Main Menu

Kampanje - jezičarke pomoć

Started by emge, May 18, 2009, 09:48:05 AM

Previous topic - Next topic

maripoza

Quote from: janavi on May 18, 2009, 11:17:24 AM
ali potpuno je druga stvar kampanja koja treba prosečnom čoveku sa 8-12 razreda škole nešto da saopšti
Upravo tako.
Old enough to know better, but too young to care.

Glitter

obozavam ovu latinsku zackoljicu :bighug:

a o ovom NE ste rekli sve

AnaK

Pa složismo se da je pogrešno  :think: Sad da sročimo, potpišemo se, i pošaljemo im :)
Janko 23.7.2002.

Finalina

nepismeni kreativci  >:( 

saljemo?

:ph34r:

Quote from: janavi on May 18, 2009, 11:17:24 AM
meni se ovi vaši primeri dopadaju, kao začkoljice i mozgalice za učenje jezika

ali potpuno je druga stvar kampanja koja treba prosečnom čoveku sa 8-12 razreda škole nešto da saopšti

da tako je.. meni zaista pravopis ne bode toliko oci kada su u pitanju kampanje vec nesto drugo, tj adekvatan prenos ideje.

Npr. vidjela sam bilbord (u sklopu kampanje za prevenciju raka dojke) sa velikim natpisom tipa : 80% slucajeva raka dojke je benigno

Moja prijateljica sa kojom sam pricala o tome kaze da je njen utisak da je to mozda ok jer se zene obicno plase pregleda, pa nece da idu, a ovako ce lakse poci ... al ona je clan mense  :D pa njen utisak nije toliko relevantan  i isti kao kod nas obicnih smrtnika   :lol:

E sad meni je ovo bilo malo zbunjujuce, posto mi ne izgleda da ce ovo nekoga potjerati na mamografiju preventivno (mislim dobar mi je jedino za one koji cekaju rezultate  :() ... dakle vise je opustajuci nego upozoravajuci, iako 20% nije malo, kad gledas sa druge strane 80% zvuci mnogo...tipa ok ne moram ni da se pregledam kad je tako  :ces:

Glitter

stava sam da ozbiljne kampanje zaista treba da salju vrlo ozbiljne i zastrasujuce poruke, kao tipa za borbu protiv raka dojke...jer ako se efekat ublazava, umiruje se i svest ljudi...ljudi najbrze reaguju na strah :innocent:

stacka

Quote from: Glitter on May 18, 2009, 03:00:30 PM
stava sam da ozbiljne kampanje zaista treba da salju vrlo ozbiljne i zastrasujuce poruke, kao tipa za borbu protiv raka dojke...jer ako se efekat ublazava, umiruje se i svest ljudi...ljudi najbrze reaguju na strah :innocent:

Apsolutno.
Meni su u tom smislu najupecatljiviji bili billboardi za bezbednost u saobracaju "Sad je kasno za pojas", "Sad je kasno za kacigu" i td. Zelim da verujem da se bar neko od onih koji divlljaju u saobracaju nakon njih opametio i usporio.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

Quote from: stacka on May 18, 2009, 03:06:26 PM
Apsolutno.
Meni su u tom smislu najupecatljiviji bili billboardi za bezbednost u saobracaju "Sad je kasno za pojas", "Sad je kasno za kacigu" i td. Zelim da verujem da se bar neko od onih koji divlljaju u saobracaju nakon njih opametio i usporio.
upravo
meni je od upecatljivih ona za borbu protiv raka dojke sa onom pesmicom i sredjivanje u mrtvacnici

maripoza

Sve moze da se shvati na razne nacine, a i ja sama obicno u svakoj kampanji vidim minimum dve poruke, pa onda dumam sta su zapravo hteli da kazu. :lol:

Ono sto mene najvise zanima jeste kako se "ispituje trziste" u te svrhe i kako se dolazi do resenja na koji nacin je najbolje fomulisati neku ideju. Jasno mi je da zavisi od ciljne grupe, ali sta u situacijama kada je ciljna grupa ukupan broj stanovnika neke zemlje? I pitam se da li se u nasoj zemlji (nasim zemljama) tome zaista pristupa ozbiljno.

Glitter

Quote from: maripoza on May 18, 2009, 03:09:40 PM
Sve moze da se shvati na razne nacine, a i ja sama obicno u svakoj kampanji vidim minimum dve poruke, pa onda dumam sta su zapravo hteli da kazu. :lol:

Ono sto mene najvise zanima jeste kako se "ispituje trziste" u te svrhe i kako se dolazi do resenja na koji nacin je najbolje fomulisati neku ideju. Jasno mi je da zavisi od ciljne grupe, ali sta u situacijama kada je ciljna grupa ukupan broj stanovnika neke zemlje? I pitam se da li se u nasoj zemlji (nasim zemljama) tome zaista pristupa ozbiljno.
a u kojoj kampanji je ciljna grupa ukupan broj stanovnika...postoji li to?

Quote from: Glitter on May 18, 2009, 03:12:59 PM
a u kojoj kampanji je ciljna grupa ukupan broj stanovnika...postoji li to?

pa dobro recimo ove za saobracaj...jes da nisu svi stanovnici ucesnici u saobracaju, ali su profili ucesnika svakako jako razliciti, pa ih ne mozes gledati tipski  :innocent:

Glitter

Quote from: :ph34r: on May 18, 2009, 03:15:15 PM
pa dobro recimo ove za saobracaj...jes da nisu svi stanovnici ucesnici u saobracaju, ali su profili ucesnika svakako jako razliciti, pa ih ne mozes gledati tipski  :innocent:
da to moze biti primer, ali pogadja direktno vozace, jel da? Ne gadja pesake, nego ljude preko 18 koji sedaju za volan

maripoza

Recimo kampanje protiv pusenja, droge itd. Ne kace samo jako malu decu, koja svakako nijednu kampanju ne bi mogla da shvate, ali vecinu stanovnika da. Verovatno ima jos, ali ovo mi prvo pade na pamet.

Quote from: Glitter on May 18, 2009, 03:19:45 PM
da to moze biti primer, ali pogadja direktno vozace, jel da? Ne gadja pesake, nego ljude preko 18 koji sedaju za volan

pa i one ostale koji bi trebalo da se vezu npr...uh ima jedna stvarno brrrrr za vezivanje pojasa, gledam je ovih dana na TV-u

maripoza

Quote from: :ph34r: on May 18, 2009, 03:31:51 PM
pa i one ostale koji bi trebalo da se vezu npr...uh ima jedna stvarno brrrrr za vezivanje pojasa, gledam je ovih dana na TV-u

Kakva je? Mozes li da prepricas?