Main Menu

Moja fotografska metoda

Started by Manfred, May 18, 2009, 02:41:24 AM

Previous topic - Next topic

Manfred

Ako je dilema jedan od ta tri, onda srednji.
Nemoj da te zavara 14 Mpx koja imaju ova dva; to je daleko previše za kompakt aparate, zapravo i 12 je iznad teorijskog maximuma. Ova dva imaju gomilu nekih podešavanja od kojih ti većina neće nikada nedostajati, ali srednji naprosto ima bolju optiku i pravi bolje fotke.

dmi

Quote from: Manfred on February 07, 2011, 05:11:33 AM
Ako je dilema jedan od ta tri, onda srednji.
Nemoj da te zavara 14 Mpx koja imaju ova dva; to je daleko previše za kompakt aparate, zapravo i 12 je iznad teorijskog maximuma. Ova dva imaju gomilu nekih podešavanja od kojih ti većina neće nikada nedostajati, ali srednji naprosto ima bolju optiku i pravi bolje fotke.

hvala :flower:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

dmi

citam sad i reviews i vidim da masovno svi pominju kao manu ovog aparata baterije.
da li to treba da mi bude kriterijum neki kod odabira ili da zanemarim?

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

stacka

Dmi, ja za sada zaista nemam nikakvih problema sa baterijom a isto sam se pitala.  :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Manfred

To što pominju da je mena, zapravo je prednost.
Taj aparat koristi obične baterije od 1.5 volt, dva komada valjda.
Imaš ih na svakom ćošku, ako ti zafale. Za nuždu možeš da uzmeš i onekoje nisu alkalne, ali čisto da opališ nekoliko snimaka ako je baš potreba.
Problem je što te baterije proizvode i kurta i murta pa neke zaista izdrže svega desetak škljocanja, ali ja uzimam isključivo DURACEL za fotoaparate i one traju neuporedivo duže. KODAK koje se kupuju za fotoaparate traju mnogo kraće. I tu ima laži i prevare.

Dakle, duracel neke turbo ili štagod koje imaju produženo dejstvo, jedno pakovanje kao rezerva u torbi; za nuždu možeš uvek da izvadiš iz diskmena ili dečije igračke; u krajnjoj liniji čak i punjive baterije ovog tipa su dobre.

dmi

hvala
mislim da ce ipak pasti ovaj aparatic
idem sutra da ga pogledam i uzivo i vidim kako radi

Flyingman-Junior

A mozda ti i ovaj bude po volji, mada je malo skuplji od onih tvojih max 200 $

Manfred

Je li otporan i na morsku vodu?

dmi

Quote from: Flyingman-Junior on February 07, 2011, 11:21:01 AM
A mozda ti i ovaj bude po volji, mada je malo skuplji od onih tvojih max 200 $

meni kao laiku ovo deluje kao igracka, a sa druge strane sve ono sto ne moze da se pogleda u radnji ( a ovo moze samo on line da se kupi ) meni deluje kao macka u dzaku

hvala u svakom slucaju

Flyingman-Junior

Pa moj drug ga je dobio pre nekoliko dana i zato sam ga se setio. Inace drug mi je Alpinista, seolog, clan gorske sluzbe spasavanja, triatlonac, skijas i bas je vrlo aktivan u svim vremenskim uslovima i u jos nekim sportovima. Mogu da ga ispitam malo vise o njemu. Vidim da je zadovoljan fotografijama koje radi. E sad ja kad budem menajo moj stari cannon A560 verovatno cu da kipim nesto iz ovog repertoara http://gopro.com/products/?gclid=CLaak_nn-KYCFQ8t3wodgC67HA Dosta mojih prijatelja ima ovu kameru i prezadovoljni su snimcima koje prave a takodje i fotografijama. Ovo je trenutno best buy kamera (pa i aparat) za ekstremne spotrove a mislim i za kucnu kameru.

Manfred

Pravo je pitanje zašto si pomislio da je dmi osoba kojoj treba aparat za sve vremenske uslove i neuslove, ekstremne situacije i sportove.

AnaK

Janko 23.7.2002.

dmi

Quote from: Manfred on February 08, 2011, 09:46:30 PM
Pravo je pitanje zašto si pomislio da je dmi osoba kojoj treba aparat za sve vremenske uslove i neuslove, ekstremne situacije i sportove.

ja sam ovu u stvri htela da pitam
hvala manfrede
zasto sam mu delovala kao neko ko se bavi ekstremnim sportovima  :nokti2:

elem, moja logika je da su ovde fotoaparati prilicno dostupni i da cu ga kao i do sada vrlo brzo zameniti
posto ga non stop vukljam sa sobom i skljocam besomucno bitno mi je da moze da napravi pristojne slike, da nije preterano veliki i da moze da stane u osrednju tasnu, da nema sto kila ta mi otpadne rame i da ako mi ga kojim slucajem neko mazne (a to je mala verovatnoca osim ako ga ne posejem negde kao prosli put u vegasu  :crycry:) ja ne padnem u zesci bedak zbog toga.

eto to su mi neki kriterijumi  :innocent:
ja zaista rekreativno fotografisem

Flyingman-Junior

Quote from: Manfred on February 08, 2011, 09:46:30 PM
Quote from: AnaK on February 08, 2011, 10:04:16 PM
Živi u LA i putuje svuda :girl_sigh:
Quote from: dmi on February 08, 2011, 10:33:18 PM
ja sam ovu u stvri htela da pitam
hvala manfrede
zasto sam mu delovala kao neko ko se bavi ekstremnim sportovima  :nokti2:

elem, moja logika je da su ovde fotoaparati prilicno dostupni i da cu ga kao i do sada vrlo brzo zameniti
posto ga non stop vukljam sa sobom i skljocam besomucno bitno mi je da moze da napravi pristojne slike, da nije preterano veliki i da moze da stane u osrednju tasnu, da nema sto kila ta mi otpadne rame i da ako mi ga kojim slucajem neko mazne (a to je mala verovatnoca osim ako ga ne posejem negde kao prosli put u vegasu  :crycry:) ja ne padnem u zesci bedak zbog toga.

eto to su mi neki kriterijumi  :innocent:
ja zaista rekreativno fotografisem

Pa ako ga nos stop vuk;lja i cesto koristi vrlo je verovatno ga ga cesto i ispusti...
Na kraju krajeva izvinjavam se sto sam se umesao  ;) :D :-[

dmi

Quote from: Flyingman-Junior on February 08, 2011, 11:00:45 PM
Pa ako ga nos stop vuk;lja i cesto koristi vrlo je verovatno ga ga cesto i ispusti...
Na kraju krajeva izvinjavam se sto sam se umesao  ;) :D :-[
ma sve ok tu smo da diskutujemo  ;)