Main Menu

Der Schweiz

Started by MissL, July 31, 2014, 02:31:20 PM

Previous topic - Next topic

martina

super, missl
moji se utisci donekle slazu, to o redu i cistoci i miru
ali ne mislim da im je dosadno

bila sam u vise navrata, i obisla skoro sve gradove: bern, cirih, zenevu, bazel, lucern. u soloturnu sam boravila
nisam bila u italijanskom dijelu, samo prolazila

oni su samo nekako potpuno drugaciji od nas.
meni su obicaji da se sa svima stalno rukujes isli na zivce, kad je vece drustvo pola dana se rukujes

a da cura i momak izadju napolje i uvijek svako sebi placa pice  :lol:. ne kazem da momak mora da placa, i na mecinu i moju sugestiju da se mijenjaju ko placa naizmjenicno, ljudi su nas zapanjeno pogledali... kao, zasto toliko da komplikujemo, plati svako svoje i mirna bosna, ko ce da vodi racuna ko je kad platio

ali znaju da se zezaju, moja kumica ( mojih godina) ima super drustvo i dolazili su, izlazili smo... mislim, nije ko kod nas da se svako vece jurca, ali zabavljaju se
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

gasha

divne su fotografije, i putopis  :girl_in_love:
a ti izgledas divno
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

MissL

Xe dobrodosla :girl_haha: :girl_in_love:

thanks girls, bas ste drugarke :bighug:

Martina, ti si dozivela i videla mnogo vise nego ja... sigurno znas vise o tome. Nisam ja nesto stekla utisak da je njima dosadno, da je uporedivo sa nama nije sigurno, ovde su kafici puni od jutra do sutra sto nije bas najnormalnije :lol: nego prosto nekako - ja imam neku naviku i ovde da se u prolazu zabuljim u prozore i razmisljam koliko razlicitih zivota i desavanja iza njih ima i... uvek se nesto vidi - ima naravno i tamo, ali nekako... sva ta spoljna lepota, sve pod konac, i parkovi i zgrade i sredjeni prozori sa zavesicama koje se ne pomeraju, cvece... nikog nigde na prozoru nisam videla... nista iza tih prozora se ne moze naslutiti - mozda je to jednostavno deo tog njihovog reda i mira koji je meni neobican. A i manja mesta su u pitanju ipak.  Ne umem bas najbolje da opisem taj dozivljaj.

A nisam pomenula Toblerone pecivo :nesvest: trougao punjen cokoladom, posut bademima sa medom. Jos jedna od svajcarskih lepota. :D
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

maripoza

Super su fotke! A ti, zenska, odlicno izgledas.  :good:

Ja nisam nikad bila. Podelicu troskove puta sa Xe za tu priliku, upozori Franca. :zlocka:
Old enough to know better, but too young to care.

MissL

Fraaaanc... moze :lol: I ne sluti koliko ima svastika  :girl_dance: Morace da kupi kucu :lol:

:girl_in_love:

Stiv 24.11.2003.

monochrome

moji roditelji sad imaju komsiju svajcarca...ozenio zenu iz mog sela, pa odlucili da jedan deo godine provode u kroejsi...on stalno govori kako smo lenji i kako selo treba da se sredjuje, sve dovede u red...on tako seta psa svaki dan i samo kritikuje o lenjstvu i ispijanju kafa svakih 5 minuta :lol: :lol: :lol:

disco2000

monochrome

eee, da je meni jedan takav...sam' bi spremali i dovodili u red :lol: :lol: :lol:

MissL

Moj Franc ce imati srpske krvi :lol:
Stiv 24.11.2003.

rafa

missL, sta reci I o svajcarskoj, a tek o tvojoj lepoti  :girl_in_love: :girl_in_love:

djuvegija?  :turpija:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

MissL

Evo Xe ga krstila, jos samo da ga nadjemo :rofl:

:kiss1:
Stiv 24.11.2003.

MissL

Prvi, drugi dan kad sam dosla, pitam drugaricu sta da obucem, misleci vise na vreme... Kad je rekla "sta god hoces, ovde te ionako niko nece gledati" smrklo mi se :lol: :lol:

I bi tako :girl_sigh: Doduse, dobila sam neke poljupce iz kola, znaci neodgovarajuci :lol:
Stiv 24.11.2003.

Unabebili

kakav putopis  :girl_in_love:
volim ta tvoja metodicna zapazanja  :girl_haha: :love32: :love32: :love32:

moj utisak je bio slican ;)
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Urbana

Jao Svajcarska....i mi smo bili letos....da ne kazem da mi je dovoljno za ceo zivot....za ziveti je mozda ok, ali za turizam za nekog ko zeli atmosveru svakako za izbegavanje. Za moje pojmove isuvise frigidno.
Ono cime sam razocarana su putevi, za jednu Svajcarski imaju lose puteve....negde u rangu Ceske ili mozda Belgije nikako se ne mogu porediti sa Nemackom, Austrijom ili Italijom.
Lepo je videti i doziveti jednom u zivotu, ali nikako mi nije mesto kojem bi se rado vracala....

Nego i ta Nemacka im je skupa .... u mojoj Nemackoj koju cesto i rado posecujem ( Ruru ) je sve dzabano.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Urbana

Quote from: martina on July 31, 2014, 09:12:34 PM
a da cura i momak izadju napolje i uvijek svako sebi placa pice  :lol:. ne kazem da momak mora da placa, i na mecinu i moju sugestiju da se mijenjaju ko placa naizmjenicno, ljudi su nas zapanjeno pogledali... kao, zasto toliko da komplikujemo, plati svako svoje i mirna bosna, ko ce da vodi racuna ko je kad platio

Primetila sam da mladi bas puno piju....ali opet su nekako mirni cak i tad :lol: ulocu se ispred bioskopa posto u njemu ne mogu da piju i onda udju da pogledaju film. To stvarno nisam nigde videla i to se sve desava u 17:00 sati u sred leta.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma