menu

koliko cesto ukljucujete ves masinu?

Started by monochrome, June 30, 2014, 01:39:04 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

:crycry: :crycry: :crycry:

ja vise ne mogu, a bas sam dobro organizirana po pitanju kucnih poslova...
zelim da znam da li je ovo samo kod nas ili je to normalna pojava :crazy: :girl_haha:
skoro svaki hbn dan ima nesto da se pere...svo troje nosimo garderobu samo jednom...to je samo donji ves x 3...peskiri se koriste jednom, posteljina se pere jednom nedeljno, pa kad to stavis na vrh ove robustine...aaaaaaaaaaa...ne mogu vise da slusam zvuk ves masine, a poprilicno je tiha :fool:

Lani

Pa i mi svaki dan retko kad svaki drugi.

vojka

U normalnim okolnostima, ako niko Nema vaske  :lol:, I ako niko nije prehladjen/povraca  :lol:
Pet puta nedeljno je neki prosek
Pustam je nocu posle 12 h, pa ujutro prostrem pre posla
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Finalina

od kako smo se preselili ne ukljucujem masinu svaki dan jer sada imamo dve  :girl_haha:

ne perem ves svaki dan, vec nekoliko godina, osim ponekad leti  .... ukinula sam praksu da svaki dan ukljucujem masinu jer sam skapirala da svaki dan prostirem i slazem ves, a malo mi to i dojadilo pa sam zabatalila tu tehniku.... nemam mnogo mesta za gomilanje tako da bude to svaki drugi ili treci dan, osim vikendom kada pere neprekidno  :lol:

kalimero

ja sam se ovih dana ulenjila, eno ih himalaji u spavacoj sobi, ali prljavog vesa   :crycry:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Fina i meni je smor to svakodnevno majanje, jedan dan još i mogu da preskočim ali dva, nema šanse, odmah se zatrpam vešom. Ili daleko bilo, ako neko u međuvremenu dobije vaške što reče vojka, onda tek horor od veša.  :lol:

anelore

Skoro svakodnevno. Himalaji neispeglanog veša i puna korpa prljavog veša koji čeka na pranje su moj usud. Jbg ja se ne sećam kada sam poslednji put videla dno korpi za prljav i čist veš.  :rofl:

Glitter

ja cu da pricam za englesku jer tamo kontrolisem proces, ovde je to za :crycry: znaju neke od devojaka za moje probleme oko vesa :lol:

petkom je obavezno jedna masina s stivovim kosuljama od te nedelje, to mi je na max 40 stepeni, pa usput ubacim i neke osetljive svetle stvari, osetljiv donji ves isl
jedna do dve masine vesa nam je ves u boji, to su manje vise svakodnevne stvari
jednom nedeljno su peskiri i posteljina-zbog kolicine peskira i posteljine ovo su dva odvojena pranja
posteljina peskiri su mi uglavnom ponedeljak, tad mi je i ves u boji.
te mogu slobodno reci da operem 5 masina vesa ali u dva dana, ponedeljak i petak.

izuzetak je svakako ako Stiv putuje negde ili ja putujem ovamo i druge putujuce kombinacije.
Lakse mi je leti jer susim napolju, zimi je malo drugaciji ttempo sto zbog susenja unutra sto zbog masine za susenje koju bas nesto ne volim i retko i koristim.

Osim farmerki i sva garderoba se nosi samo jednom, peskiri se menjaju po potrebi, nije nuzno svako kupanje jedan peskir, nuzno je samo jedna osoba jedan peskir, osim u mom sucaju kad perem kosu

Koristim non bio kapsule i neki omeksivac i bas nesto uzivam u vesu...tamo ne ovde :crycry:  :lol:

Glitter

cici

Ja se vise ne cudim, meni to normalno.Retko kad se desi da preskocim dan,

Finalina

ja dno korpe vidjam jednom nedeljno  :diva: ....himalaje ne mogu da pravim, ne podnosim to nikako,drzim ves u vesernici, a konopaca ima dosta pa moze dosta i da stane :lol: .... korpa za ves mi je jedna ona mrezasta cetvrtasta, najveca, stoji ispod lavaboa, pa koliko moze da primi, a dogadja se i da nogom moram da uguram :rofl: ... i postoji jedna mala tajna kod mene sa skladistenjem i pranjem vesa, mislim da sa tim dobro stojim jer u malom stanu je to moralo dobro da se organizuje pa mi sada nista nije tesko  :) 
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Quote from: cici on June 30, 2014, 02:03:45 PM
Ja se vise ne cudim, meni to normalno.Retko kad se desi da preskocim dan,

Ovako.
Janko 23.7.2002.

cici

Samo sortiram sta sa cim perem i ne razmisaljam o tome.

anelore

Ja nema sanse da razradim ovakav raspored kao Glitt, kod mene je to sve pitanje trenutnih potreba i okolnosti. Trenutno je problem sto perem zaostatke zimske garderobe pre nego sto je odlozim - posto, jelte, nisam stigla pre mora, a nije bilo ni potrebe, a sad posle mora ne postizavam iz drugih razloga.

monochrome

znaci, nisam u manjini :crazy:

ja isto ko glitt, perem peskire i posteljinu u 4 pranja :crycry:
pa kuhinjske krpe jednom nedeljno...mislim, imam ja krpa ko tramp para, ali ne mogu da ih gledam prljave...
onda se zamaknu i zavese, pa stekina oprema za fizicko...
pa beli...svetliji sareni...tamniji sareni...osetljivo...crno...prekrivaci sa sofe...mikrofiber krpe, a imam ih gomilu i briskam nesto svaki dan...znaci, svaki dan mi je masina ukljucena i dopizidlo mi je...moram nesto da menjam...podhitno...vikendom mi ne odgovara jer svako malo negde idemo, pa nit' mogu da na vreme vadim iz masine, nit' da na vreme trpam u istu :girl_cray: