Main Menu

koliko cesto ukljucujete ves masinu?

Started by monochrome, June 30, 2014, 01:39:04 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

imamo i mi 3 korpe za ves + posebnu za kuhinjske krpe i mikrofiberske :crazy:

monochrome

i nikad mi nisu pune, jer u retkim slucajevima kad jesu bile...ne pitajte...zatrpamo se zesce...

Finalina

imam i ja korpu za kuhinjske krpe, stoji u kuhinji... ja koristim ogromnu kolicinu krpa u kuhinji, na dnevnoj bazi :lol:

raspored je:
sportska oprema
peskiri & posteljina
sareno, garderoba
mm kosulje
farmerke
ves
razna garderoba za mix pranje
moje stvari sto perem na 'ladno i ne racunam

pa vi ovo rasporedite :rofl: .... ja to sve perem nekim spontanim redom, a sta uleti uletelo je tipa zimske jakne, frotirski prekrivaci, stoljnaci, zavese...

monochrome

imam i ja moje garderobe za ladno/rucno :crazy:
a zaboravila sam hajking opremu :lol:
svi imamo jakne, hlace, stitnike, kape...ovo bude blatnjavo i mokro i pere se sa posebnim deterdzentom, pa prvo moram dobro da ocistim ladicu od masine i okrenem nesto na 95 stepeni :girl_haha:

Finalina

ma ovo je jedna uzasna tema :rofl: i uopste me ne interesuje vise da pisem i citam o vesu ... odoh ja  :dog:

gasha

sortiram slicno kao fina, i perem skoro svakodnevno, najcesce je na redu ono cega ima najvise
kuhinjske krpe i stoljnjake perem odvojeno, i skladistim odvojeno
do skoro sam deciji i nas ves prala odvojeno, vise ne, onako spontano
perem nocu
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dawn

Uključujem najmanje 5x, peškiri i posteljina, Anina garderoba, veš, šareno, košulje... krpe sređuje baba, prvo ih otkuva pa onda na 95 :)

moma

Prosjecno jedna dnevno. Ako preskocim danas, sutra su dvije. To je redovno stanje. Vise ima kad mijenjam posteljine, imam goste ofkors.
Djeca se kompletna bar jednom dnevno presvuku, mm kosulja, odijelo ne :D ali zato ima majica ili kosulja od posle podne. Ja isto bar jedna presvlaka dnevno komplet, osim ako se radi o stofanim stvarima ili farmerkama. Sve u svemu stalno se pere.

martina

jesen i prolece samo vikendom perem, 5-6 masina. a moje su masine duplo vece od vasih. posto se susi u susilici, onda mogu
u neumu smo prali svaki dan bar jednu masinu. a vidim i snahe stalno su prale. kad su bili i jedan i drugi rodjak tu s familijom, koristili su i moju masinu, nisu postizavali u njihovoj

mene nerviraju moja djeca s peskirima, obrisu se jednom i bace na pod. meni je to bezveze u svakom pogledu, trosi se deterdzent, zagadjuje okolina, trosi struja.. ali ne mogu s njima da se ubijedim. titi jos dva peskira. a non stop se tusiraju.
u neumu nismo bas imali toliko peskira, svaki dan sam prala peskire

sad sam ih naucia da sorcevi i farmerke mogu da se obuku vise od jednom, veliki su, ne prljaju se. majice mi je ok da promijene svaki dan ili i vise puta ako se znoje, toga im nakupujem po 7 dolara u h&m
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

rafa

Svaki dan jednu sigurno (ili jednog dana 3, ako cekam da se bas skupi).

Plus posteljilne, peskiri, krpe, peskiri za bazena/plaze, plus mmove sportske oznojene stvari kad je u periodu treninga ili mmove prljave stvari kad nesto fizicki mulja po raznim gradjevinama, plus zimske stvari, prekrivaci...

Rekla bih 7-10 masina nedeljno  :crazy:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

BTw, ja ladno upalim I 4 masine dnevno kad se vratimo sa vikenda sa mora,  ili kad se nakupi.

Pa me kritikuju da to ne valja za masinu, da je bolje 1-2 dnevno nego 4 u istom danu?

Meni nije logicno da to ima veze, a vama?  :)
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Meni ima logike, da prodje neko vreme 'odmora' izmedju ciklusa grejanja/hladjenja. :think:
Janko 23.7.2002.

Pepi

Prosečno perem jednu mašinu dnevno. Ako preskočim neki dan (nema struje, vode  :crazy: ) onda operem dve-tri sledeći dan. Dasino perem odvojeno jer zahteva detaljno pregledanje i posipanje venišom.
Kad sam u ZR, leti za vikend operem i po 6 mašina...zavese, posteljinu od stanara, dedinu posteljinu...inače, on sam pere ostalo. Zimi je muka za sušenje, u garaži to traje danima...pa razvlačimo po kući...

martina

Quote from: rafa on June 30, 2014, 03:40:16 PM
BTw, ja ladno upalim I 4 masine dnevno kad se vratimo sa vikenda sa mora,  ili kad se nakupi.

Pa me kritikuju da to ne valja za masinu, da je bolje 1-2 dnevno nego 4 u istom danu?

Meni nije logicno da to ima veze, a vama?  :)

ne znam je li logicno, ali ja 20 godina perem ves uglavnom vikendom, nekad je bivalo po 8 masina
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost