Main Menu

Moja fotografska metoda

Started by Manfred, May 18, 2009, 02:41:24 AM

Previous topic - Next topic

Dusica

Evo info iz prve ruke, cene se krecu izmedju 75 i 180 kuvajtskih dinara ( 1 KD=2,54e)

Imam zeta i sestru u Kuvajtu, kazu da cene variraju od centra do centra, tamo ima radnji samo po tim shoping centrima gde moze da se kupi original.

AnaK

Imaš tri nule viška u ceni u KD?  :ces:
Janko 23.7.2002.

Dusica

AnaK

Janko 23.7.2002.

Mzlaki

Tema vrlo pažljivo pročitana! Puno hvala majstoru na svim objašnjenjima. Znala sam za prednosti dsl aparata nad kompaktima, ali eto presudila je cena.
Kupila sam Canon IXY 910is sa širokim objektivom jer sam pročitala da je dobar da "uhvati široko", a to je meni super jer imam jako male prostorije i ne mogu nikad da se dovoljno udaljim da uslikam šta hoću.  :D
Neke tehnike koje si opisao već koristim (npr prekidač do pola, pa pomeranje aparata).

Počela sam da se igram sa podešavanjima aparata:

Sigurno ću imati neka pitanja...  ;)

romi

da li je ovde vec pisano o tilt-shift fotografisanju?
vrlo interesantno-na ovim fotkama sve izgleda kao maketa.

AnaK

Mislim da nije, al' ja bih rado čitala :) Otvori temu  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

romi

Quote from: AnaK on October 08, 2010, 04:53:04 PM
Mislim da nije, al' ja bih rado čitala :) Otvori temu  :girl_in_love:
mislis novu temu?
nisam bas neki expert, samo sam natrcala, bilo mi interesantno.

AnaK

Novu, novu :) Pa nema veze, ne otvaramo samo ekspertske teme. Čekam  :clap:
Janko 23.7.2002.

romi

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Manfrede, ako stignes bila bih zahvalna za odgovor. :flower:
Nas canon (powershot a510) je pre nekih 10ak dana zavrsio svoju petogodisnju karijeru definitivno, doslo je vreme da uzmemo novi.
Iscitala sam temu ponovo i dilema se svela na ovaj http://www.tehnomanija.rs/katalog/canon-foto-aparat-sx-120is.html ili neki ixus 95. Nazalost budzetom smo ograniceni na plafon 200 evra. Ako postoji neki drugi bolji koji se uklapa u cifru rado cu prihvatiti savet.

Zahvaljujem unapred
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Manfred

Kao što sam već više puta rekao, sve je to manje-više isto. Svakog meseca izbacuju nove modele, da bi stalno imali u ponudi nešto što je kao najnovije.
U svakom slučaju jedan od ova dva na vrhu (ixus 110 ili 120) jer je u njima Digic4, najnoviji i najsavršeniji program za snimanje.
Sem toga, ovi aparatići snimaju sjajno video, što je vrlo korisno.

http://www.bmfoto.rs/category_kompaktni_15?t=200&bid=5&s=3

NikkiL

Ja da objavim da smo postali srecni vlasnici Nikona D90 sa 18-105 objektivom (castili sami sebe za Bozic  :innocent:). :clap: :clap:

Sad cekamo da dodje za jedno nedelju dana, pa da eksperimentisemo ... imas li neki savet za totalne DSLR pocetnike (osim da narucimo jedno tri udzbenika kako da koristimo ono cudo... :lol:) ?  :)

CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

stacka

E hvala puno! Ja sam mislila 95 jer si negde ranije napisao otprilike da je sve preko 10 Megapixela budzenje na kompaktima ali ako su ova dva bolja, onda cu i njih uzeti u razmatranje :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.