Main Menu

koliko cesto ukljucujete ves masinu?

Started by monochrome, June 30, 2014, 01:39:04 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

senka

Quote from: kalimero on June 30, 2014, 06:16:34 PM
pa, nemam te varijanteeeeeeeeeeeee   :crycry: :crycry:

pa šta je sa tom komšinicom, može li joj se objasniti?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Ili da se napravi neka improvizacija nadstresnice?
Meni je susenje 'usko grlo', ja imam mesta za susenje jedne masine, nategnuto jedne i po.
Janko 23.7.2002.

kalimero

komsinica ima preko 80 godina, a zalivala je tako i dok sam ja bila beba, tako da nema tu pomoci  :girl_cray:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Zumbulica

Ja ne perem svakodnevno, nego svaki drugi/treci dan po dve/tri masine. Taman mi se tako skupi za razvrstavanje. Odvajam sve i svasta, crveno i narandzasto, plavo i zeleno, crno i tamno, svetlo .... posebno kuhinjske krpe, posebno peskire i posteljinu, nas ves, njihov ves, posebno farmerice, nesto belo posebno na 30 .... Sad sam u dvoristu razvukla jedan kanap izmedju ljuljaske i ograde, dodala sam u medjuvremenu jos tri  :lol: Imam i ispod terase mesto za susenje za dve masine. Sa peglanjem ne stojim bas najbolje, ima perioda kad redovno peglam, a mnogo cesce nakupim planine. Uglavnom, nikad kraja  :crazy:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Praslin

I meni je sušenje problem.
U proseku peremo 4-5 mašina nedeljno,  mada ume da se zaređa i više. Kad sam redovna, uspem da imam 4-5 mašina nedeljno. Ne obazirem se na to, srećna sam što ne perem na ruke.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Xe

Quote from: monochrome on June 30, 2014, 01:39:04 PM
:crycry: :crycry: :crycry:

ja vise ne mogu, a bas sam dobro organizirana po pitanju kucnih poslova...
zelim da znam da li je ovo samo kod nas ili je to normalna pojava :crazy: :girl_haha:
skoro svaki hbn dan ima nesto da se pere...svo troje nosimo garderobu samo jednom...to je samo donji ves x 3...peskiri se koriste jednom, posteljina se pere jednom nedeljno, pa kad to stavis na vrh ove robustine...aaaaaaaaaaa...ne mogu vise da slusam zvuk ves masine, a poprilicno je tiha :fool:
Na ovo dodaj prekrivač za trosed na kome se u našem odsustvu širi džukac, kao i njegov prekrivač na koji neće da legne, ali ga mulja nogama  :lol:
Plus komplet MM-ova radna i kućna garderoba. Ja imam malo stvari, pa je sve peri-deri. Mukica mašina radi prekovremeno najmanje četiri puta nedeljno.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

dmi

perem dva puta nedeljno jer nemam masinu u stanu vec u zgradi.
razdvajam po bojama, tesa stvari nosi samo jednom i baca na pranje. ja pantalone i sakoee i dzempere (svoje) ne perem posle jednog pranja.
susim u susilici osim svojih stvari koje kacim na ofingere i prostirem napolju na zici (sto se sklapa) jer susilica zna da sjebe svasta.
tako da kad perem onda nikad nisam ispod 4 masine, perem nocu i poludim dok sve skolopim
ali mi na celu zgradu od 24 stana imamo samo dve masine za prenje i dve susenje tako da su samo nocu slobodne.
inace pre svakog pranja i ocistim gumu na masini :wacko:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Plava Baklava

Koristim krpice za skupljanje boja pa se ne zamaram previše s odvajanjem po bojama, što mi znatno olakšava, pošto nas malo ima.

Kapacitet žičane sušilice je max 1,5 mašina, u nuždy mogu da zguram dve, tako da tako i pranje rasporedjujem. Osim kad je pas ljut na mene pa izobeležava šta dohvati  :crycry:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Margarita

u proseku jedna masina dnevno, mada preko nedelje preskocim poneki dan, pa za vikend pustim po 2-3
susenje samo u masini, terasu nemam, zicu za susenje nisam htela ni da unosim u ovaj stan - nema mesta
ono sto ne moze da se susi I masinu, stavim preko, ili okacim na ofinger pa na onu zipku od zavese, I osusi se do masina susi nesto drugo :turpija:

Glitter

u masini susim peskire i to samo ako je napolju bas gadno vreme...u stvari u starom stanu mi se vise svidjala susilica, ova u kuci mi je kobo 2u1 i ne mirisem je preterano.

Margarita

Quote from: Glitter on July 01, 2014, 11:00:28 AM
u masini susim peskire i to samo ako je napolju bas gadno vreme...u stvari u starom stanu mi se vise svidjala susilica, ova u kuci mi je kobo 2u1 i ne mirisem je preterano.

slazem se
I moja je 2u1 I nisam ni upola zadovoljna kao dok sam koristila odvojeno susilicu
ali nemam izbora, zbog mesta I rasporeda

martina

mi u neumu imamo neku posteljinu, pamucna je, al se jako brzo susi, i ne zdrveni se, pa ne mora d se pegla

meni je ljepots usilice najvise u nepeglanju
nije da sam sad neka peka, pa ne podnosim nepeglane peskire, ali ves mi se na suncu uvijek zdrveni
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Deda

Meni je susilica spas a sad mm hoce da mi izbaci jer sredjuje potkrovlje, a u potkrovlju sam imala 18 zica za ves. Pa sta cu ja da radim  :'(
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.